RT3 systeeem in de Citroen C4 inbouwen

Alles met betrekking tot Citroën navigatie
Gebruikersavatar
Simmetje121
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 Jun 2007 14:36

RT3 systeeem in de Citroen C4 inbouwen

Berichtdoor Simmetje121 » 24 Jun 2007 14:42

Sinds een maand rijd ik met veel plezier in een Citroen C4 coupe 2.0 HDI VTS. Heerlijke auto waar ik erg tevreden over ben. Achteraf had ik toch het RT3 navigatiesysteem moeten bestellen ondanks de probleempjes die dit systeem kent.

Ik heb via Ebay het systeem op de kop getikt inclusief de benodigde onderdelen.

In mijn C4 zit nu een RD4 radio.

Dealer snapt echter niet hoe dit systeem in te bouwen. Wie kan verder helpen.




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Jun 2007 15:07

Volgens dit verhaal http://www.citroen-forum.nl/viewtopic.p ... ght=rt3+c4 zou het moeten kunnen.....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Simmetje121
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 Jun 2007 14:36

Berichtdoor Simmetje121 » 24 Jun 2007 15:15

Leuk, wie zal dit geschreven hebben......

Dat het kan is wel duidelijk, echter krijgt de dealer het niet voor elkaar.

Ik zoek schema's etc. Zodat ik zelf aan het puzzelen kan.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Jun 2007 15:27

Simmetje121 schreef:Leuk, wie zal dit geschreven hebben......

Dat het kan is wel duidelijk, echter krijgt de dealer het niet voor elkaar.

Ik zoek schema's etc. Zodat ik zelf aan het puzzelen kan.


Nou je het zegt..... Ik had dat niet gezien :oops:

Daar schreef je
Heb op planete citroen even gekeken, maar het inbouwen ziet er niet veel lastiger uit als dat van een VDO MS5000 in een XM.

Kapjes eraf, oude radio eruit, oud schermpje eruit, nieuw scherm erin, kabels aansluiten, gps, microfoon en coolers en klaar is de C4.

Ik beschrijf het nu wat simpel, maar ik zie niet zoveel problemen. Denk wel dat ik het de dealer laat doen, ondanks de kosten. Met een handleiding moet het lukken.


Daarop kwam die vraag naar de link op Planete Citroën, heb je die? Dan wil ik daar best even kijken, mijn kennis van het frans is daarbij geen belemmering :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Simmetje121
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 Jun 2007 14:36

Berichtdoor Simmetje121 » 24 Jun 2007 15:38


Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Jun 2007 16:03

Ik heb dat topic, na me daar geregistreerd te hebben even doorgelezen en ik moet zeggen dat ik best begrijp dat een dealer in NL dat niet zomaar kan doen. Zelfs al zou alles wat daar staat netjes vertaald worden in het Nederlands, incl. de bij behorende foto's dan nog moet je al een echte liefhebber hebben bij de dealer om dit te kunnen uitvoeren.
Er moeten de nodige draden veranderd worden en hoe kom je aan de spullen om de glasvezel-verbinding aan te kunnen sluiten. Dáár wordt ook de vraag gesteld: wat is het artikelnummer daarvan en hoe kom je er aan? Geen antwoord op die vraag, de man die het ingebouwd heeft zegt dat het er bij hem allemaal bij zat....

Ik ben dus bang dat je in ons land een echte liefhebber/hobbyist moet zien te vinden die er lol in heeft deze klus op te pakken. Zonder zekerheid dat het lukt, want waar haal je de ontbrekende spullen vandaan?

Jouw hartekreet op het Cit-Forum lijkt me dan ook voor uitvoering vatbaar: gewoon een TT aanschaffen en daar (voorlopig) mee navigeren. Neem dan een VDO PN 2050, of de nieuwe PN 1000, zou ik je aanbevelen :wink:

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Simmetje121
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 Jun 2007 14:36

Berichtdoor Simmetje121 » 24 Jun 2007 18:19

Ik heb de goedkoopste Mio die er was op de kop getikt voor de time beeing.

Optische kabel heb ik er zelfs netjes bij... Dus daar zit niet het probleem.

Waar ik mee zit is de connectie van de RT3 met de auto en de RT3 en het scherm. Daar zit de dealer ook mee te kijken.

Gebruikersavatar
Simmetje121
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 Jun 2007 14:36

Berichtdoor Simmetje121 » 24 Jun 2007 18:21

Ander alternatief is een mooi VDO systeem. Raamplakker is geen optie. Vind ik lelijk en onhandig.

De vraag is echter wat mooi is in te bouwen.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 24 Jun 2007 18:39

Een beetje off-topic, maar ik zit wellicht over enige tijd met hetzelfde probleem.

Ik heb nu een Xantia met daarin een MS5500. En dat bevalt me bere goed.
Met een jaar of twee neem ik wellicht de C5 Break van m'n buurman over die uitgerust is met het NaviDrive systeem. En dat laatste vind ik het grootste nadeel aan die auto, ik heb er veeeel liever de VDO spullen in.
Ik zit dus naar de mogelijkheid te kijken de NaviDrive daar uit te halen en er een VDO 5200 voor in de plaats te zetten. En die uiteraard het liefst met het scherm op de dash te laten samenwerken. Maar dat zal wel heeeel erg lastig worden.
Ik ga me er wel op oriënteren, in de loop van volgend jaar. Nu nog ff niet :wink:

In jouw situatie zou ik dus gaan kijken naar díe mogelijkheid, een 5200 PC gaan gebruiken en te kijken of je eventueel een 5200XS scherm kwijt kunt. Anders de combinatie met een VRM 6100 en de RD4 er uit halen.

Zoiets als in de 407 zit is ook heel erg fraai http://www.peugeot.nl/inform/SpecialMod ... 587f0127f8 :D

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Simmetje121
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 Jun 2007 14:36

Berichtdoor Simmetje121 » 24 Jun 2007 18:57

Dat voorbeeld van de Peugeot is iets waar ik nog het meest gelukkig mee zou zijn. Ik mis mijn MS5000 vreselijk...

Als het frontje in de C4 waar nu het display zit, net als in de 407 VDO Dayton zou zijn...

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 07 Jul 2007 00:51

Ik zie deze ad staan http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... 8489#48489
Geef je het op 'm in te bouwen? En toen?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Higgy
Moderator
Moderator
Berichten: 1762
Lid geworden op: 16 Nov 2003 15:42

Berichtdoor Higgy » 14 Aug 2007 11:05

Zijn er al leden alhier die een grand C4 picasso rijden met de nieuwe RT3EV(olution)?
Ben erg benieuwd naar de eerste gebruikservaringen.

Daarnaast: de standaard in o.a. de Grand C4 Picasso LB (Ligne Business) aanwezige radio (is dat de RD4?) ligt a. achter een klepje en b. wat verzonken.
Is het mogelijk die eruit te halen (vast wel) en kan dan een VDO 6100 wel de 'draai' maken bij het openklappen? (Zit ie niet te diep dus)
En, laatste vraag voor nu: de RD4 is vanaf het stuur te bedienen. Is dat met een interface te behouden bij aansluiten van een VDO?

Dank.

(En ja, ik overweeg dus over enkele maanden een grand C4 Picasso LB te bestellen als opvolger van m'n Octavia... :lol: )
iPhone 6 met Sygic, Waze, Navmii
TomTom One XL Europa

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 14 Aug 2007 11:11

Ik meende dat de nieuwe uitvoering van de RT3 RT4 wordt genoemd en deze heeft in ieder geval alle data op een HD staan.

www.groups.msn.com/rt3
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Higgy
Moderator
Moderator
Berichten: 1762
Lid geworden op: 16 Nov 2003 15:42

Berichtdoor Higgy » 14 Aug 2007 11:27

Gerritje schreef:Ik meende dat de nieuwe uitvoering van de RT3 RT4 wordt genoemd en deze heeft in ieder geval alle data op een HD staan.

www.groups.msn.com/rt3

Dat zou kunnen, dat 'ie RT4 heet, dat de data op harddisk staat wist de Citroendealer ook te melden. Hij noemde hem alleen RT3EV (of RT4EV, kan mijn fout zijn)
Hij erkende overigens ook ruiterlijk dat de oude RT3 een nachtmerrie was.

ALS ik de GC4PLB (mooie afkorting he?) bestel, kan ik daar mee 2 opties op nemen: metallic (sure) en bluetooth op de RT4. Dat laatste klinkt aantrekkelijk, maar anderzijds weet ik van een aantal Peugeot 307SW-rijders dat die onboard carkit een galmende, slecht verstaandbare (wederom) nachtmerrie is. Iemand die carkit al in z'n radio?
iPhone 6 met Sygic, Waze, Navmii
TomTom One XL Europa

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 14 Aug 2007 12:03

maar anderzijds weet ik van een aantal Peugeot 307SW-rijders dat die onboard carkit een galmende, slecht verstaandbare (wederom) nachtmerrie is. Iemand die carkit al in z'n radio?


Als je de hele litanie aan klachten op de bewuste site eens naleest vergaat je elke lol om voor dit systeem te kiezen.
Er is bij mijn weten ook geen enkel systeem waarbij de diverse softwareupdates elkaar zo anel hebben opgevolgd. Nog steeds met af en toe een twijfelachtig resultaat. Als men het ene probleem had opgelost bleek een andere optie weer niet te functioneren.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Higgy
Moderator
Moderator
Berichten: 1762
Lid geworden op: 16 Nov 2003 15:42

Berichtdoor Higgy » 14 Aug 2007 21:04

@Gerritje, net nog even nagekeken in de documentatie: de navi heet toch echt RT3ev
iPhone 6 met Sygic, Waze, Navmii
TomTom One XL Europa

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 14 Aug 2007 21:28

Dat zou sporen met wat al eerder geschreven is: er is een RT3 Navi systeem en een RD4 Radio.....

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 14 Aug 2007 21:54

Ik schreef hierboven reeds dat ik meende etc.
Maar op de door mij genoemde site wordt er herhaaldelijk gerefereerd aan de nieuwe navi met HD die daar ook "officieus" wellicht RT4 heet.

http://haaimawirdum.web.peugeot.nl/autr ... hp?id=2089
RT4 navigatie met harde schijf
Vanaf maart is nu ook de 307 leverbaar met het RT4 radio/telefoon/navigatie- systeem met kleurenscherm. Deze RT4, de opvolger van RT3, is voorzien een harde schijf van 30 Gb, waarop de kaartinformatie van vrijwel geheel Europa al in de fabriek is geïnstalleerd. Daarnaast heeft de harde schijf dan nog ruimte over om ongeveer 180 uur muziek op te slaan. De prijs van RT4 bedraagt EUR 2.730, maar in de 307 Break Premium en 307 SW Premium tijdelijk slechts EUR 730. In de 307 CC 2.0 16V 143 pk (met vijfbak of automaat) is RT4 tijdelijk zelfs leverbaar voor een meerprijs van slechts EUR 230.
http://www.showyoursound.nl/Public/Show ... sp?id=2260
DAT is nou een 407SW XS Pack. En wat je er hier niet aan afziet maar er wel inzit: 2.0-16v benzinemotor, automaat, getint glas, en... een Magneti Marelli RT4 radio/navigatie/telefoon met softwareversie 6.5 (build 450), 7" kleurenscherm en JBL versterker en speakers.
http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... C_ID=76170
Vooral deze is uitgebreid in de info over de RT4

En ondanks andere berichten, ik ben nog niet ingesneeuwd. :wink:
Weet je zeker dat de nieuwe auto niet een overjarige RT3 er in krijgt gefrommeld?
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 14 Aug 2007 22:16

What's in a name....

Kennelijk heet dit systeem bij Peugeot RT4, als je de CarConfigurator van Citroën bekijkt vind je bij de C4Picasso de RT3EV:
RT3ev Navigatie-/Telefoonsysteem met harddisk+HiFI € 2.950


Maar het mooiste zou zijn er de 5200XS in te bouwen zoals Peugeot-NL dat levert voor maar 399 Euri: http://www.peugeot.nl/inform/SpecialMod ... 587f0127f8

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Higgy
Moderator
Moderator
Berichten: 1762
Lid geworden op: 16 Nov 2003 15:42

Berichtdoor Higgy » 15 Aug 2007 13:28

Dat zou zwaar ideaal zijn!
iPhone 6 met Sygic, Waze, Navmii
TomTom One XL Europa


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Citroën”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten