JVC KD-NX 5000 navi

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

JVC KD-NX 5000 navi

Berichtdoor jolluh1975 » 06 Apr 2007 10:06

als het goed is gaat dit de vervanger worden voor de vnr 9000
maar is er iemand die hem heeft?
of iemand die hem heeft ingebouwd?
ik was wel benieuwd of het een goede navi is
en of ik hem zo in kan bouwen in een Ford Mondeo, waar dus al een navi in heeft gezeten

alvast bedankt
jolle smits




Gebruikersavatar
Mathy
Average Member
Average Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 04 Jan 2007 17:36

Berichtdoor Mathy » 06 Apr 2007 22:29

Hallo Jolle

Het is de vervanger voor de KD-NX901.
Inbouw moet mogelijk zijn. Vraag is alleen of er al een snelheidssignaal te vinden is of dat je een CAN-bus interface nodig hebt. Als er al een inbouwnavigatiesysteem in heeft gezeten moet er ergens een snelheidsdraadje liggen.

Groetjes

Mathy

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 07 Apr 2007 09:05

jep er heeft een navi ingezeten 1 van ford zelf
dus moet ik er even achter zien te komen welke draad dat is.

je hebt het over een CAN-bus,maar wat mag dat zijn dan???

jolle

Gebruikersavatar
Raymond434
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 Mei 2007 17:07

Berichtdoor Raymond434 » 27 Mei 2007 17:53

Hallo allemaal,

Ik heb sinds 3 weken deze radio en ben wel redelijk tevreden.
Hij navigeer redelijk goed maar niet te vergelijken met de TomTom (heb versie's 2,5 en 6).

Enkele ++ en --
Min punten
Kaarten zijn van Navteq (vind Teleatlas toch ietsjes beter maar dat is persoonlijk)
Het kaartmateriaal is redelijk gedateerd t.o.v Tom Tom 6.
Het volume van de navigatiestem is niet goed in te stellen (demping werkt niet goed).
(Nog) geen mogelijkheid om flitspalen info er in te zetten.
Maar 2 navigatie stemmen (man of vrouw) beschikbaar.
Als je een afslag mist op de snelweg dan berekend die erg traag een alternatief.
Invoeren op Postcode werkt niet goed.
Geen touchscreen (maar de invoer van gegevens gaat wel redelijk snel)
Onhandige afstandsbediening.

plus punten navigatie

Alles op 1 scherm in 1 apparaat.
Navigatie met TMC
Alle kaarten op de HD
Veel instelmogelijkheden.
Uitgebreide POI database.
Tellerpuls.
Goed display.


/Off topic/
de rest van de radio:
minpunten
Voor de Peugot 206 geen stuurbediening-interface :(
Maar 1 kleur displayverlichting.
Geen SD of USB ingang
Groot front
Veel externe app. aansluitingen alleen met los te kopen interfaces

Plus punten
Radio met uitgebreide RDS mogelijkheden.
Uitgebreide musicserver op HD
40 Gigabyte HD (25 GB Muziek / 15 GIG Nav)
DVD afspeler (Divx, Mpeg, MP3, WMA, Losless)
Dolby surround en DTS
Mooi en duidelijk Display
Héél veel aansluitmogelijkheden.
Standaard: video-uit, video in, 3x audio uit

Geluid zal ongetwijfeld goed zijn met andere luisprekers, ik heb (nu) nog de standaard speakertjes.
Ben al bezig met een Pioneer actieve Subwoofer maar die is in bestellling.

/on topic/

Zijn er nog vragen dan hoor ik dat wel :D

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 28 Mei 2007 20:14

thanks voor de info
hier kan ik iets mee

ik had dus nog wel een vraagje over mp3 bestanden
als je de radio uit doet beginnen die dan over nieuw of waar je gebleven bent??
en de aan sluiting van de gps antenne hoe ziet i er uit


groeeetzzz jolle

Gebruikersavatar
Raymond434
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 Mei 2007 17:07

Berichtdoor Raymond434 » 29 Mei 2007 01:06

jolluh1975 schreef:ik had dus nog wel een vraagje over mp3 bestanden
als je de radio uit doet beginnen die dan over nieuw of waar je gebleven bent??
en de aan sluiting van de gps antenne hoe ziet i er uit


Geen dank,

Je kunt instellen dat die overnieuw begint met de MP3 of dat die begint waar die gebleven is.
De aansluiting van de gps-antenne is volgens mij een eigen JVC-plug, dus niet zo'n plug die aan de gangbare GPS-antennes zit. De fix gaat razendsnel, ik heb altijd binnen een paar seconden een fix, iig veel sneller als een TomTom met een sirf 3 ontvanger.

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 31 Mei 2007 18:42

jammer dat ik al 4 weken wacht op het toestel
ik hoop dat ik hem snel krijg

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 31 Mei 2007 19:27

Ik hoop niet dat je hem via de Ford-dealer hebt besteld want dan heb je kans dat je na 3 jaar te horen krijgt dat ie niet meer te leveren is :oops:
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Raymond434
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 Mei 2007 17:07

Berichtdoor Raymond434 » 31 Mei 2007 20:44

Gerritje schreef:Ik hoop niet dat je hem via de Ford-dealer hebt besteld want dan heb je kans dat je na 3 jaar te horen krijgt dat ie niet meer te leveren is :oops:


Dat verhaal ging over een fabriek af ingebouwd navigatiesysteem van Ford in het dashboard van de Mondeo. Het probleem is dat het ingebouwde scherm niet meer bruikbaar is voor een ander navigatiesysteem (wordt ook gebruikt voor andere functies).
Hopelijk wordt deze radio nog een paar jaar ondersteund door JVC en Navteq, zo niet, dan wordt het toch maar weer de TomTom als navigatie :?

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 06 Jun 2007 21:28

heb ik nog een vraagje
weet niet of dit de goede plaats is

als nu de gps aansluiting van onze mondeo niet het zelfde is als de jvc
kan je dan de stekker van de bijgeleverde gps antenne ook op de kabel van onze mondeo zetten

Gebruikersavatar
Raymond434
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 Mei 2007 17:07

Berichtdoor Raymond434 » 06 Jun 2007 21:58

Moet wel kunnen een gps antennedraad heeft alleen een kern en afscherming, kwestie van de plug overzetten. Is dat niet mogelijk dan kun je nog altijd de draden (achter de pluggen, niet te kort natuurlijk) doorknippen en aan elkaar solderen. Misschien is er zelfs wel een koppelstuk of verloop voor, maar reken wel op een klein beetje verlies, de gevoeligheid zal iets afnemen.
Wellicht weet iemand anders wel of het kan.

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 17 Jun 2007 16:06

heb hem binnen en moet zeggen top toestel
vind alleen jammer dat de stem in het nederlands wat raar klinkt
en wat ik ook nog heb , is een lichte fluittoon via de versterkers

en weet iemand hoe het zit met flits info via tmc
en met de draad van de gps antenne is ook gelukt

Gebruikersavatar
TurboBoost
Average Member
Average Member
Berichten: 58
Lid geworden op: 11 Mei 2009 19:38
Locatie: Oost-Vlaanderen (eigenlijk grens O- en W-Vlaanderen)

Berichtdoor TurboBoost » 14 Mei 2009 01:44

Nu meer dan 2 jaar later , vinden jullie het toestel z'n prijs v ca 900€ waard of niet ?

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 16 Aug 2009 11:01

900€ is een hoop geld maar denk dat het dat echt wel waard is.
maar als je een dubbel din kwijt kan zou ik voor de 7000 gaan

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 30 Jan 2010 18:16

heb deze radio nog steeds in de auto en moet zeggen bevalt nog steeds erg goed.
er is alleen 1 min punt en dat is het ontvangst van de radio is bij ons erg slecht, zijn er meer die hier last van hebben.???
antenne zit ook nog dicht bij de radio.
heb al eens eerder bij mijn andere jvc radio's gedacht wat is het ontvangst slecht, maar deze auto's hadden een antenne achter op het dak dus een lange kabel.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 30 Jan 2010 18:57

Als je hem bij het inbouwen niet apart hebt voorzien van een fantoom-adapter voor de antenneversterker is dat de eenvoudiuge verklaring voor die beroerde ontvangst
Fantoomadapter van een tientje er tussen en je probleem is opgelost
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 01 Feb 2010 15:34

hmmm daar heb ik nog nooit vangehoord
zou je kunnen uitleggen wat dat is ???
heb nu gewoon een verloop plug er tussen

thanks

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 01 Feb 2010 15:41

Zoekfunctie "Fantoomadapter" :idea:
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 13 Feb 2010 09:40

zoo heb dus nu een fantoomadapter(antenneversterker) er tussen
en dat scheelt een heel stuk, ik heb hier nooit ingeloofd.
dit door dat ik ooit een hele dure 16v antenne heb gekocht, die dus nooit heeft gewerkt.

het ontvangst is nu weer goed
thanks

nu is het weer een super radio alleen erg jammer dat er geen dual zone op zit
heb net een schermpje gekocht wat er dus niet op kan :(

Gebruikersavatar
Raymond434
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 Mei 2007 17:07

Berichtdoor Raymond434 » 13 Apr 2010 00:39

jolluh1975 schreef:alleen erg jammer dat er geen dual zone op zit
heb net een schermpje gekocht wat er dus niet op kan :(


Navigeren en DVD kijken kan wel tegelijk als je er een beeldscherm op aansluit. Ik weet niet of je dat bedoeld.

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 30 Jun 2010 21:35

pfffffff rijd nu dus weer een tijdje rond met de antenne versterker

en het radio ontvangst blijf slecht
denk toch dat er niet een ele goede tuner in zit erg jammer
misschien toch tijd voor wat anders

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 30 Jun 2010 22:02

Eerder schreef je, toen je de fantoomadapter ingebouwd had, (dat is dus geen versterker, hij zorgt er alleen voor dat de versterker in je 16V antenne van spanning voorzien wordt :idea: ) , dat je een goede radio ontvangst had.

Is dat veranderd?.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
jolluh1975
Junior Member
Junior Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 04 Aug 2006 17:04

Berichtdoor jolluh1975 » 01 Jul 2010 21:22

heb zoon ding gekocht die je net achter je radio zet aan de antenne aansluiting
en dan op de remote aan sluit
en had eerst het idee dat het beter geworden was.
alleen dat is echt het idee van dat moment geweest
want het is niks beter

Gebruikersavatar
jolluh
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 Jan 2011 16:01

Re: JVC KD-NX 5000 navi

Berichtdoor jolluh » 11 Jan 2011 22:32

er is dus nu een update voor de nx 5000 alleen vond ik de vooruitgang van 1 naar 2 ook niet erg vernieuwend.
wegen die hier bij ons er al even zijn staan er nog niet eens op !

zal de 3 versie nu daad werkelijk beter zijn??
is ook al 1 te koop op MP

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Re: JVC KD-NX 5000 navi

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 11 Jan 2011 23:28

Afgaande op de in 2008 uitgebrachte update die toen al 2 jaar oud was, zou ik geen al te hoge verwachtingen koesteren tav deze versie 3. JVC heeft een buitengewoon twijfelachtige reputatie mbt updates
Anderzijds, hoewel deze best weer meer dan een jaar kan (zal) achterlopen bij de concurrentie, word je er wel haast 3 jaar "wijzer" van

Dat deze update op MP wordt aangeboden is te verwachten. Immers, je hoeft slechts eenmalig de 2.5 uur uit te zitten die de update duurt en daarna is je setje niet meer nodig.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “JVC”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten