waar is de Puls draad mazda 2 uit 2006

Alles met betrekking tot Mazda navigatie
antrassansas
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2009 22:49

waar is de Puls draad mazda 2 uit 2006

Bericht door antrassansas » 22 aug 2010 20:35

Hallo allemaal

Wie kan mij vertellen waar de pulsdraad zit en de kleur van de mazda 2 uit 2006
of de cruisecontrol draad

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 okt 2004 17:14

Bericht door Gerritje - In Memoriam † » 22 aug 2010 22:06

Am Motorsteuergerät Pin 25 ( AV ) dieser ist nicht belegt

Dit betekent dus dat je op pin 25 van dit regelapparaat zelf een pennetje met draad moet aanbrengen

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

antrassansas
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2009 22:49

puls signaal

Bericht door antrassansas » 23 aug 2010 07:30

Gerritje schreef:Am Motorsteuergerät Pin 25 ( AV ) dieser ist nicht belegt

Dit betekent dus dat je op pin 25 van dit regelapparaten zelf een pennetje met draad moet aanbrengen
Oke Dankje
Maar is er op de versnellingsbak geen puls signaal ik heb ook een escort uit 1991 die heeft het wel
Ik zie namelijk wel een stekker op de bak zitten

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 okt 2004 17:14

Bericht door Gerritje - In Memoriam † » 23 aug 2010 08:24

Een puls zoals tegenwoordig wordt gebruikt is een elektronisch signaal dat absoluut niets met de versnellingsbak heeft te maken

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

antrassansas
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2009 22:49

puls signaal

Bericht door antrassansas » 23 aug 2010 12:25

Gerritje schreef:Een puls zoals tegenwoordig wordt gebruikt is een elektronisch signaal dat absoluut niets met de versnellingsbak heeft te maken

Maar de navigatie die er op gaat is van 2003
en werkte wel op de escort signaal van de versnelling bak
standaard werd er bij deze vdo navigatie s magneten mee geleverd die je op de aandrijf as moest plaatsen met een sensor
Vandaar de vraag of de sensor op de bak het zelfde principe is als bij een escort

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 okt 2004 17:14

Bericht door Gerritje - In Memoriam † » 23 aug 2010 12:38

Het maakt niet uit van wanneer de navigatie is. Elke VDO heeft een tachosignaal nodig

Het is mij niet bekend dat VDODayton standaard een set met magneten heeft geleverd. Het klinkt redelijk amateuristisch. Dat kan een eigen uitvinding of een product van een andere leverancier zijn.

De VDO voorziening werkt uitsluitend dmv een hallgeber in de bowdenkabel die van de versnellingsbak naar een mechanische teller loopt

Als een auto een elektronische puls heeft is het dwaasheid om dan een oplossing te maken met losse magneten op een aangedreven as.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

antrassansas
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2009 22:49

puls signaal

Bericht door antrassansas » 23 aug 2010 12:49

Gerritje schreef:Het maakt niet uit van wanneer de navigatie is. Elke VDO heeft een tachosignaal nodig

Het is mij niet bekend dat VDODayton standaard een set met magneten heeft geleverd. Het klinkt redelijk amateuristisch. Dat kan een eigen uitvinding of een product van een andere leverancier zijn.

De VDO voorziening werkt uitsluitend dmv een hallgeber in de bowdenkabel die van de versnellingsbak naar een mechanische teller loopt

Als een auto een elektronische puls heeft is het dwaasheid om dan een oplossing te maken met losse magneten op een aangedreven as.

Ik bedoel dat het in 2001 met de eerste vdo 5000 geleverd werd.
Nu niet meer omdat bijna alle auto's voorzien zijn van dit signaal.
Zoals ik al begreep uit je bericht gaat het om een niet aangesloten pin 25 van de stekker,
Het probleem is dat ik de stekker er niet afkrijg omdat het in de midden met iets is vast gezet.
Het zit in een huls in de midden van de stekker

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 sep 2003 21:19

Bericht door JW » 23 aug 2010 14:00

Mijn eerste VDO 5000 kocht ik nieuw in 2000. Daar zat geen set magneten bij.
Ik veronderstel dan ook dat die er door iemand anders bij geleverd zijn, destijds.
Ze zaten wél bij de eerste Philips Carin 510. Bij de 520 en 522 al niet meer, die werd op de puls aangesloten.

En ja, hoe die stekker los moet weet ik ook niet.
Suggestie: ga even langs bij een inbouwer, die weet daar wel raad mee. Of anders bij je garagist, als dat een merkdealer is tenminste.

Groet,
JW

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

antrassansas
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2009 22:49

puls signaal

Bericht door antrassansas » 23 aug 2010 16:43

JW schreef:Mijn eerste VDO 5000 kocht ik nieuw in 2000. Daar zat geen set magneten bij.
Ik veronderstel dan ook dat die er door iemand anders bij geleverd zijn, destijds.
Ze zaten wél bij de eerste Philips Carin 510. Bij de 520 en 522 al niet meer, die werd op de puls aangesloten.

En ja, hoe die stekker los moet weet ik ook niet.
Suggestie: ga even langs bij een inbouwer, die weet daar wel raad mee. Of anders bij je garagist, als dat een merkdealer is tenminste.

Groet,
JW

Dat is waar
Heb naar 3 mazda dealers gebeld geen info<
Wat ik nodig heb is een afbeelding van de computer stekker zodat ik kan zien wat pin 25 is
de stekker zit met een breek bout vast op de computer en kan alleen met geweld los
wie heeft er een afbeelding met pin nummer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

antrassansas
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2009 22:49

puls signaal

Bericht door antrassansas » 24 aug 2010 11:20

Probleem opgelost
Pin 25

dankje allemaal

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 sep 2003 21:19

Bericht door JW » 24 aug 2010 11:26

Hoe heb je dat nou opgelost?
Kon je er toch een pennetje bijsteken of zoiets?

Groet,
JW

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
  • Waar zit puls Avensis?
    door taskin » 23 dec 2010 03:53 » in Toyota en Lexus
    3 Reacties
    661 Weergaves
    Laatste bericht door JW
    26 dec 2010 11:59
  • Tacho puls citroen C3 na 2006
    door blooper1963 » 18 apr 2010 17:45 » in Citroën
    12 Reacties
    1149 Weergaves
    Laatste bericht door blooper1963
    21 apr 2010 19:27
  • waar o waar zit de laser precies ?
    door brouwersdam77 » 18 jan 2011 15:11 » in Vaste Blaupunkt systemen
    5 Reacties
    482 Weergaves
    Laatste bericht door brouwersdam77
    22 jan 2011 13:42
  • Antenneversterker blauwe draad
    door Camiel78 » 22 dec 2010 17:00 » in Vaste Pioneer systemen
    10 Reacties
    4091 Weergaves
    Laatste bericht door Camiel78
    23 dec 2010 10:45
  • speed pulse draad
    door heatmaster » 23 mei 2016 16:38 » in Kenwood
    0 Reacties
    311 Weergaves
    Laatste bericht door heatmaster
    23 mei 2016 16:38
  • pulse draad voor laguna 2003
    door Replica » 08 jun 2013 16:49 » in Renault
    5 Reacties
    701 Weergaves
    Laatste bericht door quell
    27 jun 2013 20:04
  • VDO op Mazda (RGB scherm)
    door FZR-racer » 07 apr 2013 09:22 » in Mazda
    1 Reacties
    1045 Weergaves
    Laatste bericht door FZR-racer
    10 apr 2013 22:00

Terug naar “Mazda”