Bemobile TMC in Nederland?

Alles met betrekking tot TMC gerelateerde zaken
Forumregels
Deze groep is voor vragen over TMC zenders en ontvangen info.
Vragen over gebruik van TMC toestellen kan in een merk gebonden groep gedaan worden.
Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 11 Nov 2009 18:17

Vanmiddag in de buurt geweest van de Jaarbeurs waar jij gisteren Q-Music goed kon pakken.
Die kwam dus niet in mijn zenderlijst voor, op geen enkel moment......

De sleutel moet dus liggen bij de 5200PT, dat kan haast niet missen.
Inmiddels heb ik een PM gestuurd naar Checkin, hopelijk leest hij mee.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.




Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 12 Nov 2009 00:04

Hoewel ik met mijn TomTom Carminat geen info kan checken, heb ik vanmiddag bij vertrek handmatig 100.7 als tmc-zender ingesteld.

Ik heb geen melding voorbij zien komen dat er geen verkeersinfo op de zender zou zijn.

Tijdens filerijden tussen Lunetten en Bunnik even wat gespeeld met de files. Ik had wel een stuk of 40 meldingen, alleen filemeldingen.

De TT geeft de info van Q-Music dus wel door.


frits de laar
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 13 Nov 2009 00:43

Jouw Tominat heeft speciale SW aan boord, daarmee kun je ook V-Trafic ontvangen.
Wellicht zit dáár de sleutel tot dit raadsel......

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 13 Nov 2009 21:17

Op mijn MS5700 zie ik als zender Bemobile staan, maar als ik die selecteer dan wordt mijn TMC-symbool zwart. Er komt geen informatie binnen verder...

Groeten,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 08 Feb 2010 15:27

Vandaag nog eens gecheckt hoe het er bij staat met Q-Music: onveranderd.
Geen TMC helaas, het blijft zwart in de statusbalk, en in het diagnose menu is het nog net zo als ik op de vorige pagina schreef: geen info, alles op 0. En als frequentie 87.5, het begin van de schaal dus.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Mazurka
Senior Member
Berichten: 677
Lid geworden op: 08 Jul 2009 11:42

Berichtdoor Mazurka » 08 Feb 2010 17:06

Bij mijn Saab, met de saab navigatie, krijg ik de laatste tijd ook geen TMC berichten meer door bij Q-music.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 08 Feb 2010 17:46

En nog steeds zijn er velen met een toestel waarmee niet zelf de keuze van TMC zender kan worden gemaakt.
Zo blijft men vol-automatisch afgestemd op een voor TMC waardeloze zender!
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 16 Feb 2010 21:45

Tot op heden nog steeds ontvangst van VIATMC ofwel Q-Music via de PC5200PT.
Er wordt alleen verkeersinfo verzonden , dus geen flitsinfo of parkeerinfo.

Dit duidt erop dat de werkelijke overgang nog niet gemaakt is, waarschijnlijk zal er eerst een nieuwe locatie tabel gemaakt moeten worden om ook de verkeersinfo op de provinvinciale wegen te kunnen weergeven.
Eenmaal actief zou er ook mobiele flitsinfo worden meegestuurd.

voor een overzicht van de verschillen tussen PAYTMC en de normale TMC zie hier




aftermarket navigatie systemen geschikt voor PAYTMC Be-Mobile

Garmin:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=268

Mio:
Bepaalde toestellen van Mio zijn ook geschikt voor PAYTMC van, de prijs hiervoor is in het toestel verwerkt.

http://eu.mio.com/nl_nl/verkeersinformatie.htm

TOM TOM
Ook Tom Tom biedt via live services voor bepaalde toestellen PAYTMC aan.

Overzicht Be-Mobile

Belgie:
Studio Brussel en Classic21 info komt van Touring Mobilis.

Nederland:nog in ontwikkeling,
Q-Music en Veronica info komt van de VID.
Q-Music op veel systemen al niet meer te ontvangen.

Luxemburg:nog in ontwikkeling,
RTL
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
Botter
Average Member
Average Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 07 Mei 2008 09:33

Berichtdoor Botter » 24 Feb 2010 18:49

vandaag in mijn Espace met Carminat DVD nav. BEMOBILE in 't groen met filemeldingen (tussen A'dam en Den Haag)

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Feb 2010 22:58

Carminat heeft een soort Pay-TMC aan boord, daarmee kun je ook V-Trafic in Frankrijk ontvangen.
Mijn systeem kan ook V-Trafic pakken, maar bij mij werkt BEMOBILE niet, dat blijft zwart. Ik heb dat een paar minuten geleden nog gecheckt.
Het is dus onduidelijk waarom sommige systemen deze gecodeerde TMC wél, en andere dit niet kunnen ontvangen.

Overigens, is die "groene BEMOBILE" nú ineens zichtbaar, oftewel was die tot vandaag ook bij jou niet te ontvangen?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Botter
Average Member
Average Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 07 Mei 2008 09:33

Berichtdoor Botter » 25 Feb 2010 10:01

ik heb eigenlijk altijd op een andere zender afgestemd, nu kwam ik uit het buitenland terug en stond de afstemming nog op automatisch. Ik heb dus geen idee of BEMOBILE vaker als sterke TMC zender beschikbaar is/komt. Ik had wel gewoon files in de lijst staan: BEMOBILE werkt dus gewoon op een Carminat. Zal inderdaad wel zijn omdat Renault de TMC aanbieders betaald om overal ook pay-tmc zenders te kunnen ontvangen. Overigens: bij de Carminat kun je kiezen voor Commerciele of Openbare zenders, Automatisch of handmatig instellen. BEMOBILE stond NIET bij de commerciele zenders.

Overigens pakt Carminat tot nu toe naast V-Traffic in Frankrijk ook de duitse pay-tmc zenders.

Gebruikersavatar
tmctje
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 Feb 2010 23:05

Berichtdoor tmctje » 25 Feb 2010 23:14

Gebruik zelf een Tom Tom XL IQ routes. Daar ontvang ik ook geen BEMOBILE mee. Hij geeft wel een groene bol als ik afstem op 100.7 Mhz maar geen informatie. De informatie van de ANWB of VIALIS zelnders blijf staan en wordt niet ververst. Kan Niet zien waar dat aan ligt.

Is het plaatsen van de mctx.dat van een Carminat in plaats van het originele bestand een mogelijkheid om deze info te ontvangen. :?:

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 06 Mar 2010 02:30

Inmiddels is de verkeersinfo bij Q-music (ViaTMC,BeMobile) flink uitgebreid.

De verkeersinfo beperkt zich niet langer tot A en N wegen, ook informatie over de regionale wegen zijn nu beschikbaar.
Ook de wegwerkzaamheden op de snelwegen zien er compleet uit, op het zelfde tijdstp (23:00u) stonden er bij de overige zenders slechts 3 meldingen over wegwerkzaamheden op de snelwegen.
Bijgaand wat foto's van de meldingen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 09 Mar 2010 00:06

Vandaag de Carminat TomTom ook maar even handmatig op 100.4 en later 100.7 gezet.

Inderdaad op de kaart boel werkzaamheden zichtbaar.

Dus de Carminat TomTom geeft de (betaal)info gewoon door.
Sinds kaarten 840.x is er een tweede tmc-bestand toegevoegd aan de TomTom-kaarten. Sinds die tijd ook gedetailleerde TMC-info, waarmee dit soort info dus ook zichtbaar werd op TomTom.

Vorig jaar al ervaren dat in frankrijk de betaaltmc werd doorgegeven. Ook had ik vermoeden dat in D tmcpro werd doorgegeven, maar dat zou ik nog steeds een keer verder moeten proberen. Maar dan moet ik wel een keer die kant weer uit gaan, want her bij de grens heb ik geen tmcpro.

Heb vandaag ook nog wat plaatjes gemaakt met mijn IPhone, maar heb kabeltje op werk liggen, dus foto's volgen nog.

Frits de Laar
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 09 Mar 2010 22:41

Hier een melding van werkzaamheden, zoals weergegeven op Carminat TomTom, waarbij TMC stond afgestemd op Q-Music.

Helaas wordt er geen verdere TMC-info weergegeven, dan dat ik handmatig een frequentie kan invoeren (in dit geval was dat 100.4)

Frits de Laar
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 09 Mar 2010 22:56

Dat ziet er veelbelovend uit, heel veel extra informatie die errug handig kan zijn.
Ik ben benieuwd waar ze die extra info vandaan halen, dat is niet de gewone info zoals door anderen gebruikt wordt.
En het betekent ook dat al die wegen inmiddels van codes voorzien zijn, ik wist niet dat dit al in de nieuwe TMC DB staat.

Overigens, jullie zijn wel bevoorrecht hiermee. Mijn VT-TMC box pakt wél V-Trafic, maar helaas niet deze Pay-TMC :oops:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 10 Mar 2010 23:20

Ik heb vandaag even wat getest met de Carminat TomTom (ik denk dat JW dit wel wil weten :-) ).

Zodra ik systeem aanzet, kiest TMC zelf een zender, die kun je overrulen door zelf een frequentie in te geven. Helaas is er geen info beschikbaar welke zender automatisch geselecteerd wordt.

Bij aanzetten vanmorgen hier in Duiven zag ik na enkele minuten het scherm al vol staan met werkzaamheden. Daarna handmatig TMC van radio3 geselecteerd en werkzaamheden verdwenen uit scherm.
Toen toestel uitgezet en paar minuten later weer aangezet.

Wederom wordt TMC gekozen van Qmusic.

Dit vanmiddag bij vertrek uit Nieuwegein nogmaals dezelfde test gedaan en wederom is de selectie gevallen op QMusic.

Ik denk dat we hiermee langzamerhand wel kunnen zeggen dat de TMC van Carminat TomTom de payTMC voorrang geeft op de gratis varianten. Dat wist ik al van vakantie in Frankrijk en vermoedens die ik al eerder geuit heb mbt Duitsland. Alleen hier is mijn regio het wat moeilijk te testen.


Weet iemand trouwens of deze werkzaamheden ook in werkelijkheid kloppen ?
Ik zie er ook ééntje staan in Apeldoorn. Ik weet dat ze daar vorig jaar wel bezig waren, maar geen idee of dat de werkzaamheden er nu nog zijn.


Frits de Laar
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 10 Mar 2010 23:46

Volgens mij kloppen de werkzaamheden wel, de melding van wegwerkzaamheden op de A4 zaterdag klopte en ook op de Hoefkade in Den Haag zijn er rioleringswerkzaamhedenvolgens de site van de gemeente .

Ook de pc5200PT pakt de paytmc zender als eerste keuze als deze op automatisch staat.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 11 Mar 2010 00:03

Bevoorrechte mensen zijn jullie, ik schreef dat al eerder :wink:

Dit soort informatie gaat lijken op die V-Trafic verstrekt, zeer gedetailleerd, ook ín steden.
Ik heb dat al eens geschreven, V-Trafic geeft zelfs aan dat er ergens in de binnenstad van Parijs een markt gehouden wordt, met verkeersbelemmeringen. Dit komt daar dicht in de buurt, prima ontwikkeling.

Het betekent ook dat deze wegen en straten allemaal opgenomen zijn in de TMC-DataBase op de kaart, en da's een goeie ontwikkeling.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 11 Mar 2010 00:20

Dat de regionale wegen al in de database staan verbaasde mij ook,

Inderdaad een goede ontwikkeling, nu maar hopen dat ook de vrije zenders deze aanvulling gaan gebruiken.
Dat was immers wel de bedoeling van het NDW.

Edit:
p.s ook de info op de Vondellaan/Croeselaan in Utrecht klopt.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 11 Mar 2010 00:41

En vanmiddag nog even geprobeerd: bij mijn 5500 met 5010/01VT is en blijft de TMC van Q-Music zwart.
Geen info dus :oops:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 13 Mar 2010 16:44

Was vandaag even bij mijn broer. (heeft ook VDO)

Kon wel beMobile selecteren, maar dan verschijnt bovenin in het zwart het woord TMC.

Zie ook de foto: Bij BeMobile is REG nu ook groen gekleurd. Hij gebruikt de dvd vanNavteq (2009/2010 van mei vorig jaar)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 13 Mar 2010 16:49

Net als bij mij dus, zodra je BeMobile selecteert komt dat zwarte TMC bovenin te staan.
En uiteraard komt er dan geen TMC info door :oops:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 14 Mar 2010 00:06

Omgeving Den Haag vanmiddag even uitgeprobeerd, ook daar zwart, net als mijn woonomgeving.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 14 Mar 2010 01:36

De "gewone" systemen zoals jij en ik die hebben kunnen de TMC van Q-Music/BeMobile niet decoderen. En dus gaan ze op zwart.
Kennelijk zijn de 5200PT alsmede de Carminat systemen wél vrijgeschakeld en kunnen daarmee deze TMC info gebruiken.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Traffic Message Channel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten