Suggesties voor aanschaf

Gebruikersavatar
opa wokkel
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 Feb 2009 09:43

Suggesties voor aanschaf

Berichtdoor opa wokkel » 01 Mar 2009 10:31

We hebben een campertje waarmee we af en toe lange weekendjes weg gaan. Dus voornamelijk Nederland, België, Luxemburg. We zullen hem overigens af en toe ook wel in onze gewone auto willen gebruiken.

Meestal op de bonnefooi. Van een motorrijder begrepen we dat die allemaal een Garmin hebben vanwege de vele POI's en de mogelijkheid om een "groene weg" te kiezen. Dat is wat wij ook graag met de camper willen hebben.
Met POI's bedoel ik dan niet zozeer restaurants e.d. maar de bezienswaardigheden in die buurt.

De camper rijdt op gas (heel af en toe even benzine) dus snel een tankstation vinden in de buurt of ruim van tevoren zien waar die zijn is ook handig.

We hebben geen foto/video/muziek of bluetooth via navigatie nodig en we willen er rond de 100 euro aan uitgeven.

- Nu kom ik op een Garmin 205 of 255. Als ik op kieskeurig kijk naar de specificaties zie ik geen verschillen. Wat zijn die eigenlijk? Verder zie ik daar de 205 en de 205t genoemd, wat is daar het verschil tussen?

Ik begreep van reviews op internet dat er ook wel goede systemen zijn van Becker en Falck e.d. maar dat de kaarten daarvan vaak oud zijn en/of updates niet meer verschijnen.
- Raadden jullie ons met onze eisen ook een Garmin aan of hebben jullie toch nog andere suggesties?

- Zijn de Garmin updates erg duur? In een review las ik dat je voor dat geld net zo goed een nieuwer navigatiesysteem kunt kopen. Klopt dat of is dat erg overtrokken?
Gebruikersavatar
ed255
Starting Member
Starting Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 28 Feb 2009 17:09

Berichtdoor ed255 » 01 Mar 2009 13:04

Onlangs ook de Garmin overwogen.
De 205 bevat kaarten van de Benelux en Fankrijk, de 255 die van Europa.
De T staat voor FM TMC verkeersinformatie welke dan erbij zit (via de 12Volt kabel)
De W staat vor Widescreen.

Ik had gekozen voor de 255WT, voor 149 euro, echter deze is slecht bevallen omdat helaas bleek dat er bezuinigt is op de stem kwaliteit; ik kon de stemmen in diverse talen slecht verstaan, met name de gesproken afstanden. De oudere 2x0 serie (voor 99 euro heb je al de 250, dus Europa) klinkt beter, als ook de duurdere 7xx serie.

Door gebrek aan verdere ervaringen heb ik geen suggesties; en weet ik niet of de Garmin updates duur zijn. In eerste instantie zou je na aankoop een gratis udate kunnen krijgen voor de Garmin dacht ik.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Garmin”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten