UPDATE : Politie gebruikt data TomTom voor controles

Nieuwigheden en opmerkelijke GPS gerelateerde zaken
Forumregels
 • Berichten worden pas na goedkeuring door een moderator geplaatst, om verkeerde postings, spam en copyright schendingen te voorkomen.
  Dit kan even duren, waarvoor wij uw begrip vragen.
 • Quotes van nieuwsberichten zijn toegestaan, 1-op-1 overnemen van nieuwsberichten zijn niet toegestaan en zullen verwijderd of aangepast worden.
 • Nieuwsberichten die uitsluitend uit een link bestaan verwijderen we.
Gebruikersavatar
nieuws
Average Member
Average Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:27
Locatie: 0000

UPDATE : Politie gebruikt data TomTom voor controles

Berichtdoor nieuws » 27 Apr 2011 09:01

1
Bericht :
'Politie gebruikt data TomTom voor controles'

AMSTERDAM - De politie gebruikt gegevens van TomTom om plekken voor snelheidscontroles te bepalen en locaties voor flitspalen te kiezen. Dat meldt het AD woensdag.
....


2
Bericht :
'TomTom tipt politie over verkeersmisbruik'

Rijgegevens worden doorverkocht aan politie

De politie blijkt gegevens van TomToms te gebruiken om plekken voor snelheidscontroles te bepalen en locaties voor flitspalen te kiezen. Bijna de helft van de politiekorpsen gebruikt deze nieuwe werkwijze.
...


UPDATE :
3
techzine.nl schreef:"...
Dat is een beetje een vervelende verrassing, we wisten dat niet. We moeten maar even kijken wat we daarvan vinden, aldus de woordvoerder van TomTom.
..."

4
elsevier.nl schreef:...
Het navigatiebedrijf vindt zelf dat klanten voldoende toestemming wordt gevraagd om hun gegevens te gebruiken. 'Men kan hier bovendien op ieder moment weer van af zien,' benadrukt een woordvoerder van TomTom.
...


Bron:
1 nu.nl
2 ad.nl
3 techzine.nl
4 elsevier.nl

Meer:
Gebruikersavatar
nieuws
Average Member
Average Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:27
Locatie: 0000

Wat TomTom werkelijk doet met uw gegevens.

Berichtdoor nieuws » 28 Apr 2011 10:36

Update van TomTom:

Bericht :
Als u een TomTom gebruikt, vragen wij u of wij reistijdeninformatie mogen verzamelen. Een grote meerderheid van onze klanten geeft ons hiervoor akkoord. We gebruiken deze gegevens om onze producten te verbeteren. Zo maken wij op basis van deze gegevens accurate file-informatie, zodat wij u zo snel mogelijk op uw bestemming kunnen krijgen. We kunnen ook afleiden of ergens nieuwe wegen zijn aangelegd en onze kaarten snel aanpassen. Betrouwbare reistijdeninformatie is bovendien onmisbaar voor goede routebegeleiding.

We stellen deze reistijdeninformatie ook beschikbaar aan gemeenten en provincies. Zo kunnen ze zien hoe en waar files ontstaan en kunnen ze gerichte maatregelen nemen die de verkeersdoorstroming bevorderen en onze wegen veiliger maken. Gisteren is gebleken dat de verkeersinformatie die wij verstrekken ook is gebruikt door de politie om te kijken waar vaak te hard wordt gereden en op die plekken gericht op snelheid te controleren. Wij hebben dit soort gebruik niet voorzien en veel van onze klanten zijn er ook niet gelukkig mee. We zullen daarom bepalingen opnemen in onze licentievoorwaarden om dit type gebruik in de toekomst te voorkomen.

Dit is wat we met uw gegevens doen en hoe we omgaan met uw privacy:

 • We vragen u om toestemming om reistijdeninformatie te verzamelen. U kunt deze toestemming verlenen en ook weer intrekken.
 • Als u een LIVE-apparaat gebruikt, ontvangt u verkeersinformatie in realtime en draagt u automatisch bij aan het genereren van verkeersinformatie door op anonieme wijze snelheid en positie naar onze servers te sturen.
 • Alle verkeersdata die wij ontvangen is anoniem en op geen enkele wijze terug te voeren naar een apparaat of gebruiker. Niet door ons en niet door de politie.
 • We gebruiken de informatie om u de snelste beschikbare route te geven en u waar mogelijk langs de files te leiden.
 • We werken samen met wegbeheerders over de hele wereld waarbij we verkeersinformatie inzetten voor het verbeteren van de doorstroming en het veiliger maken van de wegen.

Als u overigens wilt weten waar de laatste flitscamera’s zich bevinden, ga dan naar TomTom HOME om uw apparaat gratis van de laatste flitscameralocaties te voorzien.

Met vriendelijke groet,


Harold Goddijn
CEO TomTom


 • Vergelijkbare Onderwerpen
  Statistieken
  Laatste bericht

Terug naar “In het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten