Navigatie in Rover 75 defect

Gebruikersavatar
bart31
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 Dec 2009 03:13

Navigatie in Rover 75 defect

Berichtdoor bart31 » 04 Dec 2009 03:17

Ik heb net een Rover 75 uit 2005 gekocht, met navigatie (met een kleurenscherm, de "high end" versie). Volegsn mijk is het een VDO Dayton; geen idee welk type...

Nu slaat het programma steeds vast en als ik op de eject knop druk van de gps cd speler in de kofferbak, dan wil ie er niet uitkomen...
Waar zou ik zoiets kunnen laten repareren? Of is zoiets zelf te doen (is het apparaat makkelijk open te krijgen)?




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 04 Dec 2009 11:13

Het is inderdaad een VDO OEM systeem, met kaarten zoals http://tinyurl.com/yc3voz9

Repareren zou bij EBK in Zeewolde kunnen, ook Menho-ESM in Mijdrecht weet daar wel weg mee.
Waar woon je tennaaste bij, wellicht zijn er andere mogelijkheden.

Als je zelf redelijk handig bent en wat technisch onderlegd, kun je 'm proberen zelf te repareren. Meest waarschijnlijke is dat de laserlens vervuild is, dan leest 'ie de CD niet goed meer. Die lens is, na openen van de unit schoon te maken met een wattenstaafje met wat isopropanol.
Kun je bij jouw systeem in het service/diagnose menu komen, met code 6330? Daar kun je zien of er foutcodes zijn, en welke dat dan zijn.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
bart31
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 Dec 2009 03:13

Berichtdoor bart31 » 04 Dec 2009 11:19

Ik woon tussen Mechelen en Brussel, dus wel een eindje weg...

Maar als de lens vuil is, verklaart dat dan ook dat de cd er niet meer uit wil?

Geen idee hoe ik in het service/diagnose menu moet komen...

Heb wel eens eerder dvd spelers weer aan de gang gekregen waarvan het laatje niet goed meer opende, dus ik kan het inderdaad wel proberen. Maar ik had gehoopt dat er een speciaal truukje zou zijn waarmee de cd eruit te wippen zou zijn :)

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 04 Dec 2009 11:27

Da's een beetje ver weg om dan helemaal naar midden-NL te gaan.

In het zuiden zit wel Verotronics, in Eindhoven, da's een reparateur met een goede reputatie.

Kun je in het menu komen bij Instellingen >> Systeeminformatie? Dáár zou dan vervolgens een toegang moeten zijn tot het Service/diagnose menu.

De CD er uithalen lukt soms door het Eject-knopje lang ingedrukt te houden. Of door het ingedrukt te houden terwijl je je contact aanzet. Probeer het eens...

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 04 Dec 2009 11:39

Volgens mij zit er in een Rover 75 een geïntegreerd systeem dat gelijk is aan de MK 2 of 3 van BMW
Hier zit standaard de CD speler/computer in de kofferbak
Zoals JW reeds stelt: om de cd eruit te krijgen kun je proberen om heel lang de knop eject ingedrukt te houden terwijl een ander de contactsleutel omdraait of de ISO A stekker te verwijderen, contact aanzetten en terwijl je eject ingedrukt houdt, de stekker er weer in te steken.
Jammer genoeg past op de bestaande bekabeling uitsluitend een BMW Mk 1 t/m 4 computer en dat kan prijzig zijn.
Een MS5000 in goede staat zou niet meer dan 50 euro hoeven kosten
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
bart31
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 Dec 2009 03:13

Berichtdoor bart31 » 04 Dec 2009 16:57

Niet te geloven...

Na talloze malen geprobeerd te hebben keek ik zojuist waar de schroefjes zitten om 'm eruit te halen. Druk nog maar eens op de eject en... ja hoor, hij komt eruit!

Zie nu dat er een "Navteq on board" cd uitkomt met de Benelux en hoofdwegen van Europa, van 2004. Gelukkig een legale dus :)
Er zitten wel heel veel vette vingers op, dus misschien is dat 't...
Zal 'm eens goed schoonmaken en proberen de lens schoon te maken. Ik heb ook gezien dat er reinigings cd's bestaan.

Heb geen "instellingen" kunnen vinden in het menu... Het schermpje is inerdaad af fabriek ingebouwd, er kan op het schermpje ook tv worden weergegeven.

Dus moeilijk te achterhalen welke computer het precies is. Maar ik zou eens kunnen zoeken op BMW MK1 etc . dan.

Heb ook nog een andere vraag, maar daar open ik even een nieuw topic voor omdat het anders door elkaar gaat lopen...

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 04 Dec 2009 17:05

bart31 schreef:Niet te geloven...

Na talloze malen geprobeerd te hebben keek ik zojuist waar de schroefjes zitten om 'm eruit te halen. Druk nog maar eens op de eject en... ja hoor, hij komt eruit!

Zie nu dat er een "Navteq on board" cd uitkomt met de Benelux en hoofdwegen van Europa, van 2004. Gelukkig een legale dus :)
Er zitten wel heel veel vette vingers op, dus misschien is dat 't...
Zal 'm eens goed schoonmaken en proberen de lens schoon te maken. Ik heb ook gezien dat er reinigings cd's bestaan.

Heb geen "instellingen" kunnen vinden in het menu... Het schermpje is inerdaad af fabriek ingebouwd, er kan op het schermpje ook tv worden weergegeven.

Dus moeilijk te achterhalen welke computer het precies is. Maar ik zou eens kunnen zoeken op BMW MK1 etc . dan.

Heb ook nog een andere vraag, maar daar open ik even een nieuw topic voor omdat het anders door elkaar gaat lopen...


Die bestaan inderdaad, maar gebruik ze NIET in dit soort spelers.
Daar is al heel vaak over geschreven, in zo'n lopwerk zit fijnstof met fijnzand. En de borsteltjes van de "reinigings-CD" gaan dan de lens schuren, dan ben je nog veeeeel verder van huis.
Enige remedie: openmaken en de lens schoonmaken met een wattenstaafje met wat isopropanol.
Zie http://www.navigatiehelpsite.nl/forum/v ... php?t=9584 als voorbeeld.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
bart31
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 Dec 2009 03:13

Berichtdoor bart31 » 04 Dec 2009 17:09

A ja, als ik 'm eruit haal, zie ik aan de onderkant dus meteen wat voor type het is :)

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 04 Dec 2009 17:19

Meest waarschijnlijk is het een MK 3
De 1 en 2 worden sinds 2000 niet meer gemaakt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
bart31
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 Dec 2009 03:13

Berichtdoor bart31 » 04 Dec 2009 17:36

Inderdaad, het frontje ziet er exact zo uit als de MKIII op het plaatje.

Krijg 'm er alleen niet uit, omdat ik denk ik iets van een beugeltje ofzo moet hebben om (tegelijk?) in de 4 gaatjes te stoppen?

En die MKIII is een dure dus...?

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 04 Dec 2009 17:40

De MK 3 is niet duur en hoewel zeer bruikbaar feitelijk volkomen verouderd
Die 2 beugeltjes om de unit eruit te halen kun je bij elke garage krijgen of althans lenen
Die zijn hetzelfde voor alles wat VDO of Philips is
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
bart31
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 Dec 2009 03:13

Berichtdoor bart31 » 04 Dec 2009 17:44

Gerritje,
Kan ik dan i.p.v. de MK3 dan gewoon een andere navigatiecomputer aanschaffen en inbouwen die dan op het standaard ingebouwde beeldscherm, knopjes etc van de Rover werkt??

Of moet dan alles vernieuwd worden?


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Engelse Merken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: magpie-crawler, Onbekende zoekrobot en 0 gasten