Beter geïnformeerd de weg op door nauwkeuriger verkeersinfo

Nieuwigheden en opmerkelijke GPS gerelateerde zaken
Forumregels
  • Berichten worden pas na goedkeuring door een moderator geplaatst, om verkeerde postings, spam en copyright schendingen te voorkomen.
    Dit kan even duren, waarvoor wij uw begrip vragen.
  • Quotes van nieuwsberichten zijn toegestaan, 1-op-1 overnemen van nieuwsberichten zijn niet toegestaan en zullen verwijderd of aangepast worden.
  • Nieuwsberichten die uitsluitend uit een link bestaan verwijderen we.
Gebruikersavatar
Ibor
Average Member
Average Member
Berichten: 59
Lid geworden op: 22 Jun 2007 07:54
Locatie: Uden

Beter geïnformeerd de weg op door nauwkeuriger verkeersinfo

Berichtdoor Ibor » 10 Dec 2007 12:00

Gelezen:
Beter geïnformeerd de weg op door nauwkeuriger verkeersinformatie

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft op 3 december 2007 voor de realisatie van de NDW een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met wethouders, gedeputeerden en bestuurders van de deelnemende steden, provincies en regio’s.

Vanaf begin 2009 krijgen weggebruikers betere en nauwkeuriger verkeersinformatie. Met de start van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW; voorheen Nationaal Datawarehouse) komt er verkeersinformatie beschikbaar over zo’n 5500 kilometer snelweg én provinciale en doorgaande stedelijke wegen, tegenover ruim 1000 kilometer snelweg op dit moment. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft voor de realisatie van de NDW een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met wethouders, gedeputeerden en bestuurders van de deelnemende steden, provincies en regio’s. In de NDW werken deze partijen samen aan een landelijk dekkend systeem voor het inwinnen, verzamelen en verspreiden [noot: via TMC ???] van verkeersgegevens waarmee files kunnen worden beperkt of voorkomen.

Bronnen:
* www.nationaaldatawarehouse.nl
* Intranet Rijkswaterstaat


Kunnen we hier invloed op uitoefenen door bijvoorbeeld onze ervaringen met TMC (zowel nationaal als internationaal) toe te voegen vanuit dit forum? Mogelijk de initiatiefgroep een eigen forumrubriek "geven" waarin wij en de NDW in kunnen samenwerken m.b.t. info en ervaring?

het is maar een idee ........ :idea:

Groet,
Ibor
Opel Astra 2.0 DTI MS 5000 met MT 5010/01, NT2007-2
Backup: MS 2010, Service Check 2007 OS#3
Het is niet de sterkste soort die overleeft, maar die zich het beste weet aan te passen (Charles Darwin / 1809-1882)
Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 10 Dec 2007 13:44

Prima bijdrage, maar jammer dat je mijn post kennelijk hebt gemist want daar stond het ook al allemaal in en een stuk uitgebreider. :oops:
http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... hp?t=10032
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 10 Dec 2007 14:39

@ IBOR,

Bedankt voor het plaatsen van dit verhaal.
Het geeft een zeer waardevolle aanvulling op de posting waar Gerritje op doelde, het NRC artikel in dat andere topic.
Met name de link naar NDW was nog niet door iedereen opgemerkt, en de brochure http://www.nationaaldatawarehouse.nl/li ... re_NDW.pdf geeft een goed beeld van wat er zo staat te gebeuren.
Ik leid er uit af dat er serieus werk gemaakt gaat worden van Verkeersinfo in ons land, en ik neem zonder meer aan dat dit dan ook naar TMC uitgerold gaat worden. Daarmee komt dit op een veel hoger niveau.
Op dit moment is TMC in NL maar weinig ontwikkeld, Frankrijk met V-Trafic en ook Belgie met TIC-VL zijn ons op dit punt een heel eind voor.
Misschien geldt hier wel de "wet van de remmende voorsprong". Immers, ons land was een van de eersten die TMC hadden, en vervolgens zijn we wat op onze lauweren gaan rusten......

Groet,
JW

PS Ik denk dat dit topic het beste naar TMC verplaatst kan worden :idea:
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
GijsH
Average Member
Average Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 06 Aug 2007 19:58

Berichtdoor GijsH » 10 Dec 2007 16:10

JW, ik ben blij met jouw positieve insteek in de reactie. jammer dat het eerder reagerende forumlid weer de negatieve insteek kiest.... (qua tekst geen probleem, irritant is het blozende smileytje waarmee hij toch wel heel duidelijk een waardeoordel geeft)

Het NDW is natuurlijk een prachtig initiatief en ik hoop oprecht dat ze verder komen dan de 'marktconsultatiefase' die tot nu toe doorlopen is. Probleem zal worden dat er veel verschillende 'leveranciers' van info zullen komen die allemaal op eigen wijze de data willen aanleveren. De beheerder van het NDW zal daarom van goede huize moeten komen om al die inkomende stromen goed te managen. Ook zal er , zoals ook door Vodafone aangegeven, bij een aantal leveranciers/verzamelaars van goede data geen enkele behoefte zijn die data/informatie te delen met andere partijen.

Bovendien komt er een moeilijkheid bij zodra er vanuit het NDW informatie aan commerciele providers verstrekt gaat worden. Wie gaat er dan voor juiste toerekening van betalingen aan de data-providers verzorgen? Want als iemand in de keten er geld voor gaat vragen dan kun je er gif op innemen dat anderen ook compensatie zullen willen.

Dit gaat alleen werken indien de overheid haar publieke functie waar maakt: zij kopen de gegevens in van de diverse bronnen en geven vervolgens de info uit NDW om niet door aan alle partijen die de informatie willen doorzenden aan de consument (ANWB, VID, Vodafone, BNR, Vialis en vele anderen....)

Groet,
Gijs

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 10 Dec 2007 18:25

Kennelijk heeft mijn eerdere respons aan Ibor bij sommige lezers het gevoel gegeven dat dit wel erg negatief was.
Als dat zo is dan mijn verontschuldigingen omdat het absoluut niet bedoeld was om af te kraken maar wel om er fijntjes op te wijzen dat dit onderwerp net (door mij) was geplaatst en als zodanig beter aangevuld dan gedupliceerd had kunnen worden. Desnoods met een verwijzing.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “In het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten