Navteq kaarten 2009-2010 voor 5200 en PND's 100/2050/3000

(voorheen NavTech)
Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Navteq kaarten 2009-2010 voor 5200 en PND's 100/2050/3000

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Jun 2009 12:24

Vanmorgen de zending met DVD's voor de SD kaart systemen binnengekregen
Op de verpakking staat een symbool van i TMC
Kan iemand mij vertellen wat dit inhoudt?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail




Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 11 Jun 2009 12:46

iTMC zou rerouting in GB met licentie zijn??
Zover kom ik met google dan.................. :shock:
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Jun 2009 12:51

Een idee. maar normaliter wordt dit ITIS genoemd naast het andere Trafficmaster-systeem. Dus?
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 11 Jun 2009 13:11

Als je "googled" op itmc navteq zie je idd dat het de GB variant is van bv. Vtraffic enz.

Hoop toch wel dat er gewoon TMC op zit :o
Weet je ook al bouwjaar database gebruikt wordt?
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Jun 2009 13:17

De 5200:

Tool :4.0.08
Date :2009-03-16
Operator :charlotte.stevens-diederik
CD number :20121
Medium :Master DVD5
Navigation databases:
.../prod/ntq/ngn/eur/eur/eur_ntq_cru_08Q4_20090304s/eur_ntq_cru_08Q4_20090304s/eur_ntq_cru_08Q4_20090304s.cpr
Type :non C-IQ
Event Texts :carinet16s512.20080318
CARINSYS File :Not available

De PND:

This medium contains a digital road map database for the CARiN- and VDODayton navigation compatible systems.
The medium can be used in `product' target-systems, for the "CARiN on PC" application, and for CARSiM.

Tool :4.0.08
Date :2009-03-20
Operator :charlotte.stevens-diederik
CD number :20129
Album number :000379
Medium :Master DVD5
Navigation databases:
.../prod/ntq/ngn/eur/eur/eur_ntq_ntq_08Q4_20090313s/eur_ntq_ntq_08Q4_20090313s/eur/eur_ntq_ntq_08Q4_20090313s.cpr
Type :non C-IQ
Event Texts :carinet16s512.20080318
CARINSYS File :Not available
Volume number :0
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 11 Jun 2009 13:23

Oke, dank voor de info 8)
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Jun 2009 13:50

En nou moet je weten dat ik geen enekle intentie heb om van de Engelse wegen gebruik te gaan maken!
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 11 Jun 2009 14:06

Hahahahahaaa, hier nog één, maar blijft de vraag of er een voor ons
bruikbare TMC op zit. 2008Q4 lag in de lijn der verwachting.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Jun 2009 14:50

Ik heb het net geprobeerd en de gewone TMC zit er ook op gezien de lijst met meldingen.
Op de DVD zelf staan zowel de TMC als i TMC logo's
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 11 Jun 2009 16:58

Ook op de vorige 2008/09 stond het Itmc logo.

Itmc is de provider van betaalde TMC in Engeland.
http://www.itisholdings.com/
Of het ook werkt?
Mogelijk alleen met de PC5200 in de paytmc uitvoering,
In Duitsland heb ik wel TMCpro.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 11 Jun 2009 18:32

iTMC is de RDS-TMC service van ITIS, als ik dit http://www.itisholdings.com/article.asp?id=298 zo lees.
Of het ook op de gewone 5200 werkt, daar twijfel ik ook aan.
Met BMW zijn aparte afspraken gemaakt, zie http://www.itisholdings.com/article.asp?id=360

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 17 Jun 2009 23:28

Op de nieuwe Navteq 2009/10 kaart voor de 5200 werken de infopunten (flitspalen) niet meer.:!:

Waarschijnlijk zit er een fout in het SDcard.xml bestand welke naar een verkeerde bestandsnaam/map verwijst.

Ik heb de fout al gemeld bij Navteq.


Groet
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 17 Jun 2009 23:39

Dat xml bestand heeft volgens mij geen enkele functie
Op de vorige versies werd het ook niet meegekopieerd

Of bedoel je te zeggen dat de eerste keer dat je de kaart gebruikt, de Infopunten niet zijn aan te vinken.
Dit heb ik ook en wordt verholpen door de spanning er even af te halen
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Gene
Moderator
Moderator
Berichten: 1345
Lid geworden op: 28 Okt 2004 09:54
Locatie: ZH

Berichtdoor Gene » 18 Jun 2009 09:57

Gerritje schreef:Dat xml bestand heeft volgens mij geen enkele functie
Op de vorige versies werd het ook niet meegekopieerd

Of bedoel je te zeggen dat de eerste keer dat je de kaart gebruikt, de Infopunten niet zijn aan te vinken.
Dit heb ik ook en wordt verholpen door de spanning er even af te halen



Dat klopt, de eerste maal opstarten met de nieuwe kaart zorgt ervoor dat de info punten niet aan te vinken is.

Of de flitsinfo verder werkt moet ik nog uittesten. Verder staan er wederom, wat ik in Z'meer al heb kunnen zien, meer straten in de nieuwe wijken. Daarnaast is ook bv Hongarije (zie eerdere topic) best wel gedetailleerd tov de kaarten 2008/2009. Al met al ben ik best tevreden.
VRX633r, MR6000, PC5500, PC5400, PC5200, RC5400, MA1410, MT5010/01 en CeNet 12 cd wisselaar, MS4100.
Mobiele navigatie PN2050, Parrot CK3100.
Het meeste ingebouwd in mijn Alfa 166JTD.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 18 Jun 2009 10:01

Dat klopt, de eerste maal opstarten met de nieuwe kaart zorgt ervoor dat de info punten niet aan te vinken is.

Dit geldt voor de 5200! De 5200-Pro die hier staat te testen heeft daar geen last van
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 18 Jun 2009 10:10

SDcard.xml bevat de mapreferenties en wordt ingelezen als de sdcard in de drive wordt gestopt.

Het bestand werdt ook meegekopieerd bij de versie 2008/09.


Ik kan de infopunten wel aanvinken maar krijg geen meldingen.
Overigens is bij de volgende keer dat je infopunten aanklikt het vinkje weer weg.
Dit was/is ook het geval bij de 2008/09 versie maar met deze sdcard werkt speedcamera wel.

Zodra ik de oude sdcard met versie 2008/09 in de 2e drive stop krijg ik van deze sdcard wel
de speedcamera's, terwijl dat SDcard 2009/10 geselecteerd is

Dit komt dus door het SDcard.xml bestand wat verwijst naar de map.

Spanningsloos maken helpt niet, kan nog eens proberen zonder het SDcard.xml bestand.

groet,
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 18 Jun 2009 11:25

Een demo-ritje over de Bredaseweg tussen Hulten en Tilburg geeft bij elke flitspaal keurig een waarschuwing
Er is geen verschil tussen een kaartje met of zonder xml file
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Jun 2009 12:06

We raken wat Off-Topic bij dit probleem, maar toch...
Daarom de vraag aan Willem: zou dit iets met jouw systeem te maken kunnen hebben? Ik herinner me dat daarin ook iets anders niet goed werkte, en wel dat er iets met de TMC zenderlijst aan de hand was. Is dat probleem er nog?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 18 Jun 2009 12:27

Heren,

Ik kan melden dat alles perfect werkt, idd even spanningsloos maken, en voila.
Daarbij stond ik nog op 2.8, gelijk update naar 2.9 toegepast.
Ook de nodige toevoegingen aan het wegennet, flitspalen én trajectcontroles
worden weergegeven. Ook hier tevreden met navteq dus.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Jun 2009 12:29

kobus1960 schreef:Heren,

Ik kan melden dat alles perfect werkt, idd even spanningsloos maken, en voila.
Daarbij stond ik nog op 2.8, gelijk update naar 2.9 toegepast.
Ook de nodige toevoegingen aan het wegennet, flitspalen én trajectcontroles
worden weergegeven. Ook hier tevreden met navteq dus.


Bij jou en Gerritje werkt dat dus zo, maar niet bij Willem, lees ik hierboven.....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 18 Jun 2009 12:36

Is ook een vermelding om jouw suggestie waarschijnlijker te doen lijken. :wink:
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Jun 2009 15:05

....dat had ik even niet meegekregen :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 18 Jun 2009 18:58

JW schreef:We raken wat Off-Topic bij dit probleem, maar toch...
Daarom de vraag aan Willem: zou dit iets met jouw systeem te maken kunnen hebben? Ik herinner me dat daarin ook iets anders niet goed werkte, en wel dat er iets met de TMC zenderlijst aan de hand was. Is dat probleem er nog?

Groet,
JW


Probleem met de tmc zenderlijst is er nog steeds, wel minder frequent.

Ik heb nu de PC5200 even uitgebouwd om hem wat langer van de spanning af te halen.
Overigens heel raar dat bij installatie van een nieuwe kaart het toestel spanningsloos gemaakt moet worden om
de kaart te laten werken.

groet,

Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 18 Jun 2009 19:45

Dat is verkeerd geïnterpreteerd.
Het gebeurt na het insteken van een nieuwe kaart wel eens dat infopunten grijs is en niet kan worden aangevinkt.
Dat kun je oplossen door de spanning er even af te halen. Verder werkt alles volkoemn normaal

Mocht je nog de door mij samengestelde overlay voor flitsers Duitsland, Zwitserland, camera's, campings en McDonalds willen, dan upload ik deze wel even
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 18 Jun 2009 20:43

Gerritje schreef:Dat is verkeerd geïnterpreteerd.
Het gebeurt na het insteken van een nieuwe kaart wel eens dat infopunten grijs is en niet kan worden aangevinkt.
Dat kun je oplossen door de spanning er even af te halen. Verder werkt alles volkoemn normaal

Mocht je nog de door mij samengestelde overlay voor flitsers Duitsland, Zwitserland, camera's, campings en McDonalds willen, dan upload ik deze wel even


:respect:
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Navteq”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten