vragen gebruik carminat SH3 met meer CD's

Alles met betrekking tot Renault navigatie
Gebruikersavatar
kuifje
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 Feb 2012 22:46

vragen gebruik carminat SH3 met meer CD's

Berichtdoor kuifje » 07 Feb 2012 23:09

Hallo allemaal,

kan ik hier wat vragen?

Onlangs heb ik een megane uit 2006 gekocht met SH3 navigatiesysteem, er zat 1 CD bij, versie A26. Ik heb gevonden dat de laatste update versie A29 is (uit 2007 of zo?). Schande dat er geen updates meer uitgebracht worden. Vooral omdat ik een totale set van Europa wou hebben (kan ik er tenminste op vakantie ook iets mee) heb ik via marktplaats een (originele) set gekocht versie A28, toch weer een stukje recenter, en heel Europa. Deze in mijn systeem gestopt en deze heeft zichzelf geinstalleerd. So far so good.

Nu mijn vragen:
1) Begrijp ik goed, als ik naar een ander land, zeg Parijs wil navigeren, moet ik eerst de CD met frankrijk erin doen, bestemming opgeven, navigatie starten en dan weer de cd met nederland erinstoppen om het eerste stuk te navigeren (en niet alleen maar "off road en een richting krijgen?). En als ik dan in Belgie bent vraagt hij zelf weer om de andere CD. Is het nodig om de CD de hele tijd erin te laten zitten?
2) Dat heb ik uitgeprobeerd (allen om te testen, ik ben nederland nog niet uit geweest). Beide keren vroeg het systeem "kaartdata wisselen?" Maar nu als ik in Nederland wil navigeren naar een nieuwe plaats vraagt hij elke keer om de CD erin te doen. Ik meende dat dat met die A26 versie helemaal niet nodig was, of vergis ik me? Is er een manier dat het systeem alle kaartdata van 1 CD in het geheugen kan houden?
3) Is het mogelijk de A26 CD weer te installeren, of kun je alleen maar "omhoog"?

Bedankt alvast!

kuifje




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: vragen gebruik carminat SH3 met meer CD's

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 09 Feb 2012 10:03

Iedere keer dat er van CD wordt gewissled wil het systeem een groot gedeelte van de data alvast in het geheugen laden. Geen enkel probleem

Als je naar Frankrijk wilt moet je het adres opzoeken met CD 3 en dan wordt de kaartdata geladen laat je deze cd er gewoon inzitten. Je plant de route maar deze wordt niet gevonden!
Op elke CD staan tevens alle hoofdwegen van Europa en dit betekent dat om een route te kunnen berekenen je op een plaats moet zijn in de buurt van of op een grote doorgaande weg.
Zodra jij je op weg begeeft en je komt op een snelweg wordt de route gevonden en kun je navigeren zij het dat je in Nederland en België alleen via hoofdwegen wwordt begeleid

Terug naar Nederland doe je hetzelfde met CD 2

Er is geen enkele noodzaak om voor België een andere CD te plaatsen
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
kuifje
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 Feb 2012 22:46

Re: vragen gebruik carminat SH3 met meer CD's

Berichtdoor kuifje » 11 Feb 2012 21:48

ga ik proberen


bedankt!


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Renault”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten