Geen GPS bij buitenlandse kaart

Gebruikersavatar
jamess
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 Sep 2009 16:40

Geen GPS bij buitenlandse kaart

Berichtdoor jamess » 23 Sep 2009 16:44

Goedemiddag,

Ik heb waarschijnlijk een hele makkelijke vraag, maar ik kon het nergens vinden.

Ik heb een chinees navigatiesysteem gekocht voor een rondreis in Amerika, ik kan steden en straatnamen e.d. invullen. Maar dan bij berekenen vind hij de GPS niet. Zou dit komen omdat ik daarvoor ook in Amerika moet zijn, omdat hij alleen maar de amerikaanse kaart kent??

Alvast bedankt voor evt. antwoorden.




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 23 Sep 2009 16:56

Maar dan bij berekenen vind hij de GPS niet

Bedoel je hiermee te zeggen dat er geen satellietontvangst is?
Geen ontvangst is geen positie.
En een positie is nodig om iets op de kaart te kunnen laten zien en om een route te kunnen berekenen. En daarvoor is het nodig dat er een kaart in zit waarop je huidige standplaats aanwezig is.
Maar ook al zou je de positie hebben dan nog is het zinloos om een route te laten berekenen want voor zo ver mij bekend is er geen wegennet tussen Nederland en de USA
Ergo:heilloze onderneming
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: Geen GPS bij buitenlandse kaart

Berichtdoor JW » 23 Sep 2009 16:59

jamess schreef:Goedemiddag,

Ik heb waarschijnlijk een hele makkelijke vraag, maar ik kon het nergens vinden.

Ik heb een chinees navigatiesysteem gekocht voor een rondreis in Amerika, ik kan steden en straatnamen e.d. invullen. Maar dan bij berekenen vind hij de GPS niet. Zou dit komen omdat ik daarvoor ook in Amerika moet zijn, omdat hij alleen maar de amerikaanse kaart kent??

Alvast bedankt voor evt. antwoorden.


Wat bedoel je daarmee, ontvangt hij dan geen satellieten?
Als je bedoelt dat hij geen berekening kan maken naar de bestemming vanaf waar jij je nu bevindt, dan kan ik me daar iets bij voorstellen. Immers, hoe zou hij de oversteek moeten maken, rijdend of zwemmend?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
jamess
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 Sep 2009 16:40

Berichtdoor jamess » 23 Sep 2009 17:24

Hij onvangt inderdaad geen sattelieten.

Er blijft staan Waiting for GPS signal........

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 23 Sep 2009 17:28

Breng hem maar weer terug naar die afhaal-Chinees!
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
jamess
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 Sep 2009 16:40

Berichtdoor jamess » 23 Sep 2009 17:45

Gerritje schreef:Breng hem maar weer terug naar die afhaal-Chinees!



Haha, de leukste thuis zeker???

Hoe doet het inmiddels.....

Ik heb al even rond zitten kijken op het forum hier, maar die antwoorden van jou gaan vaak nergens over. Is het zo moeilijk om normaal antwoordt te geven op een vraag? Als ik zie hoe vaak jij iemand afblaft op het forum, of een achtelijk antwoordt geeft, grote jongen hoor!!!!

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 23 Sep 2009 17:53

Maakt 'ie, nu je wél GPS signaal doorkrijgt, ook een berekening naar je eindbestemming in Amerika?
Ik ben benieuwd hoe die er uit ziet.....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Jessica
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 Mar 2007 17:10

Berichtdoor Jessica » 23 Sep 2009 19:31

jamess schreef:Ik heb al even rond zitten kijken op het forum hier, maar die antwoorden van jou gaan vaak nergens over. Is het zo moeilijk om normaal antwoordt te geven op een vraag? Als ik zie hoe vaak jij iemand afblaft op het forum, of een achtelijk antwoordt geeft, grote jongen hoor!!!!

Het komt me eerder voor dat je de tijd die je op het forum hebt besteed, beter had kunnen gebruiken om je enigszins in de theorie van een GPS te verdiepen ipv nodeloos een ander af katten. Het is bovendien nogal dom om, als een bericht je niet bevalt, de boodschapper aan te vallen.
Overigens was het eerste antwoord van Gerritje bijzonder zinvol, ondanks jouw gebrekkige omschrijving

PS
Antwoord is met uitsluitend een d, in achterlijk hoort nog een r :oops:

Gebruikersavatar
Figaro75
Senior Member
Berichten: 372
Lid geworden op: 02 Nov 2008 12:16

Berichtdoor Figaro75 » 24 Sep 2009 13:22

Sommige oudere/goedkopere GPS-ontvangers doen het binnenhuis niet.
Dus die moet je dan in de buitenlucht testen of ze voldoende ontvangst hebben.
Bij gebruik in een auto wil een thermisch isolerende voorruit ook wel eens ondoordringbaar zijn.

De meeste huidige ontvangers hebben hier vaak een stuk minder last van.
Soms wil het plaatsen van bv een losse bluetooth GPS-ontvanger de werking van een toestel sterk verbeteren (als deze dat ondersteund).
Hiermee kan je bv een smartphone die standaard niet is voorzien van een GPS-ontvanger toch geschikt maken voor navigatie.

Gerrit schreef o.a. dat je huidige standplaats vaak wel op de interne kaart aanwezig moet zijn om ervoor te zorgen dat het apparaat (gedeeltelijk) gaat werken. Dus als hij wel via GPS de coördinaten ontvangt waar je je bevind maar hij kan die niet op de beschikbare kaart zetten (jij in NL en alleen een kaart van de USA) kan hij dus ook dienst weigeren. Gewoon omdat hij jou op zijn kaart niet kan weergeven en het dan dus gewoon niet doet.

Zelf heb ik bv een versie van Route66 gehad van alleen de Benelux. Als je dan bv in Duitsland reed bleef de kaart gewoon op de laatst bekende plek in NL vast staan. Er was dan ook geen huidige plaatsaanduiding (of navigatie) mogelijk.
Zodra je weer 'op de kaart' kwam gaf hij je huidige positie weer aan en kon je weer navigeren en bewoog de kaart weer met de bewegingen (verplaatsing) mee.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Overige merken -- MOBIEL --”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten