Werking flitspalen op navigatiesysteem

In deze rubriek kun je alles vinden over C-IQ software
Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Werking flitspalen op navigatiesysteem

Berichtdoor Toho_NL » 06 Jan 2005 11:50

Hallo allemaal,

Bij Editie NL (RTL 4) was een special over flitspalen en navigatiesystemen. Ik heb de link van het filmpje hieronder geplaatst. Ziet er leuk uit :). Echt het kijken waard.

http://www.rtl.nl/system/media/html/ffffff/actueel/editienl/miMedia/2004/week31/vrijdag_antiflits.avi_plain.xml?template=/actueel/editienl/video_template.html

Groetjes,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!




Gebruikersavatar
Blue Leather
Starting Member
Starting Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 01 Okt 2004 17:56
Locatie: Alkmaar

Berichtdoor Blue Leather » 20 Nov 2005 21:31

Toho,

Ken jij de bron van deze flitspaal info? Verder vraag ik me af of deze info met de OS wordt meegeleverd of met de TA of NT updates?
Schwartzgrau Leather.....

Gebruikersavatar
freelander
Junior Member
Junior Member
Berichten: 41
Lid geworden op: 02 Jan 2005 21:40
Locatie: Zaanstad

Berichtdoor freelander » 20 Nov 2005 23:38

Flitsinfo volgens mij op de database van TA of NT.
Overigens na laatste update de flitspaal op A9 nog niet verwijderd. Krijg nog keurig een waarschuwing...

Kan dus ook andersom; wel een flitspaal maar niet in update verwerkt :idea:

Mobiele controles gaan dacht ik via TMC, maar ik heb nog nooit een melding gezien.
Misschien staat er bij mij iets niet goed ???
Navigare nessese est

VDO5500/NAVTEQ EUROPA SUPERCODE/NAVTEQ C-IQ BENELUX/TMC5011/MA1014

Gebruikersavatar
Blue Leather
Starting Member
Starting Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 01 Okt 2004 17:56
Locatie: Alkmaar

Berichtdoor Blue Leather » 21 Nov 2005 00:08

Mobiele controles onvang je via de juiste TMC zender... ik geloof via alle Via's.
Schwartzgrau Leather.....

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 21 Nov 2005 00:27

Blue Leather schreef:Mobiele controles onvang je via de juiste TMC zender... ik geloof via alle Via's.


Klopt, dat zijn er drie, en wel de zenders Radio538, Q-Music en BNR.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 21 Nov 2005 12:01

Blue Leather schreef:Toho,

Ken jij de bron van deze flitspaal info? Verder vraag ik me af of deze info met de OS wordt meegeleverd of met de TA of NT updates?


De flitspaalinfo wordt via een externe partij aangeleverd. Navteq en TeleAtlas nemen ze niet op. Dat doet dus een ander bedrijf. Welk bedrijf dat is weet ik echter niet.

Groetjes,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Gebruikersavatar
deelstra
New Member
New Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 Mei 2005 14:22
Locatie: Wytgaard

Re: Werking flitspalen op navigatiesysteem

Berichtdoor deelstra » 04 Feb 2006 16:47

Ik heb sinds kort flitspaalinfo vrijgeschakeld, maar ben al een mij bekende flitspaal voorbij gereden zonder dat het systeem mij waarschuwde!

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 04 Feb 2006 17:31

Hallo,

Welke CD/DVD heb je in jouw systeem?
Er is de laatste tijd een heleboel veranderd bij de flitspalen. Rond Utrecht zijn die grotendeels verdwenen, daar is nu de traject controle voor in de plaats gekomen. Datzelfde zie je rond Amsterdam, Rotterdam en den Haag.

Eenvolgende Update, de 2006/1 versie, die als het goed is rond juni zou moeten komen zal hier ongetwijfeld rekening mee houden en dit aangepast hebben.
En dan zullen er ongetwijfeld ook andere aanpassingen gemaakt zijn.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
bmwcoupe
New Member
New Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 Feb 2006 21:42

flitsmelding weergave

Berichtdoor bmwcoupe » 06 Feb 2006 15:20

He Toho_NL, is dit ook mogelijk op mijn VDO Dayton 5500-serie? Dank je wel.

Gebruikersavatar
Toho_NL
Moderator
Moderator
Berichten: 2525
Lid geworden op: 29 Okt 2003 09:36
Locatie: Beuningen (Gld.)

Berichtdoor Toho_NL » 06 Feb 2006 17:05

De flitsinfo is inderdaad mogelijk op jouw systeem. Je krijgt dan een pop-up scherm bij een flitspaal / trajectcontrole. Tevens krijg je, met de allernieuwste software, een pop-up als je een mobiele controle nadert (als je deze via TMC hebt ontvangen).

Om dit flitsinfo te krijgen moet je even contact opnemen met het C-IQ Service Centre (kan ook via Internet) en dan kan je Flitsinfo voor de Benelux (of heel Europa ofzo) bestellen. 1 jaar flitsinfo voor de Benelux kost €19,99. 2 jaar kost €29,99. Ik gebruik het al een tijdje en moet zeggen dat ik dit echt heel handig vind!

Vergeet ook niet in je systeem in te stellen dat je een melding moet krijgen bij de flitspalen! Je doet dit door bij de Instellingen / Infopunten zowel een vinkje als het luidsprekertje neer te zetten. Alleen het vinkje geeft je wel een pop-upscherm, maar geen pieptoon. Je moet hier dus niet 1 keer, maar 2 keer op OK drukken, zodat beide er komen te staan.

Mocht je nog vragen hebben, please let me know.

Groetjes,

Toho_NL.
MS5700 (HERE 2013/2014) + TMC-box MT5011 + antennesplitter MA1410 + Arat mount VW T4 + Arat mount VDO Dayton MS5700!

Gebruikersavatar
rob A
Junior Member
Junior Member
Berichten: 41
Lid geworden op: 09 Jan 2007 20:54
Locatie: 7532

Berichtdoor rob A » 17 Jan 2007 23:04

Vergeet ook niet in je systeem in te stellen dat je een melding moet krijgen bij de flitspalen! Je doet dit door bij de Instellingen / Infopunten zowel een vinkje als het luidsprekertje neer te zetten. Alleen het vinkje geeft je wel een pop-upscherm, maar geen pieptoon. Je moet hier dus niet 1 keer, maar 2 keer op OK drukken, zodat beide er komen te staan.



Dit knopje wat je aanvinkt is het "info bij verkeers overtredingen " knopje neem ik aan?
Gr Rob


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “C-IQ zaken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten