Met MFD B en TA frankrijk 2006 van Nederland naar Frankrijk

Alles met betrekking tot TeleAtlas software
Gebruikersavatar
rayms3100
Junior Member
Junior Member
Berichten: 41
Lid geworden op: 04 Mei 2005 21:14
Locatie: Wateringen

Met MFD B en TA frankrijk 2006 van Nederland naar Frankrijk

Berichtdoor rayms3100 » 03 Mei 2006 13:32

De vraag:

Kan ik met mijn MFD B versie met een Teleatlas cd van Frankrijk 2006 met 1 cd van nederland naar mijn locatie in zuid frankrijk ? Heb de volgende frankrijk cd's. Noord, zuid en Mayor Roads NW.

Kan ik nu met Mayor roads NW van nederland naar frankrijk of dien ik mijn Benelux cd te gebruiken tot aan de grens ?

Wie o Wie....

ps: let niet op mijn naam want dat was mijn vorige systeem !




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 03 Mei 2006 14:18

Met je vorige systeem was dat wel makkelijker :D
Toen kon je gewoon de F-CD gebruiken en daarmee vanuit NL naar en door F rijden omdat op díe F-CD de MRE's stonden.

Bij de non-DX's die jij nu hebt is dat niet het geval, en op die 3e F-CD staan, als ik het goed heb alleen de verbindingswegen in F. Geen MRE's dus.
En dus zul je eerst door de Benelux moeten rijden met de NL CD en er vervolgens de F-CD instoppen. Dat kan de verbindingsweg-CD zijn als je grote wegen rijdt, mocht je via binnenweggetjes willen rijden dat zul je de Noord-F en later de Zuid-F wel nodig hebben.
Overigens, heb je dezelfde versie van de Benelux, of een andere? Hou dan rekening met de "laad-tijd" van de besturings-SW, elke keer als je wisselt krijg je daarmee te maken.

Al met al is dat heel wat omslachtiger dan bij jouw 3100 destijds :oops:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
rayms3100
Junior Member
Junior Member
Berichten: 41
Lid geworden op: 04 Mei 2005 21:14
Locatie: Wateringen

Berichtdoor rayms3100 » 03 Mei 2006 21:04

En het leek zo'n vooruitgang van monochroom naar kleur en 7 inch.....

Heb benelux 2006 en frankrijk 2005..

Dat wordt nog wat ....

Meer mensen met ervaringen ??

Bedankt voor je reactie JW!

Gebruikersavatar
rayms3100
Junior Member
Junior Member
Berichten: 41
Lid geworden op: 04 Mei 2005 21:14
Locatie: Wateringen

Update !

Berichtdoor rayms3100 » 18 Jul 2006 17:12

Een beetje een weg gezakt topic vandaar deze UP.

Nog mensen met tips en ervaringen.

Hebben jullie ook dat je niet tot huisnummer kan navigeren maar slecht tot reeks... bv 5 t/m nummer 25 ??

Ligt dit aan de software of aan de versie MFD ??

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 18 Jul 2006 17:25

Dat ligt aan een combinatie van de twee
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Jul 2006 17:30

Die huisnummers in klusters is een kwestie van TA DataBase. Niet onlogisch dat het zó gaat, immers anders zou TA alle straten moeten afrijden en bij elk huis een aantekening moeten maken van het nummer dat bij een coordinaat past.
En dat wordt gewoon veel te kostbaar.

Daarom zie je die klusteringen, of ook wel dat er schattingen gemaakt worden van hoe de huisnummerverdeling zou kunnen lopen op basis van aantal nummers per kilometer of deel daarvan.
In bijna alle gevallen levert dit geen probleem op, slechts als de verdeling van de huisnummers heel onregelmatig is loop je de kans dat het niet helemaal past.
Het zij zo....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
rayms3100
Junior Member
Junior Member
Berichten: 41
Lid geworden op: 04 Mei 2005 21:14
Locatie: Wateringen

deurbel

Berichtdoor rayms3100 » 18 Jul 2006 18:02

Dat heeft vdo dus beter voor elkaar...dit had ik op mijn ms3100 wel tot aan de deurbel !!

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Jul 2006 18:05

Uit eigen ervaring, inmiddels al weer meer dan 7 jaar met Philips/VDO systemen weet ik dat dit toch niet altijd het geval is. Ook niet met de Navteq kaarten die ik daar meestentijds in gebruikt heb.
Dus ja, "buurmans gras......" :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 18 Jul 2006 18:39

Precies, zo is het!
De betrouwbaarheid van de huisnummering is over het algemeen aardig maar meermaals belabberd.
Een onregelmatige verdeling van panden, zeker in een buitengebied nogal eens voorkomend heeft me al menigmaal tot wel een kilometer verkeerd gestuurd.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “TeleAtlas”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten