Navteq kaarten 2009-2010 voor 5200 en PND's 100/2050/3000

(voorheen NavTech)
Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 19 Jun 2009 13:13

Na veel zoeken en meten en proberen, eindelijk een oplossing gevonden.

Oplossing infopunten:

Door eerst de kaart 2008/09 weer in de drive te doen, daarna de infopunten uitgezet.
dan de nieuwe kaart erin en de infopunten weer aangezet.

Door het meten ben ik er ook achter gekomen dat er een minimale spanning (2-3 volt) op de geschakelde plus
blijft staan.
Mogelijk dat hier de oorzaak van het probleem met de zenderlijst ligt.

@gerritje

Wat betreft de overlay voor de infopunten die zijn altijd welkom. :lol:

groet
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 19 Jun 2009 13:18

Voor iedereen die deze extraatjes op de PC5200 wil

Hierbij meteen de zip file waarin opgenomen:

Flitsers Duitsland
Flitsers Zwitserland
McDonalds Europa
Campings Europa (Bij reisinformatie)

Na het uitpakken krijg je een map VDODayton welke in z'n geheel incl onderliggende mappen naar de SD Kaart kan worden gekopieerd

Onder Instellingen/Infopunten is nu ook zichtbaar:

Flits info [D]
Flits info [CH]

Onder reisinformatie:
Campingzoeker Europa
Hier kun je door geheel Europa zoeken naar campings en deze ook als bestemming opgeven

Onder Info/Bijzondere Locaties:

McDonalds
Snelheidscontroles

Van deze categoriën kun je in de kaart tot schaal 500 m een icoontje te zien krijgen
Bij het invoeren van een bestemming kun je bij bijzondere bestemmingen ook rechtstreeks een McDonalds uitzoeken
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 19 Jun 2009 14:28

WS schreef:.....Door het meten ben ik er ook achter gekomen dat er een minimale spanning (2-3 volt) op de geschakelde plus
blijft staan.
Mogelijk dat hier de oorzaak van het probleem met de zenderlijst ligt.

@gerritje

Wat betreft de overlay voor de infopunten die zijn altijd welkom. :lol:

groet
Willem.


Onder welke omstandigheden staat die spanning van 2-3V daar? Toch niet als je gewoon het contact ingeschakeld hebt?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 19 Jun 2009 14:36

Gerritje schreef:Voor iedereen die deze extraatjes op de PC5200 wil

Hierbij meteen de zip file waarin opgenomen:

Flitsers Duitsland
Flitsers Zwitserland
McDonalds Europa
Campings Europa (Bij reisinformatie)

Na het uitpakken krijg je een map VDODayton welke in z'n geheel incl onderliggende mappen naar de SD Kaart kan worden gekopieerd

Onder Instellingen/Infopunten is nu ook zichtbaar:

Flits info [D]
Flits info [CH]

Onder reisinformatie:
Campingzoeker Europa
Hier kun je door geheel Europa zoeken naar campings en deze ook als bestemming opgeven

Onder Info/Bijzondere Locaties:

McDonalds
Snelheidscontroles

Van deze categoriën kun je in de kaart tot schaal 500 m een icoontje te zien krijgen
Bij het invoeren van een bestemming kun je bij bijzondere bestemmingen ook rechtstreeks een McDonalds uitzoeken


Dank!!
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 19 Jun 2009 14:43

JW schreef:Onder welke omstandigheden staat die spanning van 2-3V daar? Toch niet als je gewoon het contact ingeschakeld hebt?

Groet,
JW


Zodra het contact wordt uitgeschakeld valt de geschakelde plus terug naar 2-3V.
Met ingeschakeld contact geeft hij iets meer dan 13V.

Mischien dat het systeem zich door de constante lage spanning niet geheel reset,
het beeldscherm schakelt wel uit.

groet
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 19 Jun 2009 14:50

Heb je de spanning van de "accesoire" stand gemeten vanaf contact?
De schakelspanning die normaal bij de audio uitkomt zou toch 0 moeten geven.
Ik ben weleens een dergelijke spanning tegen gekomen, die kwam vanaf de audio.
Was daar (per abuis) aangesloten op de vaak blauwe draad voor bv. de antenne, die gaf restspanning.
Gaf ook vreemde effecten op een navi.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 19 Jun 2009 14:54

Aha, zoiets zou kunnen gebeuren.
Wellicht een weerstandje naar massa over die aansluiting zetten, iets van 10kOhm om te proberen of het dan weg is.

Groet,
JW

Edit JW: Kobus' idee kan ook een richting geven. Aan het werk dus om te checken waar de oorzaak nou echt zit :wink:
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 19 Jun 2009 15:23

Het hele spul zit in de kofferbak ingebouwd, alwaar de aansluitingen op de daar aanwezige zekering kast zijn gemaakt.

Zal straks eens checken bij welke groep deze zekering hoort.
misschien dat het dan duidelijk wordt waarom er een kleine spanning op blijft staan.

groet
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
Gene
Moderator
Moderator
Berichten: 1345
Lid geworden op: 28 Okt 2004 09:54
Locatie: ZH

Berichtdoor Gene » 19 Jun 2009 15:28

WS schreef:Het hele spul zit in de kofferbak ingebouwd, alwaar de aansluitingen op de daar aanwezige zekering kast zijn gemaakt.

Zal straks eens checken bij welke groep deze zekering hoort.
misschien dat het dan duidelijk wordt waarom er een kleine spanning op blijft staan.

groet
Willem.


Mogelijkerwijs op het alarm ..... :wink:
VRX633r, MR6000, PC5500, PC5400, PC5200, RC5400, MA1410, MT5010/01 en CeNet 12 cd wisselaar, MS4100.
Mobiele navigatie PN2050, Parrot CK3100.
Het meeste ingebouwd in mijn Alfa 166JTD.

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 27 Jun 2009 17:32

De draad waar nog een restspanning op bleef staan was inderdaad van de antennevoeding. :oops:

Doch dit is niet de oorzaak van het niet kunnen selecteren van de infopunten.


Normaal kan je ieder infopunt aan of uitschakelen en blijft de keuze vast staan,
probleem bij mij was dat wanneer ik een nieuwe kaart (2009/10) in de drive deed slechts bij een paar info punten de keuze bleef vast staan.

Ik kon op de nieuwe kaart dus alle infopunten aanvinken, zolang ik in het menu infopunten bleef waren alle infopunten nog aangevinkt, zodra ik echter uit het menu ging en dan weer naar infopunten waren de meeste
infopunten niet meer aangevinkt hierdoor werkte de infopunten dus niet.

Inmiddels ben ik achter de oorzaak,
Het systeem houdt de infopunten van de vorige kaarten vast hierdoor wordt na een aantal kaarten het maxium
bereikt wat je aan infopunten kunt selecteren.

In mijn systeem hebben inmiddels verschillende kaarten gezeten (TA2007/08-NA2008/09-NA2009/10)
Nadat ik op de oude kaarten (TA2007/08-NA2008/09) de vinkjes bij infopunten heb weg gehaald kan ik op de nieuwe kaart weer alle infopunten in en uit schakelen en worden ze ook vast gehouden.

Groet,
Willem.
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 27 Jun 2009 17:54

Aha, dit probleem is dus opgelost :)

Nou nog dat verhaal met de TMC zenderlijst.....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
joscall
Starting Member
Starting Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 09 Feb 2007 22:06

Berichtdoor joscall » 03 Jun 2010 17:07

Ik heb hetzelfde probleem met de info punten.
Echter ik heb niet meer de oude kaartjes tot m,n beschikking :-(

Is er een andere manier om deze cache te legen?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 03 Jun 2010 17:25

SW 2.90 downloaden
Systeem van spanning af en weer aansluiten
SW inspelen
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
joscall
Starting Member
Starting Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 09 Feb 2007 22:06

Berichtdoor joscall » 04 Jun 2010 08:10

Bedankt voor de tip Gerritje.
Ik zal het morgenvroeg meteen proberen.

Gebruikersavatar
joscall
Starting Member
Starting Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 09 Feb 2007 22:06

Berichtdoor joscall » 04 Jun 2010 21:04

Helaas.

Spanning er af gehaald, (dmv stekker loskoppelen)
Spanning weer terug gezet.
Systeem opgestart
2.90 SW opnieuw geinstalleerd.

Infopunten selectie wordt nog steeds niet onthouden.
Dus voor mij geen flitsplalen meer :-(

Gebruikersavatar
WS
Senior Member
Berichten: 388
Lid geworden op: 29 Sep 2003 18:43
Locatie: Rijnmond

Berichtdoor WS » 06 Jun 2010 21:44

joscall schreef:Helaas.

Spanning er af gehaald, (dmv stekker loskoppelen)
Spanning weer terug gezet.
Systeem opgestart
2.90 SW opnieuw geinstalleerd.

Infopunten selectie wordt nog steeds niet onthouden.
Dus voor mij geen flitsplalen meer :-(


Van spanning halen en update uitvoeren hielp bij mij ook niet,
Alleen de oude kaarten erin en alle vinkjes weghalen bij infopunten verhielp het probleem.

Weet je wel welke kaarten erin gezeten hebben?
In welke omgeving woon je, misschien iemand in de buurt die je kan helpen met de oude kaarten.

groet
Willem
Mercedes E220Cdi <>Navigon 70 premium Live Q4/2010<>Mercedes APS50 SW 4.1

Kia Picanto<>TomTom GO950 Live

test opstelling<>MS5200PT-XL Navteq 2010/11Europa

Gebruikersavatar
joscall
Starting Member
Starting Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 09 Feb 2007 22:06

Berichtdoor joscall » 06 Jun 2010 22:15

Pff, ik ben bang dat er alle mogelijke kaarten wel ingezeten hebben.
Een vriend van me heeft nog TA/NT kaartjes die ik mocht lenen.

Ik zal eens stap voor stap terug gaan met de kaartjes, en wie weet heb ik geluk en kan ik hem bij de eerste wel weer gebruiken.

Het is jammer, had gehoopt dat er nog alternatieven waren.

Gebruikersavatar
joscall
Starting Member
Starting Member
Berichten: 10
Lid geworden op: 09 Feb 2007 22:06

Berichtdoor joscall » 07 Jun 2010 11:59

Het is gelukt !
Gelukkig al met de eerste kaart (2007) stond alles aangevinkt.
Deze een voor een uitgezet, en daarna onthield het system alles weer van m,n huidige kaart.

Allemaal bedankt voor de tips :clap:

Gebruikersavatar
GeneralM
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 27 Mar 2010 04:55

Re: Navteq kaarten 2009-2010 voor 5200 en PND's 100/2050/300

Berichtdoor GeneralM » 21 Okt 2010 10:58

Hallo, ik lees hier dat er overlays zijn voor de 5200 (SD versie). Wie kan mij er meer over vertellen hoe dit werkt en waar kan ik deze vinden?

Zit hier in Spanje en ben dus geintereseerd in updated speedcam's voor west midden en zuid europa.

Groeten.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: Navteq kaarten 2009-2010 voor 5200 en PND's 100/2050/300

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 21 Okt 2010 11:53

http://rapidshare.com/files/426323041/VDODayton.rar

Een complete overlay met Flitsers in Duitsland en Oostenrijk
Alle McDonalds in Europa
Alle campings in Europa (van Archie´s Campings)

Gewoon de TPD map over de huidige heen kopiëren


http://rapidshare.com/files/426324106/TPD.ZIP

Een complete overlay van alle bekende Michelingidsen van heel Europa
Deze plaatsen in een map VDODayton op een apart SD kaartje en in het vrije slot steken
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Navteq”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten