Kopie van Kaart CD-ROM voor eigen gebruik

Ook wel : Veel gestelde vragen
Gebruikersavatar
Archief
Senior Member
Berichten: 492
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:07

Kopie van Kaart CD-ROM voor eigen gebruik

Berichtdoor Archief » 28 Nov 2003 12:32

Hallo naviïsten,

Het maken van kopiën van Kaart CD's voor "een ander dan eigen gebruik als back-up" bezorgt de leveranciers allang hoofdpijn en een gebrek aan inkomsten.
Uiteraard zoeken ze naar mogelijkheden om dat aan te pakken.

VDO doet dat met z'n C-IQ systeem, dat het maken van een kopie tot een overbodige zaak maakt, immers je krijgt de CD/DVD gratis, en moet de content tegen betaling vrijschakelen.

TeleAtlas is nu een andere weg ingeslagen.
Bij de nieuwste 2004 DX is er een kopieer beveiliging, Safeguard 2 opgezet, die (vooralsnog) het maken van een kopie onmogelijk maakt. Pogingen om de CD als Image weg te schrijven met Nero, en vervolgens te branden levert een CD op die in de Blaupunkt DX als onleesbaar beschouwd wordt.
Op de CD staat ook een waarschuwing dienaangaande.

De consequentie is dat je dus (vooralsnog) geen kopie meer kunt maken voor eigen gebruik, en derhalve het risico zou lopen dat je bij beschadiging van het origineel geen CD meer hebt.
Naar verluidt zal TeleAtlas die CD dan vervangen door een nieuwe :D En dat is dan een geheel nieuwe ontwikkeling.
Zie hiervoor ook de discussie op het duitse forum http://navi-forum.net:/board/viewtopic. ... 0669#40669

Dit verhaal zullen we zeker in de gaten houden, en ontwikkelingen hier melden. Het is immers te verwachten dat TeleAtlas dit niet alleen zal doen voor de DX systemen, maar dat de CD's voor VDO op gelijke wijze beveiligd gaan worden.
En NavTech zal zeker niet alleen maar rustig zitten toe te kijken. Ook zij hebben de inkomsten uit de verkoop van de CD's hard nodig, immers alleen op die manier wordt voldoende kasstroom gegenereerd om de uitgaven te bekostigen die gemoeid zijn met het maken van updates.
En die willen wij als Navi gebruikers toch graag zo snel en goed mogelijk ter beschikking hebben.

Bijdrage van : JW

P.S. Het is niet de bedoeling hier nu een discussie te gaan houden over de door de leveranciers gehanteerde prijsstellingen.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Informatief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten