TMC in België (Renault Carminat)

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
checco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 Feb 2009 22:04

TMC in België (Renault Carminat)

Berichtdoor checco » 04 Feb 2009 22:18

Hallo,

Vandaag voor het eerst in België geweest met de nieuwe (2e hands) Renault Megane. Vooraf had ik de radiofrequenties opgezocht van radiostations die gratis TMC uitzenden. Geen van allen werkt echter met mijn Carminat navigatie. (pijltjes). In Nederland werkt alles prima.

Ik heb:
Megane 2
Carminat SH1 B27, kaarten 2007

Ik heb diverse instellingen geprobeerd. Ook op internet en de diverse fora heb ik zojuist gezocht. Ik kan hierover echter niets terugvinden. Wie kan me helpen?

Met vriendelijke groet,
Charlie Hecco




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 04 Feb 2009 23:21

Ben je in Vlaanderen geweest? Daar is uitstekende TMC te pakken via Radio2, de TMC naam daarvan is TIC-VL.
Maar het zou kunnen zijn dat jouw systeem geen TMC kan ontvangen, omdat er geen TMC codes voor België op de kaart-CD staan. Dat was bijvoorbeeld tot voor kort bij Becker het geval.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
checco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 Feb 2009 22:04

Berichtdoor checco » 04 Feb 2009 23:27

Ik ben inderdaad in Vlaanderen geweest en heb afgestemd op Radio 2.

Volgens mij is Carminat zo'n Becker systeem. Enig idee hoe ik aan TMC codes kom? Volgens de Renault dealer heb ik de meest recente kaarten.

m.vr.gr.
Arno

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 05 Feb 2009 01:07

Misschien weet Gerritje hoe dat zit met die kaart.
Hoe dan ook, als de TMC codes er niet op staan zul je daar zelf niks kunnen doen, helaas :oops:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 05 Feb 2009 02:02

Volgens de mapstore van Renault staat de TMC tabel van België er wel op.

Of je de laatste versie hebt kun je zelf nakijken op:

Mapstore Renault



Groet,
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 05 Feb 2009 09:03

Ik kan niet nagaan of de TMC codes voor Belegië aanwezig zijn. Echter, met de technisch en softwarematig identieke Traffic Pro Low Speed werd in België gewoon TMC ontvangen via Radio 2. Deze ligt hier nu proefkonijn te zijn :cry:

Vwb de door WS gelinkt mapstore van Renault.
Dit is een onderdeel van de Navteq-site en blinkt uit door het niet geven van informatie.
Je kunt er van alles uithalen maar juist niet of je de laatste versie hebt. Daarover zwijgt men.
Ook is het aardig om te zien dat je voor een enkele CD van het CD3 systeem net zoveel moet betalen (Euro 199) als voor een complete set :oops: Slordigheidje?

Overigens is voor de Carminat Informée SH1 de B27 de laatste en als ik goed ben geïnformeerd definitief de allerlaatste versie
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 05 Feb 2009 11:13

Kijkend naar het plaatje ontbreekt TMC in België. Voor wat dat waard is, bij de plaatjes van de SH3 zie je 'm wel.

Overigens was het zo dat TMC in België ontbrak bij Becker, tot de laatste Update kwam. Daar is vaak over geschreven op dit forum.
Als Renault dus "de goedkope toer" opgegaan is, zou het zomaar kunnen zijn dat ze een (deels) verouderde DB gebruikt hebben voor de SH1. En dan is het duidelijk waarom je geen TMC pakt bij onze Zuiderburen.

Groet,
JW
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 05 Feb 2009 11:26

Als je nog iets verder kijkt zie je dat in de CD pakketten overal als extra een schoonmaakdisc wordt meegeleverd :roll:

Mbt de gegevens:
De data-files op de CD2 van TP10 en de B27 zijn exact gelijk : 584.906.752 bytes
Beide files hebben dezelfde naam en een database van Q2-2006
In deze datafiles met kaartgegevens zouden toch de TMC codes verwerkt moeten zijn dunkt me.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 05 Feb 2009 13:08

Hoe het bij Becker precies zit is moeilijk te zeggen.

In de Flyer die ik van de Indy Pro heb staat onderaan een opsomming van TMC Dekking. En daar zit België niet bij.

Ook in de Flyer van de Cascade Pro ontbreekt 'ie......

In de Flyer van de Indy Pro 5.0 (juni 2007) is 'ie wél vermeld.
Op enig moment is Becker er dus toe overgegaan om die Belgische TMC Codes toe te voegen, maar wanneer dat was, en voor welke CD's dat toegepast is, da's de vraag.

Groet,
JW
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 05 Feb 2009 13:13

JW schreef:Hoe het bij Becker precies zit is moeilijk te zeggen.

In de Flyer die ik van de Indy Pro heb staat onderaan een opsomming van TMC Dekking. En daar zit België niet bij.

Ook in de Flyer van de Cascade Pro ontbreekt 'ie......


Groet,
JW

BECKER INDIANAPOLIS PRO 7950 GEEL / 7952 ROOD / 7953 GROEN / 7955 BLAUW
Grenzeloos muziekplezier
De Becker Indianapolis Pro overtuigt door zijn uitstekende navigatie en innovatieve techniek. Uitgerust met Bluetooth® wireless technology wordt het navigatietoestel een handsfreesysteem. Een andere highlight is: de Becker Indianapolis Pro is iPod®-compatibel!

Dynamische routebegeleiding met Traffic Message Channel in België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk (Parijs), Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Actuele kaarten- en apparatuursoftware: 6.0




BECKER CASCADE 7944
Uitstekend verbonden
Uitgerust met Bluetooth® wireless technology en een eersteklas gesproken dialoogsysteem overtuigt de Becker Cascade 7944 over de gehele linie. Of het nu de handsfree-functie, het uitwisselen van adres- en telefoongegevens, navigeren vanaf CF-geheugenkaart in 38 Europese landen of het Becker Surround-Sound System is: de Becker Cascade 7944 maakt reizen leuk.

Dynamische routebegeleiding met Traffic Message Channel in België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk (Parijs), Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Actuele kaartensoftware: 4.0 (CF)

Actuele apparatuursoftware: 4.0


BECKER CASCADE PRO 7941
State-of-the-art techniek
De Becker Cascade Pro 7941 inspireert door innovatieve techniek en exquisiet geluid.

Spraakbesturing in acht talen, gegevensuitwisseling tussen mobiele telefoon en navigatietoestel via Bluetooth® wireless technology, iPod®-support, internet, navigatie vanaf CF-geheugenkaart en MP3-weergave vanaf CD, SD-/MMC- en CF-geheugenkaart of Micordrive. Een „Must Have“ voor alle techniekliefhebbers.

Dual-band gsm-module (900/1800 MHz voor D-, E-netwerk). Handsfree carkit met microfoon (geluidssterkte en klank instelbaar), elektronisch telefoonboek met opslagcapaciteit voor 500 adressen.

Dynamische routebegeleiding met Traffic Message Channel in België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk (Parijs), Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Actuele kaartensoftware: 4.0 (CF)

Actuele apparatuursoftware: 4.0



Oeps, dat moet dan wel antiquarische info zijn :roll: :wink:
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 05 Feb 2009 13:18

Vanaf versie 5 voor de Indy, en 4 voor de Cascade is België dus opgenomen bij Becker in de bevoorrechte landen :wink:
Blijft de vraag of dat ook geldt voor de ouwe 47XX Low Speed.

Interessant is ook dit draadje http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... 1883#44364 met een bijdrage van..... :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 05 Feb 2009 14:25

Volgens de Navteq site zijn ze er nu wel in België bij de 10 voor de TP-LS en de 7 voor de TP-HS.
Als de SH1 B27 volledig identiek is aan de TP-LS 10 zouden ze dus ook dáárop moeten staan....

Groet,
JW
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 05 Feb 2009 15:46

Vandaar mijn persoonlijke ervaring met TMC in België op de 4720 met TP 10.0!
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 05 Feb 2009 18:06

We hadden al eens eerder zo'n gek verhaal http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... php?t=4523 van iemand die in België geen TMC kon pakken.
Daarbij was Willem's posting van 14 mei zeer interessant.
WS schreef:
JW schreef:Ik begrijp het nog niet moet ik eerlijk zeggen, ook niet met dat verhaal dat jij opgediept hebt. Zeker interessant op zich om te weten, weer wat geleerd :idea: :wink:
Of zie ik iets over het hoofd?

Groet,
JW


Hallo JW

In dit verband gaat het niet om de Alert-C lijst met de standaardmeldingen maar om de locatie codering die op normaal op de wegen kaart staat.
Dit is een reeks van codes welke de wegsegmenten van een land aangeven.

Met "onze" TMC box wordt dit uit kaartdatabase op de DVD gehaald kennelijk zijn er ook systemen waarbij dit in de tmc unit geprogrammeerd is.

onderstaand een klein voorbeeld van die code's van Noorwegen

Groet
willem

[code]CID;TABCD;LCD;CLASS;TCD;STCD;JUNCTIONNUMBER;RNID;N1ID;N2ID;POL_LCD;
OTH_LCD;SEG_LCD;ROA_LCD;INPOS;INNEG;OUTPOS;OUTNEG;PRESENTPOS;PRESENTNEG;
XCOORD;YCOORD;URBAN;DIVERSIONPOS;DIVERSIONNEG;INTERRUPTSROAD
40;1;708;P;3;14;;0;901;0;25;0;629;0;0;0;0;0;0;0;+59097626;+011270653;0;;;
40;1;709;P;1;1;;0;902;0;25;0;629;0;0;0;0;0;0;0;+59121751;+011281129;0;;;
40;1;710;P;1;1;;0;903;0;25;0;629;0;0;0;0;0;0;0;+59260199;+011097949;0;;;
40;1;711;P;1;1;;0;904;0;25;0;707;0;0;0;0;0;0;0;+59276954;+011085372;0;;;
40;1;712;P;1;1;;0;905;0;25;0;707;0;0;0;0;0;0;0;+59296262;+011067909;0;;;
Dat heeft geen vervolg gekregen, helaas.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
checco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 Feb 2009 22:04

Berichtdoor checco » 07 Feb 2009 19:07

Hoi,

Allemaal hartelijk bedankt voor jullie reacties.

Inmiddels heb ik ook met Navteq en VDO contact gehad. Zij geven geen ondersteunig voor mijn navigatiesysteem. Zij verwijzen door naar de dealer. Daar ben ik inmiddels ook geweest. Bij de aankoop (2 weken geleden) heb ik de originele verpakking met cd's gekregen. Daar zit overigens geen "schoonmaak cd" in zoals Gerritje die noemt.

Een vraag voor Gerritje (of anderen)
Gerritje zet in zijn bericht: "technisch en softwarematig identieke Traffic Pro Low Speed werd in België gewoon TMC ontvangen via Radio 2. Deze ligt hier nu proefkonijn te zijn"

Begrijp ik nu goed dat Traffic Pro Low Speed ook een navigatiesysteem is? En wat bedoel je precie met "werd" in Belgie TMC ontvangen?

Gr. Charlie

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 07 Feb 2009 19:57

Als je naar de aangegeven site gaat en je gaat naar "in de verpakking" dan staat daar in het Nederlands
De verpakking bevat: 1 CD en een schoonmaakdisc.
Als Navteq voor de zoveelste keer sprookjes vertelt kun je dat mij niet kwalijk nemen :wink:

De Traffic Pro Low Speed is een radionavi van becker die vrijwel identiek is aan de Carminat SH1 en dezelfde CD's gebruikt muv van enkele kleine Renault aanpassinkjes.
Daarmee werd TMC ontvangen in België toen deze in een auto zat waarmee in België werd gereden. Nu ligt deze voor testdoeleinden bij mij op de werkbank. Zo simpel is het
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
checco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 Feb 2009 22:04

Berichtdoor checco » 07 Feb 2009 20:03

Gerritje,

Ik neem je niets kwalijk hoor. :wink:

Als de software zoveel op elkaar lijkt kan ik Traffic Pro dan ook gebruiken in mijn Carminat?

Gr.
Arno

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 07 Feb 2009 20:27

Dan zal je een heel lelijk gat moeten zagen in je dashboard. :roll:
Bovendien lijkt het buitengewoon onverstandig om een toestel aan te schaffen waarvoor , zoals het lijkt, nooit meer een update komt na de huidige van begin 2006
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
checco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 Feb 2009 22:04

Berichtdoor checco » 07 Feb 2009 20:32

Zagen? Nee dank je. :shock:

Ik had net ff gegoogled. Ik dacht dat Traffic Pro CD's waren. En geen apparatuur. Dus cd's kopen en deze gebruiken in mijn Carminat.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 07 Feb 2009 20:58

NEE
Ze hebben dezelfde informatie, zijn net zo oud en werken niet in jouw Carminat
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
checco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 Feb 2009 22:04

Berichtdoor checco » 07 Feb 2009 21:08

o.k. da's duidelijk.

Bedankt allemaal (en vooral Gerritje) voor jullie reacties.

Charlie


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten