info aansluitingen inzake Fiat Panda gezocht

Alles met betrekking tot Fiat navigatie
Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

info aansluitingen inzake Fiat Panda gezocht

Berichtdoor ritselaar » 06 Okt 2007 17:01

We hebben zojuist een nieuwe auto besteld voor mijn vriendin.
Het is de Fiat Panda 1.2 Dynamic Duologic geworden. Levering januari 2008.

Heeft iemand info inzake aansluitingen, cq wat er al in de ISO-stekker wel/niet zit.

We willen namelijk de MS4100 van VDO overzetten. Volgens de verkoper een fluitje van een cent, radio eruit en overzetten.

Toen ik het had over GPS-antenne en aansluitingen keek hij me aan of ik gek was.

Kortom onderstaande punten:
puls
achteruit
verlichting
constante plus
schakelde plus

Wat zit er wel/niet inzake bovenstaande aansluitingen "standaard" in de Panda.

Kortom: Ik heb nu al het gevoel dat het aansluiten van de MS4100 nog wel een paar extra ritjes worden trrug naar de dealer.

Daarom liever al vast wat voorwerk doen en de diverse prints en schema's dan direct bij de ombouw inleveren.


Frits de Laar
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 06 Okt 2007 17:17

Welnu Frits,

Ik zou er in ieder geval bij de verkoper de nadruk op leggen dat er 100% zeker radiovoorbereiding aanwezig is.
Dat aangenomen zit er een bos draden waar normaliter een FIAT-specifiek of een ISO blok aan vast zit.
Alle door jou genoemde signalen zijn dan aanwezig, behalve de achteruit. Is het een FIAT blokje neem je een verloopkabeltje naar ISO van een tientje. Uiteraard moet je de achteruitaansluiting even terugzoeken naar de zekeringkast maar zeker bij een panda mag dat niet zo'n probleem zijn. De GPS antenne plak je ergens onder het dashboar en klaar ben je.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 08 Okt 2007 22:16

De radio voorbereiding met boxen hebben we erbij genomen, dus zal dat ISO-blok er wel zijn, maar ben benieuwd welke aansluitingen daar dan "standaard" inzitten.

Misschien was ik niet helemaal duidelijk, maar ik ga het niet aansluiten, maar zij zouden het voor ons gaan doen.

Echter de manier waarop de verkoper me aankeek, toen ik het had over die aansluitingen, doet mij het ergste vermoeden.


Vandaar mijn vraag of iemand weet wat er wel/niet in Panda standaard aanwezig is.

Want uiteraard sta ik weer bij ze op de stoep :Gun: als het niet werkt

Frits
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 08 Okt 2007 23:06

De MS4100 is standaard ISO en de ISO van de Panda normaliter ook dus dat zou Plug & Play moeten zijn.
Maar voor een tachopulse zegt Petri:
Panda 2003- Mit Getriebesensor am 3 PIN Stecker, PIN 2, Kabelfarbe grau/grün
En trouwens, verkopers kijken altijd zo :wink:
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
quibus
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 Sep 2007 10:24

panda

Berichtdoor quibus » 18 Okt 2007 20:53

Weet je zeker dat de tachopuls op de stekker aanwezig is ?
Volgens mijn FIAT dealer waar ik deze vraag had neergelegd en waarvan ik pas na 2 weken antwoord kreeg is dit signaal niet aanwezig in een Panda van 2007.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Re: panda

Berichtdoor JW » 18 Okt 2007 21:08

quibus schreef:Weet je zeker dat de tachopuls op de stekker aanwezig is ?
Volgens mijn FIAT dealer waar ik deze vraag had neergelegd en waarvan ik pas na 2 weken antwoord kreeg is dit signaal niet aanwezig in een Panda van 2007.


Dat schrijft Gerritje toch al: nee dus. Die zit op die andere stekker.

En dat de puls überhaupt niet aanwezig zou zijn in de Panda..... waar zit de snelheidsmeter dan op aangesloten? Toch niet meer op een ouderwetse mechanische kabel?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 18 Okt 2007 21:45

Ik verheug me nu al op de mogelijke aanvaring met de verkoper, zodra de auto begin januari geleverd gaat worden. :twisted:

Ik zal zorgen dat ik bij de aflevering van de auto aanwezig ben. Want mijn vriendin die komt er gegarandeerd pas na een paar maanden achter dat de navigatie zijn werk niet goed doet.


Frits
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 18 Okt 2007 22:43

ritselaar schreef:....Ik zal zorgen dat ik bij de aflevering van de auto aanwezig ben. Want mijn vriendin die komt er gegarandeerd pas na een paar maanden achter dat de navigatie zijn werk niet goed doet.


Frits


Als dat zo is, heeft ze dan wel een Navi nodig? :oops:

Groet,
JW

PS Sorry, dit was een inkoppertje :wink:
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
PdeB
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Nov 2009 12:04
Locatie: Hulst - Zeeuws Vlaanderen

Berichtdoor PdeB » 17 Nov 2009 12:46

Hallo Frits,

Kun je me zeggen hoe het probleem uiteindelijk is opgelost. Ik heb pas ook een Panda en men krijgt het mijn Becker Traffic Pro 4720 niet correct geinstalleerd.

Ik hoor het wel,
Pascal

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 17 Nov 2009 13:58

Voorzover ik kan nagaan heeft de nieuwe Panda, Comfort CAN (Op alle uitvoeringen?) en is in dat geval een CAN-bus adapter noodzakelijk
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
ritselaar
Moderator
Moderator
Berichten: 878
Lid geworden op: 01 Sep 2003 22:23
Locatie: Duiven / 6922

Berichtdoor ritselaar » 17 Nov 2009 23:05

Inmiddels rijdt de Panda al weer bijna twee jaar rond.

Of er speciale zaken nodig waren, weet ik niet.

Heb de factuur even bij gezocht, maar er staat in ieder geval niets op de rekening wat enigszins verwijst naar mogelijke extra kosten.

Kan uiteraard zo zijn dat men wel een CAN-bus adapter nodig heeft gehad, maar is in ieder geval niet berekend.


Navi deed het vanaf het begin goed.

Heb wel het gevoel zodra ik route gekozen heb, het altijd even duurt voordat ie de route heeft. Ik weet niet of dat komt doordat ie wat langer nodig heeft om route te berekenen, danwel positiebepaling. Kijk ik echter in ontvangst dan altijd 5-6 satellieten.

Maar kan ook zijn dat deze tijdsduur iets objectiefs is agv systeem dat ik zelf gebruik.


frits
TomTom Carminat OS 8.842
kaart Europe 880

TomTom Go 950Live
855 europa
855 noord amerika


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Fiat”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten