Blaupunkt introduceert TravelPilot Lucca MP3 Edition

Nieuwigheden en opmerkelijke GPS gerelateerde zaken
Forumregels
 • Berichten worden pas na goedkeuring door een moderator geplaatst, om verkeerde postings, spam en copyright schendingen te voorkomen.
  Dit kan even duren, waarvoor wij uw begrip vragen.
 • Quotes van nieuwsberichten zijn toegestaan, 1-op-1 overnemen van nieuwsberichten zijn niet toegestaan en zullen verwijderd of aangepast worden.
 • Nieuwsberichten die uitsluitend uit een link bestaan verwijderen we.
Gebruikersavatar
nieuws
Average Member
Average Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 01 Sep 2003 18:27
Locatie: 0000

Blaupunkt introduceert TravelPilot Lucca MP3 Edition

Berichtdoor nieuws » 19 Mei 2006 15:11

Blaupunkt introduceert TravelPilot Lucca MP3 Edition


Afbeelding


  TravelPilot Lucca, Lucca MP3 en Lucca MP3 Edition: Blaupunkts mobiele navigatiegamma;

  Nauwkeurig, elegant en flexibel navigeren tot aan de huisdeur.


Anderlecht, 11 mei 2006 - Mobiele navigatie wint steeds meer aan populariteit. Snel en flexibel navigeren is vandaag de boodschap. Blaupunkt, uitvinder van autonavigatie in Europa, lanceert haar nieuwste navigatietoestellen: de TravelPilot Lucca, TravelPilot Lucca MP3 én de TravelPilot Lucca MP3 Edition. Alle producten uit dit gamma zijn uiterst gebruiksvriendelijk, dynamisch en heel makkelijk installeerbaar. De nieuwe toestellen beschikken over een nog meer intuïtieve interface, zijn nog sneller en nauwkeuriger en zijn bovendien heel toegankelijk voor een breed publiek.


Lucca MP3 Edition
De Lucca MP3 Edition is het nieuwste mobiele navigatiesysteem van Blaupunkt en wordt geplaatst op een speciale SmartCradle - een houder van gedeponeerd handelsmerk met vier ingebouwde contacten: een 12 volt-aansluiting, een snelheidssignaal, de dag-en nachtmodus en de audio-aansluiting.

Via deze meegeleverde houder kan de gebruiker de TravelPilot Lucca MP3 Edition verbinden met het GALA signaal van de autostereo. De SmartCradle zorgt er dus voor dat de bestuurder van het voertuig de rij-instructies via de ingebouwde luidspreker kan beluisteren, wat de verstaanbaarheid verhoogt. Dankzij het Traffic Message Channel, kan de bestuurder bovendien dynamisch navigeren. Via de SmartCradle kan de Lucca MP3 Edition ook in de wagen opgeladen worden, de Lucca en Lucca MP3 worden geladen via de traditionele thuislader van 220 Volt of de 'sigarettenlader' van 12 Volt.

Eenvoudig en intuïtief navigeren
Blaupunkts mobiele navigatieproducten brengen de gebruiker in een handomdraai tot aan de gewenste huisdeur, of hij zich nu te voet of met de auto verplaatst.

De TravelPilot Lucca-toestellen zijn uiterst elegant en gebruiksvriendelijk. Het gebruikersmenu van de Lucca werd specifiek ontworpen voor gebruik in de auto. Het oproepen van gegevens is kinderspel, dankzij een heldere, duidelijke voorstelling van de route en ondubbelzinnige rij-instructies. De navigatiesystemen geven de gesproken rijaanwijzingen weer via een natuurlijke stem door de ingebouwde luidspreker.

De Lucca-toestellen beschikken over een touch screen interface. Het 3,5" kleurenscherm geeft alleen de op dat ogenblik relevante bedieningselementen als aanraakgevoelige knoppen weer. Een korte druk van de vinger volstaat, om een functie te activeren. De Lucca MP3 Edition wordt standaard geleverd met een SmartCradle. Deze houder is eveneens optioneel verkrijgbaar bij de Lucca en Lucca MP3. Wie nog meer comfort wil, kan de Lucca ook bedienen via de afstandbediening aan de stuurkolom (optioneel).

Vele dimensies
De TravelPilot Lucca kenmerkt zich door een zeer snelle berekening van het traject. Het kaartbeeld van deze navigator geeft de te volgen straten weer (in 2D- of 3D- voorstelling) alsook de aanbevolen rijroute. Met de TravelPilot Lucca kan de gebruiker niet enkel navigeren tot op huisnummerniveau, hij kan ook één of meerdere tussenbestemmingen instellen.

Blaupunkts mobiele toestellen zijn ook flexibel. De TravelPilot Lucca MP3 Edition biedt standaard dynamische navigatie aan, bij verbinding van de Blaupunkt autoradio met de TMC-uitgang. Bij de andere Lucca's uit het gamma is deze functie optioneel verkrijgbaar. Dit model houdt rekening met de informatie van het Traffic Message Channel en biedt op basis hiervan een nieuwe, fileloze of file-arme, route aan. Deze functie is mogelijk op alle snelwegen, alsook op de belangrijkste nationale wegen. Tenslotte beschikken de 3 modellen van de TravelPilot Lucca ook over een snelheidsverklikker, die bij het overschrijden van de ingestelde maximumsnelheid op hoofdwegen een signaal weergeeft.

Inpluggen en vertrekken!
De TravelPilot Lucca is in een handomdraai in- en uitgebouwd. Aangezien de toestellen enkel op GPS kunnen navigeren, hoeft geen snelheidsmeter (tachosignaal) te worden aangesloten. Wie toch nog nauwkeuriger wil navigeren, kan de installatie uiteraard nog steeds laten uitvoeren.

Voor meer (MP3-)plezier
De TravelPilot Lucca MP3 en MP3 Edition bieden net dat ietsje meer. Met deze topnavigatiemodellen, kan de bestuurder MP3's of WMA-bestanden beluisteren, die worden afgespeeld vanaf een SD-kaart. Op deze manier kunnen de inzittenden van het voertuig op elk moment muziek beluisteren, zelfs tijdens het navigeren.

De Lucca beschikt ook over een lichtmodus. De Lucca MP3 Edition, standaard gemonteerd op de SmartCradle, schakelt automatisch over op nachtstand, wanneer de bestuurder de koplampen aanzet.

Handig bij de Lucca MP3 en Lucca MP3 Edition is ook de 'Photoviewer'. Dankzij deze functie kunnen inzittenden in de wagen digitale beelden (JPEG's) bekijken onder de vorm van een diamontage.

Over de grenzen
Net als alle andere producten uit de TravelPilot E-familie beschikt de TravelPilot Lucca over gedetailleerde kaarten van de BeNeLux en voegt hier de informatie van de hoofdwegen van de andere Europese landen aan toe. Het toestel doet hiervoor beroep op de informatie die is opgeslagen op een flash-geheugen van 512 MB. Wie zich een TravelPilot Lucca MP3 of MP3 Edition aanschaft, krijgt eveneens de detailkaarten van Europa meegeleverd op DVD. Bij de TravelPilot Lucca MP3 Edition krijgt hij dezelfde informatie eveneens meegeleverd op een intern geheugen van 2 GB.

De drie toestellen geven ook "Points of Interest", of speciale bestemmingen weer, zoals stopplaatsen, restaurants, hotels of benzinestations,... De gebruiker kan deze locaties zelfs opvragen volgens merknaam. De POI-informatie van de Lucca-toestellen wordt aangeleverd door het Duitse Merian.

Gebruik
De TravelPilot Lucca is geschikt voor elk type wagen.

Accessoires
Meer info over de beschikbare accessoires (houder voor ventilatierooster, second car kit, afstandsbediening op het stuur) vindt u op de Blaupunkt site ( www.blaupunkt.nl/infoservices_2.asp ).

Prijs en beschikbaarheid

De TravelPilot Lucca kost 399,- euro (BTW inclusief).
De TravelPilot Lucca MP3 kost 499,- euro (BTW inclusief).
De TravelPilot Lucca MP3 Edition kost 619,- euro (BTW inclusief).
De producten uit het TravelPilot-Lucca gamma zijn verkrijgbaar bij elke erkende Blaupunkt-dealer
 • Vergelijkbare Onderwerpen
  Statistieken
  Laatste bericht

Terug naar “In het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten