Carminat OS Update

Alles met betrekking tot Renault navigatie
Gebruikersavatar
roelofvk
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Apr 2008 22:09

Carminat DOOD na OS UPdate !

Berichtdoor roelofvk » 01 Apr 2008 22:14

Nou, ik heb vanavond de software update van die franse site geplukt en geinstalleerd.

Ik stop de CD erin, hij graagt '' Software Updaten ? CD Versie 5.30, Huidige Versie 5.00" ik klik op OK

en 4-5 deconden later : BOEM ! Black screen of death. Helemaal zwart. Doet niks meer.

Auto uitgezet, halfuurtje gewacht (helpt als het systeem weer eens vastloopt) maar ook daarna doet ie helemaal niks.

HELP ! HELP!

Hoe krijg ik m'n Carminat weer aan de praat ?




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: Carminat DOOD na OS UPdate !

Berichtdoor JW » 01 Apr 2008 22:19

Van welke franse site? Was dat een officiële Renault update, incl. instruktie?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
roelofvk
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Apr 2008 22:09

Re: Carminat DOOD na OS UPdate !

Berichtdoor roelofvk » 01 Apr 2008 22:28

JW, dat is snel ! Nou, ik denk niet dat het echt officieel is, m.a.w. de CD was niet gedownload van een Renault site maar van de site helemaal aan het begin van deze topic.
Elders in het forum is iemand met een probleem dat lijkt op het mijne, Gerritje adviseert daar de toetscombinatie TP+1+3, maar wat is dat? Wele toetsen zijn dat ?

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 01 Apr 2008 22:37

Er lopen nu kennelijk twee topics over dezelfde vraag, dit en http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... 2340#62340
Suggestie aan de Mod: stukjes samenvoegen :idea:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 01 Apr 2008 23:34

en 4-5 deconden later : BOEM ! Black screen of death. Helemaal zwart. Doet niks meer.

En juist dit is de NORMALE reactie van het systeem. Het duurt een hele tijd en daarna begint pas de echte update.
Juist door het uitzetten van je systeem zul je of kun je de zaak in de war sturen.
Stop de update cd erin en begin opnieuw. Het zou met niet verbazen als op deze wijze alles goed kan komen.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
roelofvk
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Apr 2008 22:09

Berichtdoor roelofvk » 02 Apr 2008 11:05

Nou, ik heb het geprobeerd. De CD wilde er niet meer uit (lampje van de speler brandt ook niet fel) dus de auto maar weer aangezet en 2 uur laten draaien. De CD draait wel (kun je horen) en af en toe stopt-ie, spint weer op etc. dus ik had het IDEE dat er iets gebeurde .... maar na 2 uur nog steeds niks. Toen alles maar weer uitgezet.

Dus: wat kan ik nog doen? Stroom eraf halen en op die manier een 'reset' of initialisatie afdwingen ? Kan dat bij een Carminat I ? IN dat geval: weet iemand waar ik de zekering voor de Carminat in een Espace kan vinden ?

Andere mogelijkheden ?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 02 Apr 2008 11:23

Gewoon de ISO-A stekker aan de achterzijde van de computer eruit trekken
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
roelofvk
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Apr 2008 22:09

Berichtdoor roelofvk » 02 Apr 2008 12:41

Ehrm, ik durf het bijna niet te vragen, heb meer verstand van verzekeren (echt waar), en heb de Espace nog maar net : er zit een 'apparaat' in het dashboardkastje waar de CD in gaat, en er zit een apparaat in het vloerkastje onder de bestuurdersstoel.

Ik neem aan dat ik de ISO-stekker van het ding in het dashboardkastje moet hebben, klopt dat? (die andere is de radio ?)

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 02 Apr 2008 13:10

Dat ding waar jij de update CD in hebt gestopt is de CD lezer, onder de stoel zit de Central Communication Unit.
Van beide units moet je de stekkers er eventjes uittrekken.

Overigens, wat was de noodzaak van de update?
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Charley8900
Starting Member
Starting Member
Berichten: 14
Lid geworden op: 31 Mar 2008 12:48

Berichtdoor Charley8900 » 16 Apr 2008 12:21

Even voor de werking van de update:

Ik heb net dezelfde update gedaan, van 5.00 naar 5.30, weliswaar met de orginele cd, maar de werking is hetzelfde.... in de bijgeleverde handleiding staat :
- contact aan, maar start de motor niet ( bij een espace, voor de clio en megane moet dat juist weer wel)
- cd erin
- ja, update doorvoeren klikken
- scherm wordt eerst 30 seconden zwart
- daarna een reboot (met engelse tekst)
- daarna de daadwerkelijke update van ca 5 minuten
- reboot


klaar

Gebruikersavatar
Just1
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 Feb 2008 23:04

Berichtdoor Just1 » 23 Jul 2008 02:41

I Know it is always in French but a new version of the web site gps-carminat.com is online.

www.gps-carminat.com

Enjoy it ;)

Gebruikersavatar
Just1
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 Feb 2008 23:04

Berichtdoor Just1 » 05 Mar 2009 01:26

hi, just to signal you that a forum was created for the web site www.gps-carminat.com

With the web site I interviewed the program chief of the last Renault GPS: the Carminat Tomtom.

Enjoy

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 05 Mar 2009 08:18

I suggest that you also introduce sections for the SH1 and SH3 systems
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Just1
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 Feb 2008 23:04

Berichtdoor Just1 » 06 Mar 2009 00:02

I Would like :D , I have no time for the moment, because I try to be on date for the Carminat TomTom which will be a very popular GPS. And with my studies (I'm 20) it becomes hard to do everything on the website (picture, design,php, news...).

I hope with the forum a new team will born and continiue the job with me. :D

Your forum is important for me because your are my 6th source of traffic. ;)

My dream: do a translation of the website in English but I can't do it.


Good night

(sorry for my bad english...)

Gebruikersavatar
Chicco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 Mei 2009 18:37

Berichtdoor Chicco » 15 Mei 2009 18:50

Ik heb vandaag mijn Espace (bouwjaar 2004) opgehaald welke ook voorzien is van een origineel navigatiesysteem van Renault. Nu zie ik hier dat er over cd's van VDO-Siemens wordt gesproken, echter de cd welke er bij zit (en ook werkt) is van NAVTECH.
Ik ben er alleen nog niet uit of ik nu de Carminat Informee I of II heb.....

Daarom heb ik even gekeken in de gegevens van het systeem en cd en daar kwamen de volgende waarden uit:
------------------------------------
Conf: 0217
Type OCC : UCC3
Softw.versie: 470
Productie datum: 27/2/2004
12 NC: 311111720275
Checksum: C3DA
-----------------------------------
HW nr: 0101
SW nr: 0500
Prod.week: 10
Prod.mnd: 04
CSB SWnr: 4.32
----------------------------------

Is er misschien iemand die me aan de hand van deze gegevens kan vertellen of het correct is dat mijn updatemogelijkheid NAV6 v2 is? En zo ja, is het correct dat ik die cd kan downloaden via de link http://www.gps-carminat.com/fr/cni1_maj_software.php en dan helemaal onderaan?

B.v.d.
Chicco

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 15 Mei 2009 19:12

Ja dat is correct. Maar wat denk je te bereiken is de vraag?
Je hebt het "verouderde" CNI 1 systeem dat tot begin 2006 in gebruik was. Feitelijk had je dat zelf al kunnen constateren omdat de mise a jour (update) die je linkt, alleen voor de CNI 1 systemen is. Voor de CNI 2 systemen is nergens een update verschenen
Vwb de CD's: je kunt elke cd gebruiken die geschikt is voor VDODayton/BMW/Carminat systemen
Deze worden door zowel TeleAtlas als Navteq uitgegeven. http://www.navco.nl/index.php?cPath=80_86
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Chicco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 Mei 2009 18:37

Berichtdoor Chicco » 15 Mei 2009 19:23

Hartelijk bedankt voor je snelle reactie Gerrit.
Ik heb meestal zoiets van; een update is er niet voor niks, zal altijd wel ergens goed voor zijn (zoals ik hier ook las o.a. eventuele buggs etc.). Dat is eigenlijk de reden dat ik mogelijk die update zou willen uitvoeren.
Mbt de cd's, super, bedankt voor de uitgebreide uitleg en link naar de cd's !

M.vr.gr.
Chicco

Gebruikersavatar
Chicco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 Mei 2009 18:37

Berichtdoor Chicco » 23 Mei 2009 12:26

Ik heb vandaag van een collega van mij een cd V28 (schijnt de allernieuwste versie te zijn) gekregen om te proberen, echter ook deze cd wordt uitgeworpen :cry:
Kan het aan de software van het systeem liggen dat hij ook deze cd niet pakt?

Gebruikersavatar
Chicco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 Mei 2009 18:37

Berichtdoor Chicco » 23 Mei 2009 13:04

Of zou het zo kunnen zijn dat de lens smerig is en zou ik een cleaner cd moeten gebruiken en nog eens proberen? Of moet ik toch de update cd eens branden en proberen te installeren??

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 23 Mei 2009 17:44

De V28 is uitsluitend geschikt voor CNI 2 systemen dus vanaf maart 2006
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Chicco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 Mei 2009 18:37

Berichtdoor Chicco » 23 Mei 2009 20:17

Zojuist toch maar de stoute schoenen aangetrokken en de cd-versie ge-update van versie 5.00 naar 5.30 (inderdaad auto alleen op contact, cd erin, aanwijzingen op het scherm volgen (geeft o.a. aan dat je het contact NIET uit mag zetten tijdens de update) en wachten........)
Hierna heb ik nogmaals de cd Informee V28 erin gedaan en... HET WERKT !
Het kan dus haast niet anders dat e.e.a. te maken heeft met de cd-versie.
Ik heb nu in ieder geval cd-versie 5.30 en een werkende cd van Carminat Informee V28-versie :wink:

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 23 Mei 2009 20:28

Doe mij dan nog een plezier en vermeld even welek files er op jouw V28 cd staan

Voor de CD's CNI 1 zijn dat nl slechts 5 files:
abstract, copyrigh, bibliogr, carinet en carindb

Voode CNI 2 cd's versie V28 zijn dat buiten de bovengenoemde ook nog carinsys en de map UAD

Waarom het nu wel werkt is mij een raadsel. De geteste cd kan volgens mij niet anders dan de genoemde 5 files bevatten, anders zou het helemaal niet werken
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Chicco
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 Mei 2009 18:37

Berichtdoor Chicco » 23 Mei 2009 21:38

Klopt Gerritje, op de cd staan inderdaad de door jou genoemde 5 files.

Gebruikersavatar
FrankyB
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 Jun 2009 22:12

Ook mijn scherm is dood na update zoals RoelofVK

Berichtdoor FrankyB » 21 Jun 2009 22:50

Beste Gerrit,

Ik heb exact hetzelfde probleem als beschreven in deze thread: http://www.navigatiehelpsite.nl/forum/v ... hp?p=62340.

Ik rijd in een Laguna II uit maart 2005 en vraag me af hoe ik bij de ISO-A stekkertjes kan komen die je beschrijft in de thread. Kun je mij helpen?

Alvast heel erg bedankt voor je reactie. Ik ben echt ten einde raad...!

Groet,
Frank

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 21 Jun 2009 23:15

De stekker van de CD Rom unit in het handschoenenkastje er uit trekken
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Renault”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 1 gast