Hype rond navigatiesoftware producent TomTom voorbij

Gebruikersavatar
nieuws
Average Member
Average Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:27
Locatie: 0000

Hype rond navigatiesoftware producent TomTom voorbij

Berichtdoor nieuws » 17 Okt 2005 23:57

Afbeelding

Gokaandeel terug op aarde

Na een ware koersexplosie lijkt de hype rond navigatiesoftware producent TomTom voorbij. Vanaf de introductie op 17,50 euro in mei van dit jaar vloog de koers bijna in een rechte lijn omhoog naar ruim 40 euro op 4 oktober. In de laatste zeven handelsdagen is echter een duidelijke kentering te zien op berichten dat toenemende concurrentie voor prijsdruk zal zorgen, aldus Hans Jager van Blikopdebeurs.com

Het aandeel is vanaf het hoogtepunt op 4 oktober weer een procent of 15 goedkoper geworden. SNS Securities stelt dat TomTom haar prijzen zal moeten verlagen. Sony heeft nu de markt betreden met het portable navigatiesysteem Nav-U dat meer mogelijkheden zou bieden dan de vergelijkbaar geprijsde TomTom Go 300. Ook wijst SNS op de prijsverlaging die concurrent Garmin heeft doorgevoerd. Het advies is dan ook ‘reduce’ met een koersdoel van 21 euro. In gewoon Nederlands: er zit nog zo’n 40% lucht in de koers.

Angst

Het kenmerk van een hype is de angst de boot te missen. Dat zie je dan ook vaak terug in de adviezen van analisten. Zo kwam ABN Amro pas 12 september met een eerste koopaanbeveling. Op 19 september verhoogde Lehman Brothers het koersdoel van 28 naar 40 euro! Zakenbank Petercam kwam zelfs op 7 oktober nog met een koersdoel verhoging, eveneens naar 40 euro. Achteraf gezien signalen om niet in maar uit te stappen.

De informatie in deze bijdrage is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De auteur heeft op het moment van publicatie geen positie in het aandeel.

Bron/copyright : http://www.nu.nl


opmerking : historie koersverloop is niet de actuele koersverloop, doch vrije impressie
Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Okt 2005 00:09

Hallo,

Ik had dit de laatste paar dagen ook al waargenomen, je zag het aandeel teruglopen in waarde.

En eerlijk gezegd heb ik nooit begrepen wat mensen, maar vooral beleggingsadviseurs bewoog om zo massaal in dit aandeel te (laten) stappen. Want dat het een risicovol aandeel was kon iedereen weten, zie http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... 2734#22734

Inmiddels zijn VDO, Becker en nu dus ook Sony in deze markt gestapt, met systemen die zeker zoveel kunnen als de TomTom's.
We zullen het op de voet volgen, ook in technische zin uiteraard :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Nieuws Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten