NVE-N077PS

Gebruikersavatar
MB CDI
Starting Member
Starting Member
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 Feb 2008 22:28

NVE-N077PS

Berichtdoor MB CDI » 11 Mar 2008 18:51

Vandaag toch maar weer gebeld met Alpine
zij gaven vandaag aan dat men met spoed bezig is
nieuwe software te schrijven(men varwacht dit binnen 1 week te hebben)
omdat er volgens hun een bug is de huidige software zit.
hierdoor ontvang men verkeerde signalen vanaf een satelite
(voor zover dit waar is)
zodra ik meer info heb laat ik het op het forum weten




Gebruikersavatar
kernel
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 Dec 2006 03:25

Berichtdoor kernel » 12 Mar 2008 01:26

ben benieuwd wat dit word nog.

als ze nu nog een gratis oplossing volgt is alles weer ok :roll: :roll:

Gebruikersavatar
victor64
New Member
New Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 Apr 2004 18:09
Locatie: apeldoorn

Berichtdoor victor64 » 12 Mar 2008 10:43

Hallo,

Volg al een tijdje dit probleem en ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen. Jullie hebben het over nieuwe software. Heb net een origineel aangeschaft (NVD-v004). Hoe willen ze dit realiseren?

Blijf het volgen en wacht maar af

groeten

viktor

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 12 Mar 2008 11:16

Na de laatste perikelen in 2004 was juist de aanschaf van de NVD V004 (2005) DE oplossing voor het probleem, althans dat werd beweerd. Niet dus, blijkt nu in 2008!
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
jannel
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 28 Dec 2006 16:00

Berichtdoor jannel » 12 Mar 2008 12:36

Heb ook dezelfde problemen.
Vanmorgen gebeld met Alpine. Men verwacht deze week dat de software om het probleem te verhelpen klaar is.
Deze wordt dan toegestuurd,maar vervangt helaas niet je nav dvd.
Je moet de hesrtel cd erin stoppen en na afloop moet je je eigen nav dvd erin stoppen.
Nu maar hopen dat het allemaal zo simpel is.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 12 Mar 2008 13:24

jannel schreef:Heb ook dezelfde problemen.
Vanmorgen gebeld met Alpine. Men verwacht deze week dat de software om het probleem te verhelpen klaar is.
Deze wordt dan toegestuurd,maar vervangt helaas niet je nav dvd.
Je moet de hesrtel cd erin stoppen en na afloop moet je je eigen nav dvd erin stoppen.
Nu maar hopen dat het allemaal zo simpel is.


Waarom zou 'ie dat ook moeten doen? Op die manier zou je gratis een nieuwe kaart krijgen, en dat gaat wel een beetje erg ver....

Overigens lees ik op het duitse alpine forum http://www.alpine-extranet.de/phpBB2/vi ... php?t=1297 dat een oplossing nog wel even kan duren. Zie de verschillende topics daar.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 12 Mar 2008 13:40

Uit datzelfde forum: http://www.alpine-extranet.de/phpBB2/vi ... php?t=1285

Problem besteht nach wie vor!
Muss ich das Teil wohl mal zum Service schicken
!


@punchmaster
Das Wegschicken kannste Dir sparen.
Ich habe das gleiche Problem. Ein Anruf bei der Service-Hotline brachte dann die Aufklärung. Es handelt sich wohl um einen Fehler, der durch das Schaltjahr ausgelöst wird (29.Feb.).
Dies wird kurzfristig dadurch behoben, dass man das Gerät Strom- und GPS-steckerlos macht und (vorher) die DVD rausnimmt. Dann anschliessend 5-10 Minuten so stehen lassen.
Strom wieder anschliessen, DVD rein. Nach Laden der Software wieder GPS anstöpseln. Jetzt läuft der Kasten wieder, ABER nur bis zum nächsten Ausschalten. Dann gehts wieder von vorne los.
Es wird wohl kurzfristig eine neue Software geben.

Abgesehen davon, dass es momentan nervig ist das Navi nicht nutzen können (vor allem, wenn man es beruflich braucht...) empfinde ich den Service als wirklich TOP. Wenn es denn alles so kommt, wie man mir das sagte, dann kann man ja nun eigentlich nicht meckern.



mein lieber punchmaster:
damit werde ich mich nicht zufrieden geben. ich habe bereits 2004 aus genau dem selben problem fuer damals noch 340 euro eine neue dvd gekauft.
die schaltjahrgeschichte ist mir als sachkundigem voellig schleierhaft. es gibt keine erklaerung warum das schaltjahr schuld tragen sollte, denn das navi funktioniert nach einem softreset anstandslos.

die tatsache, dass bereits 2004 dieses problem auftauchte und schon damals viele 077er besitzer unmengen geld investieren mussten macht die sache umso aergerlicher, wenn es denn wirklich das schaltjahr ist.

ich werde jedenfalls die sache so nicht auf sich beruhen lassen.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 12 Mar 2008 15:34

victor64 schreef:Heb net een origineel aangeschaft (NVD-v004)

De NVD-V006 is reeds sinds juli 2007 verkrijgbaar en bestaat nu uit 2 DVD's
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
viktor
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 Mar 2008 16:36

Berichtdoor viktor » 12 Mar 2008 19:56

Hallo,

Eh, als deze uit 2 dvd's bestaat dan moet ik de versie van 2007 wel hebben. sorry
Vanmiddag vriend van mij nog gesproken, die een audio service zaak heeft. Hij had nog met Alpine België gesproken en hij krijgt eerdaags een update software cd opgestuurd. Ben benieuwd wat het wordt :(

gr. viktor

Gebruikersavatar
TdiMarcel
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 13 Okt 2006 18:05

Berichtdoor TdiMarcel » 12 Mar 2008 23:40

Dan ben ik heel benieuwd hoe de klant die update CD krijgt.
Ik heb ondertussen al 3 keer een mail naar Alpine gestuurd, maar er wordt gewoon niet op gereageerd!!
1 ding is voor mij zeker: nooit een Alpine meer!

Gebruikersavatar
TdiMarcel
Starting Member
Starting Member
Berichten: 17
Lid geworden op: 13 Okt 2006 18:05

Berichtdoor TdiMarcel » 12 Mar 2008 23:50

En toch zijn er in Engeland ook problemen hoor.

http://www.howtomendit.com/answers.php?id=123353

Gebruikersavatar
koi
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 19 Aug 2007 12:45
Locatie: alblasserdam

Berichtdoor koi » 13 Mar 2008 18:43

ik heb mijn gegevens aan alpine gegeven en het serienr van mijn com, misschien allemaal morgen ff belluh en je beklacht doen en je gegevens aan hun geven,ik zou bericht krijgen als het verholpen was


gr koi

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 13 Mar 2008 18:47

Op het Alpine Forum (link zie boven) wordt door de Alpine medewerker verzocht dat NIET te doen. De Hotline is al overbelast en daardoor vertraagt alles alleen maar.
Zodra er enig nieuws is wordt dat gemeld, dan wordt ook duidelijk hoe dit probleem opgelost moet/kan worden.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
jannel
New Member
New Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 28 Dec 2006 16:00

Berichtdoor jannel » 14 Mar 2008 00:09

Waarom zou 'ie dat ook moeten doen? Op die manier zou je gratis een nieuwe kaart krijgen, en dat gaat wel een beetje erg ver....


Volgens mij zeg ik nergens dat dat MOET. Zou alleen prettig zijn.
Ik had al bijna een andere unit gekocht, maar kwam nog op tijd op dit forum terecht. Dus bijna voor niks kosten gemaakt.
Lees ook dat andere al kosten hebben gemaakt om de unit na te laten kijken, dus om te zeggen dat het wel een beetje erg ver gaat om......

Het gaat erg ver dat nu 4 jaar later de problemen er weer zijn en het destijds niet goed is opgelost. Hadden ze bijv al in een nieuwere dvd kunnen verwerken.

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 14 Mar 2008 00:28

Over dat laatste zijn we het dus roerend eens, eerder schreef ik daarover:
Net als jullie ben ik verbaasd, om niet te zeggen verbijsterd dat zoiets kan gebeuren. Er moet een enorme stommiteit uitgehaald zijn bij het schrijven van de SW dat zoiets kan gebeuren.
Maar wat me het meest verbaast, is dat dit in 2004 ook gebeurd is, en nu weer......


Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
koi
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 19 Aug 2007 12:45
Locatie: alblasserdam

Berichtdoor koi » 14 Mar 2008 20:03

ik heb vandaag weer gebeld met alpine ,de nieuwe software moet eerst uit japan naar alpine europa gestuurd worden dan moeten hun hun klanten bestandt uit werken,en dan wordt het op gestuurt naar de dealers en dan naar de gene,die bij alpine zijn gegevens acher gelaten hebben,dus volgende maand pas weer navigatie ............... als ik die stomme belg moet geloven :twisted: :twisted: :twisted:

groeten koi

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 14 Mar 2008 20:14

Ik ga weer wedden dat er absoluut niets van terecht komt!
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
koi
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 19 Aug 2007 12:45
Locatie: alblasserdam

Berichtdoor koi » 14 Mar 2008 20:19

Gerritje schreef:Ik ga weer wedden dat er absoluut niets van terecht komt!


ik ga er ook een hard hoofd in hebben ,maar ze zeggen dat ze nu het lek boven water hebben,en dat het met deze software het over 4 JAAR niet meer zal gebeuren :roll: :roll: :roll:

Gebruikersavatar
pvxm
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 Mar 2008 15:29

Problemen met gps

Berichtdoor pvxm » 15 Mar 2008 15:32

Ook ik heb een Alpine GPS in mijn wagen.
Type NVE-N077PS voorzien van TMC-001P.
De DVD is Euro Multi Map '04 (Smart map Pro).
Deze Gps werkt niet meer sinds 27/02/2008. Bij het starten van mijn wagen gaat de GPS zoeken, maar plots komt in een aantal talen, waaronder het Nederlands, "Programma wordt van DVD gelezen" en "nieuw programmaversie wordt van de dvd gelezen."

Ik heb al info genomen bij ARC Roeselare en volgens hen is er iets mis met de satelliet en met het schrikkeljaar?

In Roeselare hebben ze de stekkers van het toestel uitgetrokken en na een 20 tal min heringestoken. De gps heeft blijven functioneren tot ik de wagen had stilgelegd.Daarna was het weer hetzelfde.

Weet iemand of er al nieuwe software in de maak is? En hoe kan je deze verkrijgen?

Patrick

Gebruikersavatar
mickey
Senior Member
Berichten: 258
Lid geworden op: 07 Aug 2007 00:06

Re: Problemen met gps

Berichtdoor mickey » 15 Mar 2008 16:26

pvxm schreef:Ook ik heb een Alpine GPS in mijn wagen.
Type NVE-N077PS voorzien van TMC-001P.
De DVD is Euro Multi Map '04 (Smart map Pro).
Deze Gps werkt niet meer sinds 27/02/2008. Bij het starten van mijn wagen gaat de GPS zoeken, maar plots komt in een aantal talen, waaronder het Nederlands, "Programma wordt van DVD gelezen" en "nieuw programmaversie wordt van de dvd gelezen."

Ik heb al info genomen bij ARC Roeselare en volgens hen is er iets mis met de satelliet en met het schrikkeljaar?

In Roeselare hebben ze de stekkers van het toestel uitgetrokken en na een 20 tal min heringestoken. De gps heeft blijven functioneren tot ik de wagen had stilgelegd.Daarna was het weer hetzelfde.

Weet iemand of er al nieuwe software in de maak is? En hoe kan je deze verkrijgen?

Patrick


Zie voorgaande reply's, wordt alles duidelijk :idea:
Steel niet, want de overheid duldt geen concurrentie.
Saab 93 SS 1.9 Tid 16v/aut BSR tuning 184 pk/412 Nm
Saab navigatie
Sygic McGuider v.7.7 kaarten 7.80 10/2008

Gebruikersavatar
pvxm
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 Mar 2008 15:29

NVE-N077PS

Berichtdoor pvxm » 18 Mar 2008 17:50

Beste, is er al iemand die nieuws heeft betreft de oplossing voor GPS NVE-N077PS ?
Ik vind dat het uitzonderlijkstil is geworden.
mvg
Patrick

Edit Mod: samengevoegd, svp geen nieuw topic starten

Gebruikersavatar
koi
Junior Member
Junior Member
Berichten: 29
Lid geworden op: 19 Aug 2007 12:45
Locatie: alblasserdam

Berichtdoor koi » 19 Mar 2008 18:26

ik heb hem nu inmiddels 2 dagen draaien en tot nu toe gaat het goed

groet koi

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 19 Mar 2008 18:46

koi schreef:ik heb hem nu inmiddels 2 dagen draaien en tot nu toe gaat het goed

groet koi


Heb je het hier over de Work-Around http://www.navigatiehelpsite.nl/Forum/v ... 1380#61380 die
MAN 14-220 daar postte?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
lucske
New Member
New Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 03 Mar 2008 20:49

Berichtdoor lucske » 20 Mar 2008 08:53

koi schreef:ik heb hem nu inmiddels 2 dagen draaien en tot nu toe gaat het goed

groet koi


Is dit spontaan gebeurt of heb je iets bijzonders gedaan om hem weer aan de praat te krijgen ???

Vr gr Luckske

Mijne is nog steeds kaduk en ik word hier nu echt een beetje moe van !!!!

Hoop dat er gauw oplossingen komen!!!!

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 20 Mar 2008 10:39

Heb je de "Workaround" al geprobeerd, die in dat andere draadje staat?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.


Terug naar “Alpine”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten