Instellingen kalibratie (coëfficient) NVE-055ZP

Gebruikersavatar
mit
Starting Member
Starting Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 04 Apr 2006 23:20

Instellingen kalibratie (coëfficient) NVE-055ZP

Berichtdoor mit » 01 Jun 2006 11:59

iemand enig idee hier, hoe ik mijn navi juist kan instellen ????
heb iets van afstand, snelheids, .... coëfficient ???

nu merk ik dat mijn gps zo'n 200 m achterloopt als ik sneller rijd, en als ik trager rijd zo'n 20m ofzo... ruw geschat natuurlijk....

Op autostrade is dit niet echt een probleem, maar in de stad kan dit behoorlijk lastig zijn....
Iemand die me kan helpen ????




Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 01 Jun 2006 12:31

Zit de puls wel aangesloten?
En zoja, is die goed?

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Berichtdoor wmp » 01 Jun 2006 12:34

Uit de handleiding, bladzijde 46 :

-
Druk op de MENU toets zodat het hoofdmenu verschijnt.
Kies de optie "INSTELL." in het hoofdmenu, vervolgens de optie "KALIBRATIE" en druk dan op de ENTER toets.

-
Er verschijnt een submenu.
Kies de optie "COEFFICIENT" en druk dan op de ENTER toets.

-
Kies de optie "GELEERDE WAARDEN WISSEN" en druk dan op de ENTER toets.

-
Er verschijnt een melding waarin gevraagd wordt of u de wisopdracht wilt uitvoeren.
Kies "JA" als u dit inderdaad wilt doen.




Daarna zal het een kwestie zijn van een stuk rijden met de auto, zodat het systeem zichzelf opnieuw kan calibreren.
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
mit
Starting Member
Starting Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 04 Apr 2006 23:20

Berichtdoor mit » 01 Jun 2006 22:47

ja, speedpulse is aangesloten....

maar of die goed is, weet ik zo niet natuurlijk....

dat wissen is me gelukt, maar hij heeft na lange tijd rijden nog niks zelfs ingesteld opnieuw....
wat kan er dan nog mis zijn ????

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Berichtdoor wmp » 03 Jun 2006 11:26

Dat calibreren kan best een tijdje duren.

Echter, als je er niet zeker van bent dat de pulse goed is aangesloten, dan kun je dat beter even controleren.
Zie bladzijde 47 van de Alpine NVE N057 ZP handleiding.

Ook kun je de instructie's zoals hiervoor beschreven uitvoeren, alleen dan niet op wissen drukken.
In dat scherm kun je namelijk zien hoeveel pulsen je ontvangt.
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
mit
Starting Member
Starting Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 04 Apr 2006 23:20

Berichtdoor mit » 03 Jun 2006 12:25

pulse is zeker aangesloten, want als ik ga zien naar schermpje van gps info, dan zie ik de streepjes,snelheidsmeter dus.....

maar er komt maar geen nieuwe info in dat coefficient venstertje.... :(

Gebruikersavatar
wmp
Moderator
Moderator
Berichten: 2016
Lid geworden op: 01 Sep 2003 19:00

Berichtdoor wmp » 04 Jun 2006 01:33

Dan denk ik dat er meer iets aan de hand is met je GPS ontvangst.

Als het systeem de puls informatie goed ontvangt, zou die toch moeten kunnen calibreren.

Wat weet je over de GPS/Satelieten ontvangst ?
Succes = vaker opstaan dan je valt

Gebruikersavatar
mit
Starting Member
Starting Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 04 Apr 2006 23:20

Berichtdoor mit » 04 Jun 2006 08:18

alles is goed, maar als ik in handleiding zie, zegt hij dat melding van speedpulse zou moeten pinken, en dat doet ie niet ?????

dus speedpulse mss niet goed aangesloten.....
rare is dan wel dat snelheidsmeter wel werkt ? of gaat deze niet via de speedpulse ?

Gebruikersavatar
spooky32
Junior Member
Junior Member
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 Feb 2004 13:03

Speedpulse

Berichtdoor spooky32 » 11 Jun 2006 10:18

Waarschijnlijk heb je niet een goede speedpulse vanuit je auto, hierdoor krijg je afwijkingen. Het ligt dus niet aan je
navi computer. Laat bij een goede audio shop er een omvormer tussen zetten voor een goede speedpulse.


Terug naar “Alpine”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten