LG LN400/600 navigatiesysteem

Gebruikersavatar
EvelienRook
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 Apr 2006 14:42

LG LN400/600 navigatiesysteem

Berichtdoor EvelienRook » 10 Apr 2006 15:48

Kan iemand mij meer vertellen over wat ik kan instellen met dit navigatie systeem dan dat er in de gebruiksaanwijzing staat. Hij werkt niet echt lekker. Ik heb het gevoel dat als het bewolkt is, hij moeite heeft om de satelieten te vinden. Het probleem met de standaard te kleine accu is mij bekend. Zijn er nog meer positieve en/of negatieve zaken omtrend dit systeem?
Evelien




Gebruikersavatar
Higgy
Moderator
Moderator
Berichten: 1762
Lid geworden op: 16 Nov 2003 15:42

Berichtdoor Higgy » 11 Apr 2006 10:43

Welkom Evelien.
Bewolking heeft niets te maken met de ontvangst van satellieten.
WAT gaat er precies niet goed? Wordt je niet goed gedirigeerd door je navigatiesysteem, sta je niet op de plek die je navi aangeeft, of iets anders?
En in WELKE auto gebruik je hem? Ook in jouw geval kan het zijn dat een gemetalliseerde voorruit je parten speelt.

'probleempje' is denk ik dat jouw navi een relatief onbekend systeem is.
iPhone 6 met Sygic, Waze, Navmii
TomTom One XL Europa

Gebruikersavatar
EvelienRook
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 Apr 2006 14:42

vervolg lg ln400/600 navigatie systeem

Berichtdoor EvelienRook » 11 Apr 2006 10:51

Mijn navigatie systeem blijft maar melden dat de satelieten niet kunnen worden gevonden en daardoor de positie waar onze auto zich bevind. Wij hebben een Renault grand espace.
Soms vlak voordat wij wegrijden heeft hij de positie gevonden maar snel daarna is hij het kwijt.
Enkele ritten gaan wel goed maar meestal niet of helemaal niet. Wij hebben een vrij schuine grote voorruit waar de houder van het navigatie systeem is bevestigd. Zou de bevestigings plaats het euvel zijn. Wat voor een soort ruit wij hebben weet ik niet maar ik geloof wel dat hij een beetje zonwerend is.
Groetjes,
Evelien

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 11 Apr 2006 10:56

Bewolking heeft niets te maken met de ontvangst van satellieten.

Even iets preciseren....

Gewone bewolking heeft normaliter geen invloed op de ontvangst van de GPS signalen. Maar als de ontvangst al belemmerd wordt door andere problemen, zoals de door Higgy genoemde gemetalliseerde voorruit kan het net de druppel zijn...
Als die bewolking bestaat uit veel ijskristallen, hetzij als (hevige) sneeuw, dan wel in de hogere luchtlagen, in díe situatie kan het GPS signaal wel degelijk verstoord worden. Ook onweersbuien kunnen dan een spelbreker zijn.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Higgy
Moderator
Moderator
Berichten: 1762
Lid geworden op: 16 Nov 2003 15:42

Berichtdoor Higgy » 11 Apr 2006 17:53

Dank voor de precisering. Leuke woordspeling overigens: de druppel...

Maar toch denk ik JW dat DAT niet de oorzaak is van de problemen die zij ondervindt.
Als het mogelijk is (heb geen idee hoe e.e.a. weggewerkt zit in die Espace) zou ik bijna willen adviseren:
- het systeem eerst eens een tijdje spanningsloos te maken (waardoor ie reset) en daarna een kwartier rond te gaan rijden zonder route in te geven waardoor ie zich weer zal justeren
en/of
- de GPS-antenne als dat mogelijk is eens buiten de auto (bijv, op het dak) te houden, kijken of ie dan wel wat satellieten vindt. Zou me niks verbazen als die voorruit de boosdoener is.
iPhone 6 met Sygic, Waze, Navmii
TomTom One XL Europa

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Apr 2006 18:10

Zou me niks verbazen als die voorruit de boosdoener is


Ga er maar van uit dat elke Espace standaard een gemetalliseerde voorruit heeft
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 11 Apr 2006 18:23

Dat is inderdaad het geval.

Maar inmiddels is mijn ervaring daarmee toch niet zo absoluut negatief meer als het een paar jaar geleden was.
Mijn eigen Citroën Xantia is voorzien van zo'n ruit, en de GPS ontvanger van de VDO deed daar niks achter, geen sat's te vinden.
Maar vorig jaar zomer reed ik een weekje met een Navman in de auto, gewoon met een zuignap aan de ruit bevestigd en tot mijn verrassing ontving die daar wel gewoon veel satellieten. Meer dan genoeg voor een ongestoorde ontvangst en prima navigatie.

Mijn conclusie was toen, en die zie ik elders ook wel bevestigd dat moderne GPS ontvangers veel gevoeliger zijn dat de bekende muizen van veel vastingebouwde navi's. De test die hier kort geleden gepubliceerd is van de Sirf III sprak helemaal boekdelen.

Welke GPS ontvanger er gemonteerd zit op de lg ln400/600, geen idee.
Daarom ga ik mee met Higgy's idee om die test uit te voeren, gewoon langere tijd buiten de auto houden en dan kijken hoeveel sat's hij pakt. Zonodig dan een extra GPS antenne kopen en die op een andere plek monteren, de gespikkelde uitsparing bij de binnen spiegel is daarvoor een uitstekende positie.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
rickyrick
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 Jul 2006 20:02

Berichtdoor rickyrick » 18 Jul 2006 20:15

Je kunt een gprs reset doen door het navigatie systeem zonder sd kaart te ressetten.

Je kunt ook een externe gps antenne aanschaffen zie hiervoor
http://www.technogroningen.nl/webshop/product_info/cPath/71_355_356/products_id/815

Techno Groningen levert daarnaast support voor dit navigatie systeem je kunt ze natuurlijk ook gewoon bellen of mailen.

Gebruikersavatar
jaapdr
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 Sep 2006 17:43

Berichtdoor jaapdr » 16 Sep 2006 17:49

Ik ken het probleem. Heb zelf de LG LN400
Zodra je m weer aanzet en hij geeft een sattalietzoek-actie... doen dat het volgende
klik op de sataliet...
vervolgens links-bovenin op gps
zoek GPS
en klik ook op het andere gps-knopje dat je in beeld hebt.
Wanneer beide acties worden uitgevoerd en zijn gevonden moet je gewoon gaan rijden zonder opdracht.
Meestal heeft ie dan binnen 30 seconden de juiste locatie gevonden.

Ook merk ik dat het ingeven van de snelste route ook niet altijd even lekker werkt.
Het handigste vind ik nog steeds zelfstandig richting bestemming rijden en als het onbekend wordt pas op navigeer drukken.

Mijn VRAAG : Weet iemand hoe ik aan flitspaal-info kom op de LN400 ??

Gebruikersavatar
maikeltju
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 Jan 2007 22:12

Lg LN400

Berichtdoor maikeltju » 09 Jan 2007 22:15

Ik heb een LG LN 400 die draait op destinator software. Is mijn vraag kan dat er ook af en evt Tom Tom er op of zo ??? en ja hoe moet het dan?

met vriendelijke groet, maikel


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Overige merken -- MOBIEL --”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten