Telmap zoekt markt met off-board navigatie

Nieuwigheden en opmerkelijke GPS gerelateerde zaken
Forumregels
  • Berichten worden pas na goedkeuring door een moderator geplaatst, om verkeerde postings, spam en copyright schendingen te voorkomen.
    Dit kan even duren, waarvoor wij uw begrip vragen.
  • Quotes van nieuwsberichten zijn toegestaan, 1-op-1 overnemen van nieuwsberichten zijn niet toegestaan en zullen verwijderd of aangepast worden.
  • Nieuwsberichten die uitsluitend uit een link bestaan verwijderen we.
Gebruikersavatar
nieuws
Average Member
Average Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:27
Locatie: 0000

Telmap zoekt markt met off-board navigatie

Berichtdoor nieuws » 01 Jun 2006 12:02

Afbeelding

In de zomer van 2005 kon een selecte groep Nederlanders al even kennismaken met Telmap Navigator. De in Israël gevestigde producent was toen geselecteerd door de ANWB, om het product onder de naam Enginyoy op de markt te zetten. Het kwam echter nooit van de grond omdat de wielrijdersbond zich kort na de introductie halsoverkop terugtrok uit de navigatiemarkt. Telmap zoekt nu, een jaar later, een Nederlandse operator om de toepassing hier in de markt te zetten. Onbekend is nog wie dat wordt. Later komt het ook gewoon in de winkel.

Telmap is al in diverse landen succesvol met deze off-board navigatietoepassing. Onder meer in thuisland Israël, maar ook in Duitsland, de VS en Finland. Het heeft versies voor verschillende mobiele telefoons, onder meer voor telefoons met Symbian, Windows Mobile en J2ME, ook voor de nieuwste Blackberry. Volgens Ronan Soffer, Executive Vice President van Telmap, die we op het Mobile Location Services evenement in Amsterdam hebben gesproken, hoeft het pakket niet meer dan €10 per maand te kosten.

Enginyoy was te duur
Enginyoy was waarschijnlijk duur. Bij aanschaf kostte het €299, voor één jaar navigeren. Daarna moest een abonnement van €169 per jaar worden afgesloten. Dat abonnement kan in ieder geval een stuk omlaag, naar zo'n €10 per maand. Ronan Soffer voorziet, dat de prijs in de toekomst verder omlaag kan gaan als het gebruik toeneemt. De enige extra kosten zijn die voor het dataverkeer via het mobiele netwerk. De gemiddelde gebruiker zal ongeveer 1,5 MB per maand verbruiken, volgens Soffer.

Tijdens een korte demonstratie blijkt, dat het enkele unieke kenmerken heeft. Zo berekent het direct een nieuwe route, als u een afslag mist, of zelfs meerdere afslagen, zonder dat er contact met de server nodig is. Telmap haalt namelijk al direct een vrij groot gebied rondom de gewenste route op. Op basis van die data wordt zowel de kaart gepresenteerd als de route berekend. De kracht van Telmap zijn de compressiemethoden, zodat er weinig dataverkeer nodig is om de uitgebreide gegevens over te brengen. Dat is ook waar de oorsprong van Telmap ligt.

Naast de optie Navigate voor de automobilist biedt de software via de optie Walk de uitstekende voetgangersmodus. Telmap geeft dan aangepaste instructies en veel gedetailleerdere kaarten. De opmerking ‘na 500 meter rechtsaf’ is voor een voetganger immers niet van toepassing, want dat is minstens 5 minuten lopen! De gedetailleerde kaarten geven ook nuttige plaatsen en alle straatnamen prijs. Ook de reistijd is realistisch. Voor de gedemonstreerde wandelroute van 3,7 km door Amsterdam wordt 53 minuten reistijd ingepland.

Bron : Telecomwereld.nl
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “In het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten