Pijnlijk afhankelijk van juiste navigatie

Nieuwigheden en opmerkelijke GPS gerelateerde zaken
Forumregels
  • Berichten worden pas na goedkeuring door een moderator geplaatst, om verkeerde postings, spam en copyright schendingen te voorkomen.
    Dit kan even duren, waarvoor wij uw begrip vragen.
  • Quotes van nieuwsberichten zijn toegestaan, 1-op-1 overnemen van nieuwsberichten zijn niet toegestaan en zullen verwijderd of aangepast worden.
  • Nieuwsberichten die uitsluitend uit een link bestaan verwijderen we.
Gebruikersavatar
Figaro75
Senior Member
Berichten: 372
Lid geworden op: 02 Nov 2008 12:16

Pijnlijk afhankelijk van juiste navigatie

Berichtdoor Figaro75 » 14 Aug 2009 07:00

In het nieuws:
bron: NU.nl
PUTTEN - Ambulance en politie in Putten zijn donderdag kostbare minuten verloren doordat hun navigatiesystemen het adres niet konden vinden waar een man een hartinfarct had gehad.
Een woordvoerder van de politie heeft een bericht daarover van de regionale krant de Stentor bevestigd.

De navigatiesystemen van zowel ambulance als politieauto wisten geen raad met het adres in de nieuwe wijk Bijsteren. De straat waar het pand zich bevond, was onlangs hernoemd.

Verloren minuten
Hoewel politieagenten en ambulancebroeders de man na aankomst nog probeerden te reanimeren, mocht dat niet baten voor de 60-jarige Puttenaar.

De politie kan niet exact zeggen hoeveel minuten er zijn verloren. Ook is niet te zeggen of de man het hartinfarct had overleefd als de hulpdiensten eerder waren gearriveerd.

Zeer ontdaan
"Maar het is een uitermate pijnlijke situatie'', beaamt de zegsman. "Voor zowel het slachtoffer en zijn familie als de hulpverleners zelf. Ook zij zijn zeer ontdaan over het incident.''

De hulpverleningsdiensten hebben donderdag meteen contact opgenomen met de gemeente Putten om soortgelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen.

Grondig onderzoek

De gemeente en de hulpverleningsdiensten hebben toegezegd een grondig onderzoek in te stellen en andere mogelijke knelpunten in Putten snel in kaart te gaan brengen.

Ook is contact opgenomen met de leverancier van de navigatieapparatuur. De systemen worden eens in de twee maanden geactualiseerd. "Maar dat is helaas niet afdoende'', constateert de zegsman. "Dit mag nooit weer gebeuren.''


En zo worden we weer gefronteerd met de steeds groter wordende afhankelijkheid van navigatiesystemen.
Dus ondanks een actualisering om de twee maanden geen analoge gegevens bij de hulpdiensten aanwezig van nieuwe straatnamen :( :cry:
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “In het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten