Audio 30 APS updaten en welke CD versie

Alles met betrekking tot Mercedes navigatie
Gebruikersavatar
Audio30
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 Mei 2013 19:22
Locatie: Brabant

Audio 30 APS updaten en welke CD versie

Berichtdoor Audio30 » 08 Mei 2013 19:46

Ik zit met een probleem waar ik maar geen duidelijkheid in lijk te krijgen.
In mijn auto zit een Audio 30 APS waarbij ik een cd heb met versie 3.5 er op.
Deze cd werkt niet omdat hij vol zit met krassen en sta ik dus op het punt nieuwe aan te schaffen.
Nu krijg ik van verschillende kanten te horen dat ik niet zomaar versie 10.1 kan gebruiken omdat ik schijnbaar eerst versie 7 of 8 zou moeten laden.
Navraag bij mijn Mercedes specialist levert mij op dat zij dit verhaal nooit eerder hebben gehoord en vaker jonge updates hebben gebruikt bij andere wagens. De Mercedes dealer in mijn woonplaats zegt dit ook nog nooit gehoord te hebben. De enige die dit verhaal bevestigen zijn leveranciers van de software zelf die me natuurlijk ook de oude versie kunnen leveren en de nieuwe.
Het verhaal er achter is dat de software update van 10.1 niet zo maar geaccepteerd word door de Audio 30 en daarom eerst een oudere versie nodig zou hebben. De Mercedes dealer zegt dit heel raar te vinden omdat zich dat nog nooit heeft voorgedaan. 10.1 kost me waarschijnlijk €239,- en in Duitsland zie ik ze staan voor een kleine €80,- . Gebruikt weliswaar maar dat vind ik geen ramp. Mijn Mercedes dealer heeft in zijn magazijn nog een versie 7 gevonden en bied die aan voor €75,-. En last but not least een aanbieder waar ik alleen cd2 10.1 kan aanschaffen voor €30,- en die zegt versie 8 te kunnen bijleveren voor €20,- extra. Kortom, ik weet het niet meer. Wat is nu wel en wat is nu niet waar want niemand lijkt het met 100% zekerheid te weten. Wat raden jullie aan, welke versie kan ik nu het beste aanschaffen en vooral dan de vraag waarom? Ik koop natuurlijk het liefst direct versie 10.1. Mijn systeem is pas terug van Audioservice en is weer als nieuw, daarom vraag ik me af of ik niet gewoon direct 10.1 kan laden, ook audioservice adviseerde mij contact op te nemen met MB maar ik lijk niet veel op te schieten. Ik hoop dat jullie me het eea duidelijk kunnen maken, alvast hartelijk dank!

Gr,

Erwin
Ik volg mijn hart of mijn navigatie!
Gebruikersavatar
Audio30
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 Mei 2013 19:22
Locatie: Brabant

Re: Audio 30 APS updaten en welke CD versie

Berichtdoor Audio30 » 11 Mei 2013 00:06

Vandaag is de auto aan de star analyse gelegd en is alles gerest. Heb versie 3.5 en versie 4.2 er in gehad maar beide werden tijdens het laden afgebroken met een fout in het laden. Ik kan binnenkort een 10.1 versie proberen maar ik begin er sterk in te geloven dat de reparatie niet naar behoren is uitgevoerd. Dat gaat betekenen weer naar de garage om uit te bouwen, het systeem weer opsturen en laten weer in laten bouwen. Gaat lekker wat kosten zo :(
Ik volg mijn hart of mijn navigatie!


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Mercedes”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten