TomTom overweegt onderdelen af te stoten

Nieuwigheden en opmerkelijke GPS gerelateerde zaken
Forumregels
  • Berichten worden pas na goedkeuring door een moderator geplaatst, om verkeerde postings, spam en copyright schendingen te voorkomen.
    Dit kan even duren, waarvoor wij uw begrip vragen.
  • Quotes van nieuwsberichten zijn toegestaan, 1-op-1 overnemen van nieuwsberichten zijn niet toegestaan en zullen verwijderd of aangepast worden.
  • Nieuwsberichten die uitsluitend uit een link bestaan verwijderen we.
Gebruikersavatar
nieuws
Average Member
Average Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:27
Locatie: 0000

TomTom overweegt onderdelen af te stoten

Berichtdoor nieuws » 29 Jun 2013 12:10

TomTom, de Nederlandse maker van navigatiesoftware, onderzoekt de mogelijkheid om onderdelen af te stoten. "We moeten onze knopen tellen", zegt topman Harold Goddijn in een interview met NRC Handelsblad.

Afstoten van de consumententak sluit hij niet uit. Die tak maakt de gps-systemen waarmee TomTom uitgroeide tot wereldmerk. Goddijn: "De consumententak draagt bij aan het merk TomTom, maar vertroebelt wel de werkelijke waarde van het bedrijf, en onze groeimogelijkheden."

De vraag naar navigatiekastjes, nog de helft van TomToms omzet, daalt elk jaar met tien tot vijftien procent. Dat is voornamelijk te wijten aan de opkomst van de smartphone, met name die van Google. Door de gratis concurrentie ziet TomTom zich ook genoodzaakt de abonnementen op verkeersdiensten en kaartenupdates in zijn nieuwste navigatiesystemen af te schaffen. Goddijn:

"Het is lastig te voorspellen wat de consumentenmarkt op lange termijn gaat doen – ook lastig voor investeerders."

Koers TomTom lijdt al jaren onder crisis

De koers van TomTom staat al jaren rond de vier euro. In de hoogtijdagen, rond 2008, lag de koers rond de zestig euro. In dat jaar overlaadde TomTom zich met schulden om kaartenmaker TeleAtlas over te nemen. Daarna volgde de crisis, en de opkomst van Googles Android-telefoons.

TomTom heeft meer verwachtingen van samenwerking met de auto-industrie en licentieverkoop, onder meer aan Apple.

Bron
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “In het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten