Travalpilot DX Ford navigatie probleem

Alles met betrekking tot Ford navigatie
Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 08 Okt 2010 23:57

Oke, dan ga ik dat morgen weer even proberen,

Ik begrijp dan niet waarom er 5 tot 15 km peruur op mijn scherm staat???




Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 09 Okt 2010 00:01

5 tot 15 km per uur, je staat voor een stoplicht, je rijdt door de stad.
Wissel dat af, je hebt dus 5 tot 15 km nodig, hetgeen een uur in beslag kan nemen.
Als ie klaar is stopt de balk en kan je een bestemming invoeren, simpel.
De praktijk leert dat een gevarieerde rit het beste werkt, maar dat het ook wel
eens veel meer dan 15 km is.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 00:03

Bedankt,

ik ga er morgen weer mee verder!

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 09 Okt 2010 08:47

Die waarschuwing krijg je alleen mar als de berekende positie niet voorkomt op de cd die er in het toestel zit.
En daarom kan er ook niet worden gekalibreerd omdat er geen mogelijkheid is om de werkelijke positie te vergelijken met die op de kaart van de cd
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 10:56

Ik heb de GPS van de Ford zelf laten om solderen, die zit dus op de auto een originelen, het GPS signaal is nu veel beter.

Daarna ben ik 35 km weze rijden maar de kalibrator balk liep niet vol nog niet 1%??

Alles zit aangesloten zo als het hoort er zit een CD van Benelux 2009 - 2010 in als ik een adres zoek kan ik gewoon alles vinden in nederland.

Als ik positie wil bepalen dan wijst de pijl een willekeurige kant op...?
Geeft geen snelheid aan bij het rijden, wel Tacho en Gyro varieert wel in getallen GPS ruim voldoende?
:cry:

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 09 Okt 2010 11:02

Het betekent dat er geen positie wordt bepaald en dat kan in de ontvangerunit zelf zitten
Dus de GPS ontvangst lijkt wel goed maar er wordt kennelijk niets mee gedaan met dit signaal of je het nu gelooft of niet

Dat je adressen kunt invoeren zegt helemaal niets
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 11:04

Ik geloof je wel, maar er hebben al 3 verschillende GPS antenne's aan gezeten... allemaal het zelfde

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 09 Okt 2010 11:11

Jammer dat je het niet begrijpen wilt
Het ligt niet aan de GPS antenne maar aan de GPS ontvanger in de navigatieunit zelf.
Die vertikt het en dat betekent in de meeste gevallen dat je hem gewoon weg kunt gooien
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 14:23

Sorry dat ik het niet begrijp :?

Maar waarom geeft hij dan wel gps coordinaten?
het is niet dat ik je niet geloof maar ik snap het gewoon niet helemaal...

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 09 Okt 2010 15:00

Die GPS oördinaten zijn van de laatste keer dat er wel een positie kon worden bepaald of van die keer dat je zelf een positie hebt ingevoerd
Als er nu een positie wordt berekend zou je die rar pijl niet zien en je positie op de kaart getoond krijgen en geen waarschuwing
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 17:49

Gerritje schreef:Die GPS oördinaten zijn van de laatste keer dat er wel een positie kon worden bepaald of van die keer dat je zelf een positie hebt ingevoerd
Als er nu een positie wordt berekend zou je die rar pijl niet zien en je positie op de kaart getoond krijgen en geen waarschuwing



Sowieso schommelen de gps coordinaten wel van 6 - 7 - 8.. en ze veranderen ook telkens. en er is niks ingevoerd.


Aan jou informatie heb ik tot nu toe nog niet zo veel aan gehad behalve dat je snauwt en doet alsof je alles weet...
Reageer gewoon iets zinvols waar ik iets aan heb of maar ik iets mee kan, anders liever niet...

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 09 Okt 2010 17:54

En jammer genoeg begrijp je ook niet wat coördinaten zijn

Je moet hier denken aan een waarde van Bijv. 51-30,45 Noord en 05-34.45 Oost
Die waarden die jij noemt zijn misschien het aantal satellieten maar die hebben niets met coördinaten te maken. Dat is het resultaat van je GPS antenne-ontvangst.

En als de antwoorden je niet bevallen dan negeer je ze gewoon maar word niet boos op mij omdat je het niet begrijpt of omdat je de pech hebt een defect toestel te hebben. Dat is wel erg flauw om de boodschapper de schuld te geven

Veel plezier verder
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 18:14

Gerritje schreef:En jammer genoeg begrijp je ook niet wat coördinaten zijn

Je moet hier denken aan een waarde van Bijv. 51-30,45 Noord en 05-34.45 Oost
Die waarden die jij noemt zijn misschien het aantal satellieten maar die hebben niets met coördinaten te maken. Dat is het resultaat van je GPS antenne-ontvangst.

En als de antwoorden je niet bevallen dan negeer je ze gewoon maar word niet boos op mij omdat je het niet begrijpt of omdat je de pech hebt een defect toestel te hebben. Dat is wel erg flauw om de boodschapper de schuld te geven

Veel plezier verder



Die waardes heb ik ook gewoon op mijn scherm.

ik ben niet boos op jou jij hebt alleen commentaar waar ik niks aan heb,

ik heb die persoon waar ik het toestel van heb benaderd en hij weet zeker dat het goed moet zijn en als ik er niet uit kom kan ik het toestel gewoon terug brengen en mijn geld terug krijgen maar ik wil dat het gaat werken.

en met jou hulp zal dat volgens mij nooit goed komen

Gebruikersavatar
Mazurka
Senior Member
Berichten: 677
Lid geworden op: 08 Jul 2009 11:42

Berichtdoor Mazurka » 09 Okt 2010 18:33

Probeer eens wat foto's hier te plaatsen van je scherm, dan wordt het wat duidelijker wat het probleem is.

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 19:35

Foto's

GPS Signaal

Afbeelding

Positie

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 09 Okt 2010 19:42

Mijn laatste opmerking in deze post, op start drukken (rechts van start) en rijden.
Fijn weekend verder.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 19:45

kobus1960 schreef:Mijn laatste opmerking in deze post, op start drukken (rechts van start) en rijden.
Fijn weekend verder.



ik ik heb zojuist 30 35 km gereden zonder resultaat de balk blijft leeg niet eens op 1% ofzo..

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 09 Okt 2010 19:49

Heb je m wel eerst teruggezet naar fabrieksinstellingen?
Dat moet volgens mij altijd alvorens te calibreren.
Op je foto's te zien werkt alles.
Er moet echt gereden worden, anders gaat ie niet werken.
Elke druk op een knop tijdens die rit doet m opnieuw beginnen.
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 19:53

kobus1960 schreef:Heb je m wel eerst teruggezet naar fabrieksinstellingen?
Dat moet volgens mij altijd alvorens te calibreren.
Op je foto's te zien werkt alles.
Er moet echt gereden worden, anders gaat ie niet werken.
Elke druk op een knop tijdens die rit doet m opnieuw beginnen.



Nou dan ga ik weer een stukje toeren, even fabrieksinstellingen fixen dan ga ik wel weer karren,

ik laat het weten!

Gebruikersavatar
kobus1960
Senior Member
Berichten: 893
Lid geworden op: 21 Feb 2006 02:43
Locatie: Alblasserdam, 2951

Berichtdoor kobus1960 » 09 Okt 2010 19:57

Het duurt voor je gevoel gruwelijk lang, maar als je links in de balk beweging ziet, hoe
weinig ook, werkt alles, dan is het een kwestie van tijd en op het gemak toeren.
Doe dat wel met variatie. Succes! 8)
MVG,
Kobus

TT Start 60 Europa, lifetime uptdates + flitsabbo.
Samsung S3 Neo, Sygic 14.5.5. Benelux, benenwagen.

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 20:53

Zo net terug van een rit van 35 km,

Het heeft geen nut gehad 0% bleef hij gewoon staan.

toen heb ik handmatig geprobeerd met 200 meter en dan vermeld hij dat het aantal impulsen te laag is?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 09 Okt 2010 21:22

Hoe wil je nu beginnen te kalibreren als er niet eens een aanvangspositie op de kaart is gevonden?
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 21:27

Kan je het misschien iets duidelijker omschrijven en een oplossing aanbieden?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 09 Okt 2010 21:56

Kalibreren is een methode om de berekende waarden uit puls en gyro dusdanig te corrigeren dat deze volledig overenkomen met de werkelijkheid.
Darvoor is het nodig dat er op elk moment een vergelijking kan worden gemaakt tussen de berekende psoitie en de gps positie.
Je hebt nu een waarschuwing dat je je in een niet gedigitaliseerd gebeid bevindt.
Maar als de posities niet eens worden herkend op de gebruikte cd kan er nimmer een vergelijking worden gemaakt.
Zolang je positie niet wordt herkend is elke verder poging om door het rijden van bepaalde afstanden, naar mijn smaak, volkomen zinloos

Ik kan vanuit hier niet beoordelen wat de oorzaak is en ook geen oplossing aandragen.
Een perfecte op de kaart cd herkende positie + een onberispelijke puls zijn het minste wat noodzakelijk is

van geen van beide waarden heb ik nu de indruk dat ze aan deze voorwaarde voldoen
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Stijntje
Junior Member
Junior Member
Berichten: 30
Lid geworden op: 02 Okt 2010 17:52

Berichtdoor Stijntje » 09 Okt 2010 22:38

Gerritje schreef:Kalibreren is een methode om de berekende waarden uit puls en gyro dusdanig te corrigeren dat deze volledig overenkomen met de werkelijkheid.
Darvoor is het nodig dat er op elk moment een vergelijking kan worden gemaakt tussen de berekende psoitie en de gps positie.
Je hebt nu een waarschuwing dat je je in een niet gedigitaliseerd gebeid bevindt.
Maar als de posities niet eens worden herkend op de gebruikte cd kan er nimmer een vergelijking worden gemaakt.
Zolang je positie niet wordt herkend is elke verder poging om door het rijden van bepaalde afstanden, naar mijn smaak, volkomen zinloos

Ik kan vanuit hier niet beoordelen wat de oorzaak is en ook geen oplossing aandragen.
Een perfecte op de kaart cd herkende positie + een onberispelijke puls zijn het minste wat noodzakelijk is

van geen van beide waarden heb ik nu de indruk dat ze aan deze voorwaarde voldoen



Ik heb de cd van internet gedownload en er waren recensies dat het perfect werkt bij anderen, en hij geeft soms ook mijn straat aan, de speedpuls is aangesloten door een technicus dus daar twijfel ik niet aan.

het enige waar ik aan twijfel kan de cd zijn, speedpuls kan niet missen denk ik?


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Ford”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten