Carminat Informee II -> Zonder CD geen hoofdwegen???????

Alles met betrekking tot Renault navigatie
Gebruikersavatar
Michelzzz
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 Jan 2008 09:37

Carminat Informee II -> Zonder CD geen hoofdwegen???????

Berichtdoor Michelzzz » 24 Jun 2008 08:31

Beste mensen,

Ik heb een Renault Laguna van een jaartje oud met de CD-versie van de Carminat navigatie.
Het werkt naar grote tevredenheid alleen is er nu een probleem!!!

Bijgeleverd zat een Benelux-cd met hoofdwegen europa daarop. Deze heb ik toendertijd ingeladen in het geheugen (duurt ong 15 min.) waarddoor ik dus zonder cd erin kan navigeren. De hoofdwegen van europa stonden er ook op (zonder cd erin dus). Het werkte ook allemaal (o.a. naar frankrijk gereden). Vorige week heb ik de cd van spanje geladen. Dit lukte. Daarna de Benelux weer erop gezet en dit lukte uiteraard ook. Alleen sindsdien zijn de hoofdwegen van europa verdwenen! Ze zijn er wel als de benelux cd erin zit maat zodra ik deze eruit haal dan doen ze het niet meer...... Ik heb de cd al een keer een uur laten zitten nadat het inladen van benelux klaar was maar dit hielp ook niet.

Heeft iemand een idee hoe ik ervoor zorg dat de benelux kaarten + hoofdwegen europa op de navigatie staan zonder dat de cd erin hoeft te zitten..???????

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Bedankt.




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 24 Jun 2008 08:50

Ik ben bang dat je iets verkeerd hebt begrepen. Of VDO Siemens moet een versie van de Carminat op de markt hebben gebracht waar ineens 10 x zoveel geheugen in zit als normaal.
Er wordt gewoonlijk geen volledige cd in het geheugen geladen maar alleen een corridor van een bepaalde breedte langs de geplande route.
Plan nog eens een route en haal de Benelux CD er dan uit. Dan zou het benodigde wegennet er gewoon weer moeten zijn
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Michelzzz
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 Jan 2008 09:37

Berichtdoor Michelzzz » 24 Jun 2008 09:13

Bedankt voor de reactie...

Weet je het trouwens zeker??????
Ik weet namelijk voor 90% zeker dat alle hoofdwegen van europa eerder wel werkten zonder cd erin.....

Ik zal proberen de route te plannen en dan de cd eruit te halen.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 24 Jun 2008 09:17

Nee ik weet dit niet zeker maar deze Carminat-variant van VDO Siemens zou wel meteen het enige systeem ter wereld zijn waar dit zo functioneert. Geen enkel ander systeem kent deze functie ook de andere VDO typen niet.
En dan nog lijkt het me vreemd dat uitsluitend de hoofdwegen in het geheugen zouden worden geladen. Wat is het nut daarvan?
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Jun 2008 09:54

Voor alle zekerheid even de vraag: is de CI-2 wel een Siemens-VDO systeem?
De CI-1 was dat wel, en op de Navteq site zijn daarvoor ook kaarten te koop. Met de beperking dat 'ie van 2005 of ouder is http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... EUfEkh5m4c .
Vandaar m'n vraag.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 24 Jun 2008 10:00

Daar is geen twijfel over mogelijk en al eerder punt van discussie geweest.
Ter ondersteuning daarvan hier even een ABSTRACT van de Bnelux CD V27

This medium contains a digital road map database for the CARiN- and VDODayton navigation compatible systems.
The medium can be used in `product' target-systems, for the "CARiN on PC" application, and for CARSiM.

Tool :4.0.03
Date :2007-03-01
Operator :uida1687
CD number :18538
Medium :Master CD
Navigation databases:
.../prod/NavTech/europe/bnl/bnl_hw_nt_rnlt_06Q4_20070215p/bnl_hw_nt_rnlt_06Q4_20070215p.cpr
Type :non C-IQ
Event Texts :carinet16s512.20041130
TPD Database :/carin/ITPD/Full_Products/06Q4.329/20070301
IBA Database :Not available
CARINSYS File :RENAULT-LPN
LPN Medium-Label File:/carin/prod/various/eur/lpn/nt/nt_v1_0_20070112/data/lpn_mediumlabel_eur_V1.0.dat
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Jun 2008 10:12

[speculatie-modus]Als dat de CD voor de CI-2 is, is het denkbaar dat dit systeem anders zou kunnen werken dan de -1. Siemens-VDO heeft ook voor anderen "systemen-op-maat" gemaakt.[/speculatie-modus]

Opvallend is ook dat Navteq die CD's niet rechtstreeks verkoopt, dat houdt Renault kennelijk voor zichzelf.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
megane
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 Aug 2008 11:59

Berichtdoor megane » 03 Aug 2008 12:14

Hallo, ik zat toevallig deze topic te lezen en ben in bezit van een megane met CI 2 navigatie.
Ik weet wel dat in mijn systeem alles in het geheugen wordt geladen.
Zelfs tot in detail op de kaart met de hoofdwegen van Europa. (kaart Benelux V27)
Dus nav cd erin ong. 15min wachten en de hele cd zit in het geheugen, ook de poi's. Cd eruit en mijn eigen cd's luisteren terwijl ik navi aan heb. Werkt perfect, totaal geen problemen.
Heb ook al een cd van een ander land geladen in het geheugen. Benelux eruit, Duitsland erin. helemaal kompleet.
Misschien een reset van het systeem, talen cd erin en daarna de kaart weer inlezen. (zorg wel dat de motor draait want op de Acc stand schakelt het systeem na een bepaalde tijd weer uit, weet niet na hoelang)

Veel Succes.

Gebruikersavatar
williammast
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 Apr 2012 18:49

Re: Carminat Informee II -> Zonder CD geen hoofdwegen???????

Berichtdoor williammast » 25 Apr 2012 20:05

hallo,

n.a.v.onderstaande de vraag, hoe kan ik het systeem resetten?

" ik zat toevallig deze topic te lezen en ben in bezit van een megane met CI 2 navigatie.
Ik weet wel dat in mijn systeem alles in het geheugen wordt geladen.
Zelfs tot in detail op de kaart met de hoofdwegen van Europa. (kaart Benelux V27)
Dus nav cd erin ong. 15min wachten en de hele cd zit in het geheugen, ook de poi's. Cd eruit en mijn eigen cd's luisteren terwijl ik navi aan heb. Werkt perfect, totaal geen problemen.
Heb ook al een cd van een ander land geladen in het geheugen. Benelux eruit, Duitsland erin. helemaal kompleet.
Misschien een reset van het systeem, talen cd erin en daarna de kaart weer inlezen. (zorg wel dat de motor draait want op de Acc stand schakelt het systeem na een bepaalde tijd weer uit, weet niet na hoelang) "

Alvast bedankt
William


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Renault”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 1 gast