Ervaring Garmin Nuvi

Gebruikersavatar
WA
Starting Member
Starting Member
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 Jun 2006 09:36

Ervaring Garmin Nuvi

Berichtdoor WA » 06 Jul 2006 16:00

Heeft er iemand ervaring met de Garmin Nuvi??

hoe zit het in zijn algemeenheid met Garmin: wordt er standaard software bijgeleverd om vanachter de PC routes uit te stippelen. En zo ja: hoe werkt dat?
Gebruikersavatar
jeff
Junior Member
Junior Member
Berichten: 27
Lid geworden op: 12 Jul 2006 14:25

Re: Ervaring Garmin Nuvi

Berichtdoor jeff » 05 Aug 2006 13:36

WA schreef:Heeft er iemand ervaring met de Garmin Nuvi??

hoe zit het in zijn algemeenheid met Garmin: wordt er standaard software bijgeleverd om vanachter de PC routes uit te stippelen. En zo ja: hoe werkt dat?


ik heb weleens met een garmin nuvi gewerkt en er zit inderdaad software bij .. maar ik weet niet of dat overal zo is.. er zit een cd rom bij die je op de computer moet installeren met een bepaald gebied ( iin dit geval beneluxe) en vervolgens kan je gebieden selecteren die je kan kopieren naar je garmin nuvi.. je kan ook zelf routes maken en nog vele meerdere dingen , het is heel gemakkelijk te doen. :roll:

groetjes jeff :D

Gebruikersavatar
Alexdemeester
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 Mar 2009 16:14

City navigator Europa 2009 NT (versie11)

Berichtdoor Alexdemeester » 23 Mar 2009 16:27

als je update wil hier eens kijken http://www.zoekertjesweb.be (garmin intypen bij zoeken) die verkoper weet er wat van ik heb mijn city navigator Europa 2009 op sd gekocht bij hem.


mvg Alex

Gebruikersavatar
koko86
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 Apr 2009 21:42

Berichtdoor koko86 » 28 Apr 2009 21:53

Ik heb ervaringen met zowel tomtom als garmin, ik heb zelf een tomtom maar werk vaker met een garmin van anderen. Echte grote verschillen zijn er niet het is maar net wat je fijner vind mbt het beeld, ik vind persoonlijk de tomtom duidelijk en rustiger om te bekijken dan de garmin maar mensen die garmin gewent zijn vinden die weer fijner. Als je een garmin koopt doe je in ieder geval geen miskoop, is een goed navigatie systeem en is ook makkelijk in gebruik en de kaarten zijn ook netjes up to date.

Gebruikersavatar
mitrita
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 Mei 2009 10:20

Berichtdoor mitrita » 05 Mei 2009 10:29

De hardware van Garmin maakt een degelijkere indruk dan die van TT.
De software van Garmin is weliswaar makkelijk in gebruik maar is minder veelzijdig dan van TT.

Een aantal opties die ik bij Garmin mis en die TT wel biedt:
- het instellen van de maximale snelheid (vb met aanhanger of caravan achter de auto) is bij TT willekeurig instelbaar. Garmin kent alleen een instelling voor auto, fiets en voetganger. Minpuntje als vakantie straks begint
- de kleuren van de kaart zijn TT instelbaar, bij Garmin is er een standaardkeuze. Kwestie van smaak of die bevalt.
- POI opties zijn bij TT uitgebreider in te stellen, bij Garmijn zijn ze niet zichtbaar in de kaart, behalve als je specifieke zoekopdracht geeft.

Gebruikersavatar
TangoBravo
Normal Member
Normal Member
Berichten: 107
Lid geworden op: 20 Jul 2004 19:18
Locatie: NoordVeluwe

Berichtdoor TangoBravo » 05 Mei 2009 12:05

Ik heb een maand geleden de Nüvi 255T gekocht. Voor gebruik als backup in mijn auto (wanneer de ingebouwde navigatie dankzij de belabberde update's een straat niet kan vinden) of voor gebruik wanneer ik in een andere auto rijd, of op de fiets.

Nadelen:
Het scherm is iets minder overzichtelijk dan TT. Kleuren ben ik ook niet enthousiast over. Geen ingebouwde bevestigingsteun zoals TT.

Voordelen:
Voor 129 euro (en nu weer goedkoper) heb ik een navi met TMC
Voor de nüvi is een speciale fietskaart beschikbaar, een SD kaartje voor 89 euro. De garmin is verder lekker compact, en gemakkelijk in je zak mee te nemen. En voor het losse gebruik, of op de fiets, is het fijn te weten dat de accu een gebruik van ruim 4 uur toestaat.

Update:
Voor de prijs van 119 euro heb je lifetime update, toegezegd is dat er iedere 3 maanden een nieuwe update komt. Wanneer je binnen 60 dagen na ingebruikname gaat registreren bij Garmin dan krijg je in ieder geval de meest recente update gratis.

Software:
Bij de Garmin zit geen PC software. Maar als je gebruik maakt van de bovengenoemde registratie en gratis 1e update dan wordt tegelijk met die update het programma MapSource op je PC geïnstalleerd. Daarop kun je route's bepalen enz. ik heb alleen nog niet ontdekt of je daarmee route-info over kan brengen naar je Garmin, dus ik ga er maar vanuit dat dat niet kan.

Kortom: ik vind het apparaatje zijn prijs waard, het voldoet aan mijn verwachtingen.

T B
Leer van de fouten van anderen.
Je leeft niet lang genoeg om ze allemaal zelf te maken.

Gebruikersavatar
Karol
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 Nov 2009 10:26

Berichtdoor Karol » 13 Nov 2009 11:31

Ik heb zelf ervaring met de Garmin Nuvi systeem, ik heb er zelf één namelijk... Ik heb deze gekocht bij http://garmin-navigatie.hardware.nl ... en zeker tevreden, trots en gecharmeerd van deze en op mijn navigatiesysteem... Ben er blij mee...

Het is verschillend met software de één levert het wel en de ander weer niet... ik kreeg deze er wel bijgeleverd... en heb deze navigatie tegen een zeer leuke prijs!


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Garmin”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten