Gaat Radio 2 nu ook met TMC beginnen?

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Gaat Radio 2 nu ook met TMC beginnen?

Berichtdoor ritselaar » 08 Aug 2006 20:36

Vanmiddag reed ik weg uit Nieuwegein en zag tussen het bekende rijtje TMC zenders een nieuwe staan, te weten: R2 AVRO

Na deze geselecteerd te hebben, heb ik even de info ervan bekeken.

De zender was tot aan huis in Duiven te selecteren. Er werd helaas niets aan TMC info meegestuurd, een maagdelijk blanco scherm met 0/0 meldingen.

Hier de gegevens:

LTN:17
MGS: .N..
Mode: Alert-c
Frequentie 92,6 --> Dit is Radio 2 van zendmast Lopik
PI: 8202
SID: 11
Quality: 63 (op moment van de A12 opgaan bij Utrecht)
CC: 8


Wie weet meer ?

Frits de Laar
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 08 Aug 2006 21:28

Een poosje geleden had ik ook al R2 te pakken als TMC bron, zie http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... highlight= wellicht herinner je je het nog.
Maar met jouw melding is er zekerheid dat het Radio 2 is, gezien de frequentie.

Goed in de gaten houden dus, te meer omdat we niet weten wat er verder staat te gebeuren in ons land met Pay-TMC. Is dit een opmaat tot..... :?:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 08 Aug 2006 22:45

andere topic even gelezen.

Toen liet het verkeer het niet toe om de info te bekijken.

Nu eigenlijk ook niet, want ik kan nu zomaar doorijden naar huis :-)

Onderweg echter even achter een vrachtwagen hangen en dan papiertje zoeken en snel opschrijven wat de info allemaal weergeeft.

Ik weet het, niet echt veilig, maar dan hebben we in ieder geval wel de informatie en de zekerheid dat het echt Radio 2 was :-)

Ik moest ook al direct denken aan Pay-TMC. Dat logo stond er in ieder geval (nog) niet bij.

Frits

PS: Heb inmiddels de verkeersinfo TMC-Pro en V-traffic besteld en reeds ingevoerd in het systeem. Nu nog een 3 weken wachten....
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 09 Aug 2006 09:47

Als ze TMC zouden gaan uitzenden gebruiken ze wel een andere SID dan Radio 1 en Radio 3... Dat betekent dus (helaas) bij het wisselen van zender dat alle info weer opnieuw opgehaald moet worden. Dat is wel jammer. Tenzij SID 11 natuurlijk gaat staan voor betere kwaliteit dan SID 1 (Radio 1 en Radio 3) ;).

Ik ben benieuwd hoe dit vervolgd wordt...

Groeten,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 09 Aug 2006 16:12

In principe heb je gelijk met je opmerking over verschillende SID's.
In de praktijk blijkt echter dat de info via SID3 van Sky/Veronica praktisch onmiddellijk te beschikking is als je die opzet ipv Radio 1 of 3. Dat zal dan te maken hebben met het feit dat die info allemaal hetzelfde is, afkomstig van de VID.
En dus is het de vraag, waar komt straks (if at all) de info van Radio2 vandaan. We zullen het in de gaten moeten houden, dus..... :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 23 Sep 2006 16:41

Gisteren bij het naar huis gaan van mijn werk was Radio 2 er weer met TMC. (Dat was zo tegen 16.00 uur)

In mijn lijst met TMC-zenders stond eerst R2 Vara.

Daarna werd het Vial-NOS.

Wederom op 92,6 (Lopik).

Net voor Arnhem zag ik dat de frequentie 92,9 was (dit lijkt me de steunzender van Arnhem, Wieringermeer en Den Haag zijn wat ver weg). Nadat ik de IJssel over was was Vial-NOS niet meer zichtbaar in mijn TMC-lijst en sprong de TMC-ontvanger op Sky.

Het lijkt er dus op dat Vialis nu ook zaken doet met NOS.

Frits de Laar
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
escape
Junior Member
Junior Member
Berichten: 39
Lid geworden op: 11 Okt 2005 23:25
Locatie: prov. Utrecht

Berichtdoor escape » 25 Sep 2006 16:13

Hoe is de TMC-berichtgeving van Radio-2?
Vanmiddag zag ik minder berichten op Radio-2 dan op Radio-1.
Klopt dat met jullie ervaring?
Alpine CDA9847R & Garmin eTrex Legend
= good RDS, basic GPS-navigation, no TMC

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 25 Sep 2006 17:57

Dat zou kunnen als het ook van Vialis is. Radio 1 is daar namelijk niet van... Wat is de SID van de zender? Is die hetzelfde als eerst werd aangegeven?

Groeten,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 25 Sep 2006 19:36

Ik krijg hier in Oosterhout ook regelmatig VIAL-NOS als zender aanduiding waar het voorheen steeds Radio 1 was.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
escape
Junior Member
Junior Member
Berichten: 39
Lid geworden op: 11 Okt 2005 23:25
Locatie: prov. Utrecht

Berichtdoor escape » 25 Sep 2006 21:50

Toho_NL schreef:Dat zou kunnen als het ook van Vialis is. Radio 1 is daar namelijk niet van... Wat is de SID van de zender? Is die hetzelfde als eerst werd aangegeven?

Volgens mijn decoder (PC-software) is de SID=11 en de provider name= VIAL-NOS.
Zoals eerder in het forum is aangegeven.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 10 Okt 2006 21:16

Ik zie (volgens mij al een kleine week) op VIAL-NOS steeds dezelfde 4 items staan. (2x Oog in Al, Vlaardingen en ... (ben effe kwijt).

Ook al laat ik systeem in de ochtend en/of middag staan: alleen deze 4 meldingen. En er komt niets bij, en ook die vier gaan niet weg.


Ervaren de andere mensen dat ook ?

Frits
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 17 Okt 2006 22:01

Sinds vanmiddag geeft VIAL-NOS weer up-to-date verkeersinfo.


Wordt vervolgd....



Frits de Laar
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Okt 2006 14:11

Ennuh, lijkt die TMC info op die van RWS? Of toch op die van de Vialis zenders?

Voorts de (te verwachten :wink: ) vraag: zitten er ook mobiele flitsers bij?

Ik zal straks ook eens kijken wat 'ie te melden heeft, ik ben benieuwd naar de ervaringen van anderen.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 18 Okt 2006 20:48

Ik ben tot nu toe geen flitsers tegen gekomen.

VIAL-NOS is anders dan die van RWS.

Qua aantallen ontliep het elkaar niet echt, hier en daar wel dezelfde files maar net ieta ander startpunt en of lengte.

Bijv:
VIAL-NOS: A12 Utrecht: Kanaleneiland -> Driebergen 4 km
RWS-NOS: A12 Lunetten -> Driebergen 4km

Hier RWS beter, file bego ter hoogte van Texaco Tankstation.

Zag dit later ook bij Grijsoord.
VIAL-NOS: Ginkelse Zand->Waterberg 2 km
RWS-NOS: Grijsoord->Waterverg 2 km

Hier was VIAL beter, want file begon net voor afrit Oosterbeek.


Frits
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Okt 2006 20:58

Ik heb aan het begin van de avond ook even gekeken en zag dat er inderdaad verschillen zijn met zowel RWS-NOS alsook met VIA TMC. Met name de problemen rond de botsing op de A12 bij Bleiswijk werden anders aangegeven. Wie het precies bij het rechte eind had weet ik (gelukkig) niet.

En inderdaad, geen flitsers bij VIAL NOS....

Al met al, in de gaten houden deze zender. Zeker omdat het nog niet duidelijk is welke richting 'ie uitgaat.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot], Onbekende zoekrobot en 0 gasten