TMC informatie controleren / corrigeren

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
Rich
Average Member
Average Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Sep 2004 22:37
Locatie: Gelderland

TMC informatie controleren / corrigeren

Berichtdoor Rich » 21 Mar 2005 20:52

Hallo Forum,

Helaas sta ik bijna dagelijks in files die niet in mijn systeem voor komen. Meerdere malen heb ik me dan ook afgevraagd waar dit aan ligt. Wordt de informatie niet aangeboden of verwerkt mijn navigatiesysteem de informatie niet goed? Vandaag (21 mrt) was het weer bijzonder mis met de TMC.
Op mijn route naar Utrecht stond een file van 28 km op de A2, althans volgens de radio nieuwsdienst, maar mijn navi-systeem bleef dit maar ontkennen en gaf de weg vrij. Omdat ik inmiddels gewend ben aan deze tekortkomingen plan ik mijn eigen routes 's morgens gewoon weer volgens teletekst en radio uitzendingen en besloot om naar de A27 te rijden alwaar ik in 13 km terecht kwam. Maar ook deze stond dus niet in de TMC!! Ja toen ik er een half uur stil stond kwam deze erbij. Dit was allemaal zo rond 8 uur.

Waar kan ik nu controleren of deze informatie uberhaupt wel wordt aangeboden zodat ik zeker weet dat mijn systeem het goed doet. En indien de informatie gebrekkig is waar kan ik dan terecht met mijn klachten aangaande de gebrekkige informatie?

groetjes,

Rich




Gebruikersavatar
Gene
Moderator
Moderator
Berichten: 1345
Lid geworden op: 28 Okt 2004 09:54
Locatie: ZH

Berichtdoor Gene » 21 Mar 2005 23:01

Gemakkelijk om te weten met wat voor systeem je rondtoert, en ... welke software versie je daar in hebt zitten.
VRX633r, MR6000, PC5500, PC5400, PC5200, RC5400, MA1410, MT5010/01 en CeNet 12 cd wisselaar, MS4100.
Mobiele navigatie PN2050, Parrot CK3100.
Het meeste ingebouwd in mijn Alfa 166JTD.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 21 Mar 2005 23:23

Gene schreef:Gemakkelijk om te weten met wat voor systeem je rondtoert, en ... welke software versie je daar in hebt zitten.


En welke TMC zender je op had staan :cry:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Rich
Average Member
Average Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Sep 2004 22:37
Locatie: Gelderland

Berichtdoor Rich » 22 Mar 2005 21:21

ik durf het bijna niet te zeggen :( maar ik rijdt dus rond met een Pioneer Avic-X1. De TMC zender die ik op had staan was RWS-RAD1

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 22 Mar 2005 22:10

Hallo Rich,

Da's een gek verhaal. Want RWS is gewoon, samen met Sky de goede infobron.
Ik ben dan ook benieuwd te horen of anderen diezelfde ervaring gehad hebben met deze file. En ook met die op de A27 en de A12. Dat zou dan kunnen bevestigen dat het inderdaad aan de TMC infoverstrekking lag, en niet aan jouw Avic X1.

Over het al-dan-niet signaleren van de files via TMC is al vaker van gedachten gewisseld op dit forum. Maar zó erg als jij nu schrijft.. :cry:

Overigens, als je wel de goede info had gekregen is het nog maar de vraag of je er wat mee gekund had. Het zat door dat ongeluk bij Utrecht overal in de omgeving muurvast, ook op alle secundaire wegen. Maar dat staat natuurlijk los van het feit dat dit gesignaleerd had horen te worden in je systeem.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 22 Mar 2005 23:13

Ik moest uiteraard ook weer naar Utrecht :-)

Mijn systeem gaf om 06.45 al aan dat er file stond op A12 tussen Bunnik en Oudenrijn (vertraging was meen ik iets van half uur). Ook de file op de A2 stond er in.

Ik had RWS-RAd1 opstaan. Mijn systeem bedacht vervolgens een mooi alternatief (Via A30-A1-A28). Blij dat ik die ook niet nam, want daar zat het tegen 8 uur ook al helemaal vast. Ben toen bij Driebergen er maar afgegaan en binnendoor. Was om iets over achten op kantoor.
Zo rond 8 uur, zag het kaartje "zwart" van de driehoekjes rondom Utrecht

Dat was in ieder geval mijn ervaring maandagmorgen.

Frits de Laar
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 23 Mar 2005 00:37

ritselaar schreef:Ik moest uiteraard ook weer naar Utrecht :-)

Mijn systeem gaf om 06.45 al aan dat er file stond op A12 tussen Bunnik en Oudenrijn (vertraging was meen ik iets van half uur). Ook de file op de A2 stond er in.

Ik had RWS-RAd1 opstaan. Mijn systeem bedacht vervolgens een mooi alternatief (Via A30-A1-A28). Blij dat ik die ook niet nam, want daar zat het tegen 8 uur ook al helemaal vast. Ben toen bij Driebergen er maar afgegaan en binnendoor. Was om iets over achten op kantoor.
Zo rond 8 uur, zag het kaartje "zwart" van de driehoekjes rondom Utrecht

Dat was in ieder geval mijn ervaring maandagmorgen.

Frits de Laar


Dus met jouw systeem gaf RWS-RAD1 wél alle TMC info :!:
Des te merkwaardiger dat Rich' X1 dat niet deed. Wie het begrijpt mag het zeggen.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Riekus
Senior Member
Berichten: 299
Lid geworden op: 02 Feb 2004 09:19

Berichtdoor Riekus » 23 Mar 2005 08:14

Afgelopen maandag dezelfde ervaring als Ritselaar: rondom Utrecht vol met driehoekjes, zo rond 0745 in de auto gestapt.

Wat mij opvalt is dat m.n. bij RWS-RAD1 het soms erg lang duurt voordat alle files in het systeem zitten. Na opstart vaak omstreeks 10 minuten nodig (bij een drukke spits).

Groet,
Riekus

Gebruikersavatar
Rich
Average Member
Average Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Sep 2004 22:37
Locatie: Gelderland

Berichtdoor Rich » 23 Mar 2005 22:23

hier raakt men dus de kern van mijn vraag: "Waar en hoe kan ik controleren welke informatie er uit gezonden wordt met TMC". Er zou eigenlijk een soort hotline moeten zijn. Zoals ik het nu lees heb ik WEER een minpuntje van mijn Avic-x1 en het is toch al treurig gesteld met het navigeren met dit systeem. Echter hier kan ik dus (nog) niet bewijzen dat het aan mijn navigatiesysteem ligt.
Uiteindelijk kwam er overigens wel een filemelding op de A2 maar toen zat ik al zeker een half uur in de auto.

groetjes,

Rich

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Mar 2005 01:47

Rich schreef:hier raakt men dus de kern van mijn vraag: "Waar en hoe kan ik controleren welke informatie er uit gezonden wordt met TMC". Er zou eigenlijk een soort hotline moeten zijn. Zoals ik het nu lees heb ik WEER een minpuntje van mijn Avic-x1 en het is toch al treurig gesteld met het navigeren met dit systeem. Echter hier kan ik dus (nog) niet bewijzen dat het aan mijn navigatiesysteem ligt.
Uiteindelijk kwam er overigens wel een filemelding op de A2 maar toen zat ik al zeker een half uur in de auto.

groetjes,

Rich


Hallo,

Zoiets is er wel, NOZEMA heeft een server waar die info opstaat, en die elke 10 minuten ververst wordt als ik het goed heb. Kijk maar eens bij: http://www.nozema.nl/data/TMCserverPDA.html

Ik heb ook op hun site gekeken of ze alle info van afgelopen maandag 21-03 nog hebben, maar die kon ik niet vinden...

Die file op de A2 werd dus al heel veel eerder gemeld, zie Frits' bericht. Al om kwart voor zeven stond die in zijn systeem :oops:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
MvanderHeide
Junior Member
Junior Member
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 Jan 2004 00:17
Locatie: Papendrecht

Berichtdoor MvanderHeide » 24 Mar 2005 07:48

Hoi,

Ik heb dit soms met mijn VDO Dayton 5500 ook. Het blijkt dat dan alle berichten tegengehouden worden. Een snelle blik in de instellingen leert mij dan dat er geen gebruik gemaakt wordt van de verkeersinfo.

Als ik de berichtselectie weer op alles zet, en ook weer aangeef dat ik de verkeersinfo wil gebruiken, dan staat mijn kaartje direct weer vol met meldingen.

Wellicht dat dit bij jou ook het geval is?

Groeten,
Marco
Rijdend met een zwarte Mazda6 met aan boord een MS5700/MM5500 en een prima werkende MS5500 en MT5010 thuis op de plank.

Gebruikersavatar
Rich
Average Member
Average Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Sep 2004 22:37
Locatie: Gelderland

Berichtdoor Rich » 24 Mar 2005 09:50

Hoi,

Die instelling heb ik helaas niet in mijn systeem. Maar bedankt voor de info.

groetjes,

Rich

Gebruikersavatar
Gene
Moderator
Moderator
Berichten: 1345
Lid geworden op: 28 Okt 2004 09:54
Locatie: ZH

Berichtdoor Gene » 24 Mar 2005 11:14

MvanderHeide schreef:Hoi,

Ik heb dit soms met mijn VDO Dayton 5500 ook. Het blijkt dat dan alle berichten tegengehouden worden. Een snelle blik in de instellingen leert mij dan dat er geen gebruik gemaakt wordt van de verkeersinfo.

Als ik de berichtselectie weer op alles zet, en ook weer aangeef dat ik de verkeersinfo wil gebruiken, dan staat mijn kaartje direct weer vol met meldingen.

Wellicht dat dit bij jou ook het geval is?

Groeten,
Marco


Misschien dezelfde situatie als hier: http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... php?t=4418 , en dan met name mijn oplossing aan het einde van de topic. [/url]
VRX633r, MR6000, PC5500, PC5400, PC5200, RC5400, MA1410, MT5010/01 en CeNet 12 cd wisselaar, MS4100.

Mobiele navigatie PN2050, Parrot CK3100.

Het meeste ingebouwd in mijn Alfa 166JTD.

Gebruikersavatar
Gentry
Senior Member
Berichten: 2333
Lid geworden op: 29 Mar 2004 10:19
Locatie: prov. Utrecht

Berichtdoor Gentry » 24 Mar 2005 11:30

Ik rijd met zowel Kenwood navigatie als VDO navigatie en wat betreft TMC is de VDO absoluut superieur. De TMC informatie komt bij de Kenwood veel te laat (als ie al komt) terwijl ik met de VDO na wegrijden binnnen notime al TMC info heb.........

Verder navigeert de Kenwood wel goed hoor, maar alleen die database....is echt niet uptodate
Kenwood DNX9260BT, Hirschmann CarTV, Alpine DHA-S690

Gebruikersavatar
Dennis
Average Member
Average Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 17 Jan 2004 15:32
Locatie: ZH

Berichtdoor Dennis » 24 Apr 2005 20:25

Rich schreef:hier raakt men dus de kern van mijn vraag: "Waar en hoe kan ik controleren welke informatie er uit gezonden wordt met TMC". Er zou eigenlijk een soort hotline moeten zijn. Zoals ik het nu lees heb ik WEER een minpuntje van mijn Avic-x1 en het is toch al treurig gesteld met het navigeren met dit systeem. Echter hier kan ik dus (nog) niet bewijzen dat het aan mijn navigatiesysteem ligt.
Uiteindelijk kwam er overigens wel een filemelding op de A2 maar toen zat ik al zeker een half uur in de auto.

groetjes,

Rich


Je kan dat melden bij de ANWB deze controleren de data, ALLEEN SKY en Radio1.

Op http://verkeer.damnet.nl/ kun je zien wat de gegenereerde TMC data is, hoeft dus niet te zijn wat je ontvangt omdat bijv. de verbinding naar de zender niet correct kan werken.
Continuïteit op één
_______________________
DAMnet forum voor jouw PC vragen

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Apr 2005 23:31

Hallo Dennis,

Da's interessante informatie, en hartstikke up-to-date zo te zien :Yes:
Nog meer dan via de Nozema link die ik eerder aangaf.

Hopelijk heb je nog meer interessante info, we hebben je al weer een tijdje gemist. Lees bij gelegenheid ook eens de andere topics door, we zouden het op prijs stellen als je daar je licht over laat schijnen :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Rich
Average Member
Average Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Sep 2004 22:37
Locatie: Gelderland

Berichtdoor Rich » 25 Apr 2005 18:19

dus de anwb bellen als je in de file staat? Is dit telefoonnummer bekend?

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re site anwb

Berichtdoor laurens » 26 Apr 2005 17:25

leuke site maar niet actueel

vandaag grote file A50 en A 73 van nijmegen naar arnhem via de a73 en a50
auto in brand alleen maar stilstaand verkeer om 16.55

wel raar dat deze niet op deze site voorkomt
en ook niet via de TMC zenders gemeld word RWS-RAD1 stond aan.

afriten van A 12 naar A 50 stonden ook allemaal vol
en nergen info over te vinden

TMC is leuk maar nog steeds niet perfeckt

laurens

Gebruikersavatar
Dennis
Average Member
Average Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 17 Jan 2004 15:32
Locatie: ZH

Berichtdoor Dennis » 26 Apr 2005 23:29

JW schreef:Hallo Dennis,

Da's interessante informatie, en hartstikke up-to-date zo te zien :Yes:
Nog meer dan via de Nozema link die ik eerder aangaf.

Hopelijk heb je nog meer interessante info, we hebben je al weer een tijdje gemist. Lees bij gelegenheid ook eens de andere topics door, we zouden het op prijs stellen als je daar je licht over laat schijnen :wink:

Groet,
JW


Zal er eens tijd insteken......
En die info, ja koste me ook wel wat moeite, is ruwe XML en dat netjes sorteren en omzetten naar PHP ;)
Overzicht gegenereerd heeft ook DCF tijd aan wanneer het uit de TCM server gedownload is en omgezet is.
Continuïteit op één

_______________________

DAMnet forum voor jouw PC vragen

Gebruikersavatar
Dennis
Average Member
Average Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 17 Jan 2004 15:32
Locatie: ZH

Re: re site anwb

Berichtdoor Dennis » 26 Apr 2005 23:35

laurens schreef:leuke site maar niet actueel



Dank je :(

laurens schreef:TMC is leuk maar nog steeds niet perfeckt



TMC wordt opgebouwd uit de info wat bij VCNL vandaan komt, ook hun kunnen wel eens achterlopen met het leveren van data. De ANWB heeft de mogelijkheid handmatig dit soort meldingen in te voeren (en te corrigeren) dit alleen voor SKY en Radio1.
Daarom zouden deze twee ook het meest betrouwbaar zijn.

Rechtstreeks uit Monica zou het wel wat "sneller" maken...... dus wie weet ;)
Continuïteit op één

_______________________

DAMnet forum voor jouw PC vragen

Gebruikersavatar
laurens
Senior Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 28 Okt 2003 21:33
Locatie: gelderland

re

Berichtdoor laurens » 27 Apr 2005 18:22

Hallo

nog even terug komen op gisteren met de file's

de matrix borden boven de weg gaven 50 km per uur aan
over veel kilometers.

is het dan niet zo dan men dan toch ook weet dat het daar stil staat dus file is.
dus de info al naar de tmc kan ?

kan dat niet automatisch ?

laurens

Gebruikersavatar
Dennis
Average Member
Average Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 17 Jan 2004 15:32
Locatie: ZH

Re: re

Berichtdoor Dennis » 12 Jun 2005 14:31

laurens schreef:de matrix borden boven de weg gaven 50 km per uur aan
over veel kilometers.

is het dan niet zo dan men dan toch ook weet dat het daar stil staat dus file is.
dus de info al naar de tmc kan ?

kan dat niet automatisch ?

laurens


Ja dat kan..... even geduld dus nog...
Continuïteit op één

_______________________

DAMnet forum voor jouw PC vragen

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: re

Berichtdoor JW » 12 Jun 2005 18:07

Dennis schreef:
laurens schreef:de matrix borden boven de weg gaven 50 km per uur aan
over veel kilometers.

is het dan niet zo dan men dan toch ook weet dat het daar stil staat dus file is.
dus de info al naar de tmc kan ?

kan dat niet automatisch ?

laurens


Ja dat kan..... even geduld dus nog...


Hallo Dennis,

Goed je weer te zien op het forum :) We hebben je een tijdje gemist, tuurlijk druk druk....

Hoeveel geduld moeten we hiermee hebben, is dat tot 1 juli, de datum waarop nu de uitgebreidere Verkeersinfo de lucht in gaat, naar wij aannemen dus ook via TMC?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten