Updateprocedure VDO Dayton MS2010 Applicatie Software

Gebruikersavatar
pentagon0873
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Feb 2008 12:57
Locatie: B&T

Gek wordt ik ervan

Berichtdoor pentagon0873 » 13 Feb 2008 14:21

Ik heb een MS2000 (bljkt een MS2010 te zijn) van een collega liggen om te updaten, hij moest steeds worden gereste e.d.

Ik heb eest het OS geupdate (versie 2000, want dat staat op de sticker, maar na uitvoerig gepluis in dit forum blijkt dat het een 2010 is-(

Als ik de os update doe blijft hij hangen in "os update", na een reset doet hij het wel weer, maar blijft weer steeds hangen.

Ik heb ook een verse SD kaart van 1GB gebruikt en alles uitgepakt met winzip.
De update "522655_MS2010_Application_Update_taz20060810-01" gebruikt.
Bij het opstarten komt het update scherm en als ik op start druk is hj erg snel gereed (1 a 2 sec) en heeft niets geupdate.

Toen heb ik een backup gemaakt van de opginele kaart en daar de update op gezet. Hij komt weer met het updatescherm, maar als ik op start druk gebeurt er niets..........

Wat doe ik fout?




Gebruikersavatar
Bessie
Senior Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 14 Jan 2007 18:43
Locatie: Berlijn, Duitsland

Berichtdoor Bessie » 13 Feb 2008 14:31

Welkom op het NHS Forum!

Heb je hier (dit huidige draadje dus) alles al vanaf het begin doorgelezen?

http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... php?t=7139

Daar staat alles piekfijn en stap voor stap beschreven.
De de jou gebruikte 'verse' SD-kaart is zowiezo te karig. Gebruik een 2GB kaartje.

20060810? Er is inmiddels (wat heet inmiddels) een #3 van 12 januari 2007 zie:

http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... php?t=7884

Deze derde update loopt als een zonnetje op de MS2010, althans beter dan de vorige editie.

Zo moet het lukken, laat maar even weten hoe het met behulp van deze leidraad en de goede capaciteit SD-kaart is gegaan.

Grüßen,
Bessie
RNS 510 in VW Passat Variant R36

Gebruikersavatar
pentagon0873
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Feb 2008 12:57
Locatie: B&T

Berichtdoor pentagon0873 » 13 Feb 2008 15:34

Dank je voor de snelle reactie. Ik ben hem nu aan het downloaden en ga het zometeen proberen.

Dus, downloaden, uitpakken met winzip, kopieren naar SD kaart en MS2010 aanzetten en dan krijg ik het updatescherm.

We zijn benieuwd :wink:

Gebruikersavatar
pentagon0873
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Feb 2008 12:57
Locatie: B&T

Berichtdoor pentagon0873 » 13 Feb 2008 16:50

Helaas doet hetzelfde, update scherm en dan binnen enkele sec gereed............hoe nu verder?

Gebruikersavatar
pentagon0873
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Feb 2008 12:57
Locatie: B&T

Berichtdoor pentagon0873 » 13 Feb 2008 17:53

Hij doet nu nx meer, krijg alleen nog maar het opstartscherm "Startup System" :(

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 13 Feb 2008 18:02

Heb je de 2010 echt uitgezet door de aan-uitknop langer dan 3 sec ingedrukt te houden
Dat is nl al tig maal de orozaak geweest van deze verschijnselen.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Bessie
Senior Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 14 Jan 2007 18:43
Locatie: Berlijn, Duitsland

Berichtdoor Bessie » 13 Feb 2008 18:45

Nog even als aanvulling op Gerritje;

Heb je nu wel een 2GB SD-kaart gebruikt? Indien niet, dan terug naar af.
Indien wel, heb je controleerd of de, ik dacht drie, gedownloade bestanden daadwerkelijk op jouw SD-kaart staan?

Grüßen,
Bessie
RNS 510 in VW Passat Variant R36

Gebruikersavatar
pentagon0873
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Feb 2008 12:57
Locatie: B&T

Berichtdoor pentagon0873 » 13 Feb 2008 21:59

Nee geen 2gb kaart gebruikt, maar waarom zo'n grote kaart?
de 3e bestanden zijn toch maar 68.6 mb (uitgepakt)

1 kaart 1GB formateren op FAT.
2 de 3 bestanden uitpakken en op de kaart zetten.
3 kaart in de MS2010 doen.
3 MS2010 aanzetten (en eventueel in de stroom (12v of 220v).
4 update scherm verschijnt en op start drukken. (is erg snel klaar)
5 niet op exit maar de aan-uit knop vasthouden tot hij uit gaat.

Meer kan ik er niet van maken toch?

Gebruikersavatar
Bessie
Senior Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 14 Jan 2007 18:43
Locatie: Berlijn, Duitsland

Berichtdoor Bessie » 13 Feb 2008 22:57

Nou, de NHSVDO-Gothfather JW :wink: rept anders over min. 128 MB!
Ik heb het toestel niet meer hier, maar ik weet wel dat ik toentertijd de update op een 2GB SanDisk heb gezet, en dat de boel toen prima liep!
By the way uitpakken? Ik meen mij te herinneren dat je die drie bestanden gewoon zoals ze zijn op de SD-kaart moet zetten!

Ik hoop dat JW of Gerritje nog even hun licht hierover laten schijnen :idea:
Edit: nou sneller gaat niet zeg, wat een service binnen enkele minuten! Doe het :idea: maar weer uit JW :)

Heb je trouwens die nieuwe update van 12.01.2007 gevonden en gedownload?

Grüßen,
Bessie
RNS 510 in VW Passat Variant R36

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 13 Feb 2008 23:01

In het begin van dit topic is te lezen:
8 ) selecteer die drie en kopieer ze naar een met FAT (niet FAT32) geformatteerde SD kaart in een kaartlezer, die via een USB aan je PC hangt. Die SD kaart moet minimaal 128 MB groot zijn.


Het kan zijn dat de huidige update wat groter is dan die oorspronkelijke, maar een kaartje van 256MB is zeker voldoende voor dit doeleinde.
Echter, VDO heeft wel eisen gesteld aan het merk kaart, niet elke no-name kaart zal goed werken. Ook daar is al het eea over geschreven.

Vraag blijft: zie je de files zoals in de plaatjes in het begin van dit topic?

Groet,
JW

Edit: Terwijl ik zat te typen heeft Bessie ook al een reactie gegeven. Same story :wink:
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
pentagon0873
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Feb 2008 12:57
Locatie: B&T

Berichtdoor pentagon0873 » 14 Feb 2008 21:38

Bedankt voor de snelle reacties.

Ik heb een sandisk 1 GB kaart en de orginele 1 gb kaart gebruikt.

Ik heb de laatste update van 12.01.2007 gevonden en gedownload, deze "geunzipt" en de 3 bestanden naar de SD gekopieerd (besturingssysteem Windows XP).

Ik denk dat ik eea heb verklooid met de "OS" update die niet werkt.

Ik heb geen idee hoe ik deze weer kan terugzetten, maar ik geef het nog niet op :wink: alles wat software kan verklooien kan software weer repareren toch :D :?:

Gebruikersavatar
Bessie
Senior Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 14 Jan 2007 18:43
Locatie: Berlijn, Duitsland

Berichtdoor Bessie » 14 Feb 2008 23:55

pentagon0873 schreef:Bedankt voor de snelle reacties. Ik heb een sandisk 1 GB kaart en de orginele 1 gb kaart gebruikt. (...)


:shock: Ik weet eerlijk gezegd niet meer, hoe ik je nu nog duidelijker moet maken dat je een 2 GB bij voorkeur van het fabrikaat SanDisk moet toepassen :?: :!:

Grüßen,
Bessie
RNS 510 in VW Passat Variant R36

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 15 Feb 2008 00:40

Met permissie, vanwaar die 2 GB "eis"?

In de VDO documentatie bij de A21-070112r1 wordt daarover niet gesproken, zie hieronder.

Groet,
JW
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Bessie
Senior Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 14 Jan 2007 18:43
Locatie: Berlijn, Duitsland

Berichtdoor Bessie » 15 Feb 2008 01:01

Ik kan het niet met een eed staven, maar met die minimale capaciteitseis van 128MB zit je wel op het uiterste randje van een 1GB SD-kaart. Sommige kaartjes beschikken soms over nét iets minder capaciteit dan op de verpakking staat (zelfs het formatteren KAN van invloed zijn op de uiteindelijke capaciteit).
Zo gezien, en gelet op de problemen die het Pentagon ervaart, is mijn vermoeden dat het gebruikte kaartje aan de karige kant is, zoals reeds eerder opgemerkt.

Anderzijds hadden we ook al eens een geval, dat de MS2010 daadwerkelijk naar de filistijnen was voor/tijdens/na de update en uiteindelijk bij een VDO-servicecenter gerepareerd is.

Grüßen,
Bessie
RNS 510 in VW Passat Variant R36

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 15 Feb 2008 01:44

De omvang van de uitgepakte zipfile is iets van 70 MB, vandaar die "eis" van minimaal 128 MB.
Als je dan het zekere voor het onzekere wilt nemen kun je een 256 MB kaart nemen, of een 512 MB. Maar daarmee hoef je niet naar een 2GB kaart te gaan.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Bessie
Senior Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 14 Jan 2007 18:43
Locatie: Berlijn, Duitsland

Berichtdoor Bessie » 15 Feb 2008 01:50

Als dat zo is JW - en daar ga ik van uit als jij dat schrijft :wink: - dan neem ik direct mijn "Mahnung" van 2GB terug ...

Het neemt niet weg, dat ik dan echt niet meer weet wat er mis gaat bij het Pentagon :?

Grüßen,
Bessie
RNS 510 in VW Passat Variant R36

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: Gek wordt ik ervan

Berichtdoor JW » 15 Feb 2008 02:01

pentagon0873 schreef:Ik heb een MS2000 (bljkt een MS2010 te zijn) van een collega liggen om te updaten, hij moest steeds worden gereste e.d.

Ik heb eerst het OS geupdate (versie 2000, want dat staat op de sticker, maar na uitvoerig gepluis in dit forum blijkt dat het een 2010 is -(
Als ik de os update doe blijft hij hangen in "os update", na een reset doet hij het wel weer, maar blijft weer steeds hangen.


Ik heb ook een verse SD kaart van 1GB gebruikt en alles uitgepakt met winzip.
De update "522655_MS2010_Application_Update_taz20060810-01" gebruikt.
Bij het opstarten komt het update scherm en als ik op start druk is hj erg snel gereed (1 a 2 sec) en heeft niets geupdate.

Toen heb ik een backup gemaakt van de opginele kaart en daar de update op gezet. Hij komt weer met het updatescherm, maar als ik op start druk gebeurt er niets..........

Wat doe ik fout?


Ik zit dit nog eens door te lezen en vraag me af wat je met die eerste zin bedoelt. Heb je toen soms geprobeerd om een OS wijziging door te voeren, zoals nodig is om van een MS 2000 een MS 2010 te maken?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Bessie
Senior Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 14 Jan 2007 18:43
Locatie: Berlijn, Duitsland

Berichtdoor Bessie » 15 Feb 2008 02:08

Hij doelt waarschijnlijk op die beruchte sticker, die onderop de MS2010 is geplakt.
Daar staat zoiets als "serie MS2000". Dat staat tevens op de originele verpakking.
Daardoor kan natuurlijk enige verwarring ontstaan.

Grüßen,
Bessie
RNS 510 in VW Passat Variant R36

Gebruikersavatar
Bessie
Senior Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 14 Jan 2007 18:43
Locatie: Berlijn, Duitsland

Berichtdoor Bessie » 15 Feb 2008 10:15

Bessie schreef:Ik kan het niet met een eed staven, maar met die minimale capaciteitseis van 128MB zit je wel op het uiterste randje van een 1GB SD-kaart. Sommige kaartjes beschikken soms over nét iets minder capaciteit dan op de verpakking staat (zelfs het formatteren KAN van invloed zijn op de uiteindelijke capaciteit).
Zo gezien, en gelet op de problemen die het Pentagon ervaart, is mijn vermoeden dat het gebruikte kaartje aan de karige kant is, zoals reeds eerder opgemerkt. (...) Grüßen, Bessie


:oops: Iemand die het goed met mij voor heeft, heeft mij er op geattendeerd dat ik met het bovenstaande betoog wel enorm de plank misgeslagen heb ... Vraag het me niet, hoe ik zo stellig dacht dat het zo in elkaar steekt!
Het is dus absoluut niet juist.
Pentagon, JW en andere bezoekers van dit draadje: sorry voor de eventueel ontstane verwarring :!:
Ik heb gelukkig ook weer wat geleerd.

Grüßen,
Bessie
RNS 510 in VW Passat Variant R36

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 15 Feb 2008 12:10

En zo leren we elke dag weer wat bij, allemaal :wink:

Terug naar het topic.

Advies aan Pentagon:
1) Haal de update opnieuw op bij VDO. Het gebeurt wel eens dat er wat misgegaan is, zie eerdere verhalen.
2) Formateer je SD kaart met FAT, niet met FAT 32
3) Zet de met WINZIP uitgepakte Zip-file op de kaart.
4) Op de kaart moet dat er uitzien als op dit plaatje, niet anders.
5) Schakel de 2010 geheel uit, en stop dan de SD kaart in het systeem.
6 Volg dan de rest van de procedure, als in de instructie en eerder aangegeven in dit topic.

Wat is het resultaat daarvan?

Groet,
JW
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
pentagon0873
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Feb 2008 12:57
Locatie: B&T

Berichtdoor pentagon0873 » 15 Feb 2008 18:08

Dank voor de vele reacties, ik ben net terug van het werk en gan zometeen ff eten, daarnaa ga ik weer klussen mer de MS2010 :twisted:

Gebruikersavatar
pentagon0873
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Feb 2008 12:57
Locatie: B&T

Berichtdoor pentagon0873 » 15 Feb 2008 21:28

Mijn SD ziet er alsvolgt uit, en het resultaat is hetzelfde, niets anders dan voorheen beschreven..........
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 15 Feb 2008 22:15

Dan ben ik, zo langzamerhand, ook aan het eind van wat ik kan bedenken aan mogelijkheden :oops:
Het vervolg? Naar een VDO Service Center en je systeem laten flashen en weer op orde laten maken. Er zit twee jaar garantie op de MS 2010, en die tijd is nog niet verstreken :idea:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gene
Moderator
Moderator
Berichten: 1345
Lid geworden op: 28 Okt 2004 09:54
Locatie: ZH

Berichtdoor Gene » 15 Feb 2008 23:10

Gekke vraag misschien, maar heb je al eens geprobeerd de accu er voor een nachtje uit te halen en het daarna opnieuw te proberen ? Ook eens gebruik maken van de resetknop (onder het toestelletje)
VRX633r, MR6000, PC5500, PC5400, PC5200, RC5400, MA1410, MT5010/01 en CeNet 12 cd wisselaar, MS4100.
Mobiele navigatie PN2050, Parrot CK3100.
Het meeste ingebouwd in mijn Alfa 166JTD.

Gebruikersavatar
pentagon0873
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Feb 2008 12:57
Locatie: B&T

Berichtdoor pentagon0873 » 15 Feb 2008 23:15

Reset knop is langzamerhand vaker gebruikt dan de aan-uit knop :evil:

Ook de aan-uit knop acher de batterij is al nachten uit geweest.

Ik ga de accu er maar eens uithalen vannacht


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Mobiele VDO-Dayton systemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten