Alpine NVE-N077PS zie geen disc

Gebruikersavatar
afred
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 Apr 2004 13:52
Locatie: Delft

Alpine NVE-N077PS zie geen disc

Berichtdoor afred » 26 Dec 2006 13:20

Ben in het bezit van een Alpine navigatie systeen de NVE-N077PS deze zit gemonteerd in mijn Camper. om dat de camper niet dagelijks wordt gebruikt gaat tijdens de "stalling" spanning er af. dus ook na het nav. syteem.
Wat wil nu het geval: sinds kort geeft de Alpine {als de spanning weer op de camper komt} een melding van stop de orgin. disc in de lader? goed ik haal de disc er uit en er weer in maar zonder resultaat? maar soms wil het wel lukken.
Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen en wat ik er aan moet doen?

afred




Afbeelding




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 26 Dec 2006 13:46

Het is goed dat je noemt dat deze in een camper gemonteerd zit.
In z'n algemeenheid is het zo dat bij het langere tijd ongebruikt zijn, en dan speciaal gedurende de wintermaanden, zich een zekere hoeveelheid condens kan vormen op de diverse delen van de CDrom-unit. Normaliter verdwijnt het ook weer snel als de unit wat warmer wordt. Je zult begrijpen dat de minste of geringste hoeveelheid condens op het minuscule lensje van de laser een behoorlijk effect kan hebben.
Laat de unit langere tijd aanstaan (daar is deze namelijk op ontworpen!) en het vocht verdwijnt.
Wat ook niet echt helpt, zijn atmosfeertjes waarin wordt gerookt of gekookt. Ondanks afzuigkappen ed is de lucht over het algemeen bezwangerd van vetdeeltjes en teer. Deze slaan ook neer op de interne delen van apparatuur en zorgen er daar voor dat een lensje bijv vies wordt en dat condens tientallen malen makkelijker wordt gevormd.
Je kunt eventueel het bovendeksel verwijderen en na het uitnemen van laserunit het lensje even reinigen met isosprpylalcohol of met een wattenstaafje vochtig gemaakt met een nat brillendoekje.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
afred
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 Apr 2004 13:52
Locatie: Delft

Berichtdoor afred » 26 Dec 2006 13:59

Gerritje,
Bedankt voor de snelle reactie: het is inderdaad zo dat na enige tijd de Alpine begint te werken (dus het zal wel condens zijn). Ik hou het daarop (klasse).
afred.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 26 Dec 2006 14:08

Mocht het je storen, dan zou ik zeker adviseren om de unit gewoon op de permanente 12 volt aangesloten te laten.
Zolang er geen spanning op de geschakelde 12 volt staat trekt de unit slechts een minimale hoeveelheid stroom, echter voldoende om condens tegen te gaan en hij kan zo vele maanden unattended blijven. Voor je eigen geruststelling zou je zelfs even de stroomafname kunnen meten. Het voordeel is bovendien dat de positie en de data van de satellieten behouden blijven en zelfs geupdate worden.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Alpine”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten