bLAUPUNKT LUCCA 3.3

Gebruikersavatar
happytrucker
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 Jan 2009 22:54

bLAUPUNKT LUCCA 3.3

Berichtdoor happytrucker » 16 Jan 2009 23:09

Hallo daar,

Enige tijd geleden heb ik een Lucca 3.3 gekocht. ( 2de hands ).
Met de benelux en een sd kaart met Europa erbij.
Ik heb de kaart via de site geupdate.
Maar nu is ie niet meer in de nederlandse taal. :cry: Wel heel veel andere talen.

Weet iemand hoe ik de nederlandse taal er weer op krijg??????????????

Alvast bedankt.

Groetjes. :)




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 16 Jan 2009 23:19

Heb je er geen Manual bij?
Daarin staat op pag 12 en 65/66 hoe je de taal kunt instellen.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
happytrucker
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 Jan 2009 22:54

Berichtdoor happytrucker » 16 Jan 2009 23:24

JW schreef:Heb je er geen Manual bij?
Daarin staat ongetwijfeld hoe je de taal kunt instellen.

Groet,
JW


Nee, ik heb er geen papieren bij. Ik weet hoe je de taal moet instellen
Ik heb ook al op de site gekeken. Maar kan nergen niks vinden.
Nederlands staat niet meer bij de languages.
Dat vind ik raar.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 16 Jan 2009 23:26

Het complete Manual staat op http://fe0wap79.bosch.de/intershoproot/ ... _BA_NL.pdf
Kijk daarin op de genoemde pagina's, dan zal het vast wel lukken.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
happytrucker
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 Jan 2009 22:54

Berichtdoor happytrucker » 18 Jan 2009 19:25

JW schreef:Het complete Manual staat op http://fe0wap79.bosch.de/intershoproot/ ... _BA_NL.pdf
Kijk daarin op de genoemde pagina's, dan zal het vast wel lukken.

Groet,
JW


Het probleem is dat er geen nederlands meer bij de talen staat. En die stond wel bij VOOR dat ik hem update.
Toen ik hem kocht was ie nederlands.
En na de update staat er GEEN nederlands meer bij de talen.

Ik weet namelijk wel hoe ik dat moet instellen.

Maar als die er niet bij staat gaat dat nie lukken dus.

eN DAT IS DUS HET PROBLEEM.

Hoe krijg ik de Ned. taal er weer opgezet???????????

Groetjes.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Jan 2009 20:06

Ik heb de kaart via de site geupdate....
Via welke Site heb je 'm geupdate?

Bij mijn weten is er alleen een Oost-Europa uitbreiding http://navigation.teleatlas.com/nl/shop ... t/lucca-33

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
happytrucker
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 Jan 2009 22:54

Berichtdoor happytrucker » 18 Jan 2009 21:26

JW schreef:
Ik heb de kaart via de site geupdate....
Via welke Site heb je 'm geupdate?

Bij mijn weten is er alleen een Oost-Europa uitbreiding http://navigation.teleatlas.com/nl/shop ... t/lucca-33

Groet,
JW


Hallo,

Ik ben op de site van Blaupunkt geweest. Bij updates.

http://www.blaupunkt.com/nl/infoservices_7_8.asp

7.612.201.303 Lucca 3.3 BE-NL 20070323os111_303

In de software van de navigatie zelf zit Belgie, Nederland en Luxemburg. ( denk ik )
Op de SD kaart die er bij zit staat Europa.

Maar nadat ik die update heb gedaan staat er nergens geen Nederlands meer bij.

EN dat vind ik zo gek.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 19 Jan 2009 15:05

Er worden geen nieuwe kaarten geladen, zo is te lezen in dat verhaaltje.

De vraag is of je de goede SW geladen hebt. Dat is afhankelijk van het typenummer dat in je menu te vinden is.
Je schrijft dat er een SD kaart van Europa bij zit, dan moet je denk ik niet de Benelux versie hebben.
Zie ook de instructie http://www.blaupunkt.com/nl/download/gu ... 111_en.pdf : Before starting the software download procedure also make sure to check your TravelPilot Lucca 3.3 type number and software version.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
happytrucker
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 Jan 2009 22:54

Berichtdoor happytrucker » 19 Jan 2009 22:39

JW schreef:Er worden geen nieuwe kaarten geladen, zo is te lezen in dat verhaaltje.

De vraag is of je de goede SW geladen hebt. Dat is afhankelijk van het typenummer dat in je menu te vinden is.
Je schrijft dat er een SD kaart van Europa bij zit, dan moet je denk ik niet de Benelux versie hebben.
Zie ook de instructie http://www.blaupunkt.com/nl/download/gu ... 111_en.pdf : Before starting the software download procedure also make sure to check your TravelPilot Lucca 3.3 type number and software version.

Groet,
JW


Hallo daar,

Bij de eigenschappen van de SD kaart geeft ie geen type nr. of software version aan.
Daarom heb ik de update voor de Benelux gepakt.

Maar dan blijf ik het raar vinden dat er dan opeens GEEN nederlandse taal meer bij de languages staat.

Maar goed. Ik blijf hopen.

Dan maar voortaan in het Engels navigeren. Ook geen punt.

Alvast bedankt voor je adviezen.

Ik zal de site in de gaten houden. Het is een goede site.

Groetjes.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 19 Jan 2009 22:51

Kijk eens goed in je menu naar de gegevens van je Lucca 3.3. En vergelijk dat met wat je leest in de instructie.
Daarin staat ook heel duidelijk: Do not upgrade your system with the software download unless your device has a lower software version!
Updating your device with unsuitable software can cause severe errors.

Oftewel, ik ben er niet a priori over verbaasd dat je de goede taal niet meer hebt..... :oops:
Je zou nog een andere SW versie kunnen proberen, als je de indicatie hebt dat je toch de verkeerde geladen hebt. Maar of dat helpt, geen idee.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
happytrucker
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 Jan 2009 22:54

Berichtdoor happytrucker » 20 Jan 2009 22:45

JW schreef:Kijk eens goed in je menu naar de gegevens van je Lucca 3.3. En vergelijk dat met wat je leest in de instructie.
Daarin staat ook heel duidelijk: Do not upgrade your system with the software download unless your device has a lower software version!
Updating your device with unsuitable software can cause severe errors.

Oftewel, ik ben er niet a priori over verbaasd dat je de goede taal niet meer hebt..... :oops:
Je zou nog een andere SW versie kunnen proberen, als je de indicatie hebt dat je toch de verkeerde geladen hebt. Maar of dat helpt, geen idee.

Groet,
JW


Ik zal het zeker nog eens allemaal doorlezen.

En anders eigen schuld, dikke bult.

Bedankt voor je tips.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Mobiele Blaupunkt systemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten