Tele Atlas introduceert voetgangerskaarten

Nieuwigheden en opmerkelijke GPS gerelateerde zaken
Forumregels
  • Berichten worden pas na goedkeuring door een moderator geplaatst, om verkeerde postings, spam en copyright schendingen te voorkomen.
    Dit kan even duren, waarvoor wij uw begrip vragen.
  • Quotes van nieuwsberichten zijn toegestaan, 1-op-1 overnemen van nieuwsberichten zijn niet toegestaan en zullen verwijderd of aangepast worden.
  • Nieuwsberichten die uitsluitend uit een link bestaan verwijderen we.
Gebruikersavatar
checkin
Senior Member
Berichten: 355
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:05
Locatie: Netherlands

Tele Atlas introduceert voetgangerskaarten

Berichtdoor checkin » 11 Feb 2008 22:09

Tele Atlas , wereldwijd leverancier van digitale kaarten en dynamische content voor navigatie en op locatie gebaseerde oplossingen, richt zich op de groeiende markt van digitale kaarten voor voetgangers.

De attributen die daarvoor zijn ontwikkeld, helpen de mobiele consument bij het navigeren, het bepalen van de route en het verkennen van plaatsen en streken, in eigen land maar ook in het buitenland. Op het Mobile World Congress 2008 in Barcelona geeft Tele Atlas een eerste demonstratie van kaarten die zijn gebaseerd op gegevens voor voetgangers - of dit nu gaat om een drukke zakenman die de kortste weg van zijn parkeerplaats naar de vergaderlocatie zoekt, of om een vakantieganger die in een onbekende stad de weg wil terugvinden naar het metrostation dichtbij het hotel.

Kaarten van Tele Atlas met specifieke voetgangersattributen zijn al verkrijgbaar voor achttien landen: Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Voor 117 steden in Europa zijn voetgangersattributen opgenomen, wat betekent dat er gemiddeld 80 km paden en wegen in elk stadscentrum in kaart zijn gebracht om voetgangers te helpen hun bestemming via de kortst mogelijke toegankelijke route te bereiken. Later dit jaar wordt deze dekking naar verwachting uitgebreid, met inbegrip van steden in Zuid-Oost Azië en Australië.

Uitbreiding van de voetgangersattributen is momenteel gepland voor de release van de Tele Atlasâ MultiNet-database in oktober 2008. Deze attributen zijn geschikt voor bestaande uitbreidingsproducten van Tele Atlas-kaarten, om gebruikers van handheld apparatuur en mobiele telefoons nog meer mogelijkheden te bieden. De attributen beschikken over een reeks functies, zoals de mogelijkheid om uiterst precies de eigen locatie te bepalen, of die van vrienden of familie, en om de snelste en veiligste route naar een bestemming te bepalen. Onderzoek van Tele Atlas in 2006 en 2007 in Europa en de Verenigde Staten (in samenwerking met Synovate, een onafhankelijk bureau voor marktonderzoek) heeft uitgewezen dat het merendeel van de ondervraagde gebruikers van navigatiesystemen – 75% - belangstelling heeft voor het gebruik van navigatiefuncties en -content voor voetgangers.

Voetgangers, fabrikanten van draagbare navigatie- en handheldsystemen, en ontwikkelaars van locale zoektoepassingen op mobiele apparatuur kunnen verder profiteren van de flexibiliteit die de reeks uitbreidingsproducten van Tele Atlas biedt. Met dit grote aanbod kunnen ontwikkelaars een uitgebreide reeks voetgangersproducten maken en zo voldoen aan de vraag van de markt naar productdifferentiatie


Bron:
autoConnect
VDO MS5500 - Europa Navteq- TMC module 5010/01-VT - MA1410 - MC5400 - RST5400 - DV6100 - 2e+3e MM5000 achter - Hirschmann CarTV gen.2

MS5700-Europa Navteq-VDO PC5200 PT/40-VDO PN4000
Terug naar “In het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten