Alpine IVA-D300R en eigen DVD's

Gebruikersavatar
nOcAr
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 Jul 2004 11:58
Locatie: Volendam

Alpine IVA-D300R en eigen DVD's

Berichtdoor nOcAr » 31 Jul 2004 13:39

Ik heb sinds gisteren een Alpine IVA-D300R in mijn auto.
Het scherm is echt fantastisch mooi, navigatie supersnel, Originele DVD'd spelen goed, maar....
Eigen gebrande DVD's spelen niet.
Ik heb DVD+R,DVD-R en DVD-RW geprobeerd.
Allen spellen goed op normale dvd-spelers.
Heeft iemand hier ervaring mee of een oplossing voor?

nOcAr

ALPINE IVA-D300R
ALPINE NVE-N099P
ALPINE CHA-S634
SENERGY R90DA-S




Gebruikersavatar
J.Kroet
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 Jul 2004 13:13
Locatie: Zoetermeer

Eigen DVD

Berichtdoor J.Kroet » 20 Aug 2004 13:20

nOcar..ik heb een INA n333r met een DVD die bijna 7 gig aan data bevat. Die kun je dus alleen als dual layer dvd copiëren. Het zou bij jouw DVD ook zo kunnen zijn. Groet Co Kroet

Gebruikersavatar
Fantom
Senior Member
Berichten: 786
Lid geworden op: 13 Sep 2003 17:18
Locatie: Zuid Holland

Re: Eigen DVD

Berichtdoor Fantom » 20 Aug 2004 13:37

J.Kroet schreef:nOcar..ik heb een INA n333r met een DVD die bijna 7 gig aan data bevat. Die kun je dus alleen als dual layer dvd copiëren. Het zou bij jouw DVD ook zo kunnen zijn. Groet Co Kroet


Ik denk dat n0car DVD films bedoeld ipv DVD's waar kaartinformatie opstaat voor je navigatie.
Volgens de Alpine site moet de ALPINE IVA-D300R zowel DVD-R als DVD-RW kunnen lezen.
Maar goed het is een lastig onderwerp als je DVD films copieerd dan is het op deze site niet toegestaan om daar iets over te schrijven aangezien dat (terrecht) tegen de regels is.

Als je bv een film van je camcorder overzet op DVD dan kunnen we je misschien wel helpen.
Kan je wat meer details geven over het probleem?

Gebruikersavatar
nOcAr
New Member
New Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 Jul 2004 11:58
Locatie: Volendam

TV opnames in IVA-D300

Berichtdoor nOcAr » 21 Aug 2004 00:04

Ik heb in mijn PC een TV-Video-kaart, als ik daarmee een tv-programma opneem en op DVD brandt werkt dit op iedere DVD speler.
Ik heb de DVD's in een Kenwood, Pioneer en een "oud" model Clarion geprobeerd, allen geen probleem.

Ik heb Diverse methoden geprobeerd:
1) DVD branden met de software bij de tv-kaart
2) mbv Pinnacle studio 9 de DVD aanmaken en daarna branden.
3) branden met Nero

Iedere andere DVD speler speelt de DVD's, maar in de Alpine IVA-D300 spelen ze niet af.
Het apparaat geeft na ongeveer 10Sec alleen de tekst "ERROR".
Originele DVD-Films zijn geen enkel probleem en werken goed.

Gebruikersavatar
Fantom
Senior Member
Berichten: 786
Lid geworden op: 13 Sep 2003 17:18
Locatie: Zuid Holland

Berichtdoor Fantom » 21 Aug 2004 08:23

Dan denk ik dat ik je niet verder kan helpen dan alleen te zeggen dat ik vermoed dat er iets met het apparaat niet helemaal goed is. Het apparaat laten controleren is het enige in mijn idee. Ik hoop dat je nog garantie hebt.

Gebruikersavatar
biedot
New Member
New Member
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 Sep 2004 22:47
Locatie: belgie

Berichtdoor biedot » 08 Sep 2004 20:52

volgens de handleiding speelt de 300r DVD-VIDEO op dvd-r/rw en dat is iets dat ge met home dvd recorders kan opnemen bv pioneer model 720 en als dit niet zo is gelieve het op tijd te melden want ik sta op punt net de zelfde instalatie te kopen.groetjes

Gebruikersavatar
spooky32
Junior Member
Junior Member
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 Feb 2004 13:03

iva D300R

Berichtdoor spooky32 » 10 Sep 2004 10:15

Dat de dvd's niet afspelen kan kloppen............... er is namelijk een update van alpine waardoor je deze wel kan afspelen. Ik raad je aan om naar de winkel terug te gaan en te vragen of ze de set kunnen updaten. waarschijnlijk wordt hij dan onder garantie opgestuurd naar Alpine toe.

Ik zal eens kijken of ik een firmware update kan krijgen via alpine............. dat zou makkelijker zijn want het updaten stelt niet zoveel voor............

Gebruikersavatar
380ps
New Member
New Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 Okt 2004 15:14
Locatie: Woerden

D300R

Berichtdoor 380ps » 10 Okt 2004 20:55

Hallo,

Het bovenstaande is inderdaad waar. Er zijn toestellen(de eerste) die geen gebrande dvd's afspelen. Bel even met je leverancier en maak even een afspraak als de vertegenwoordiger van Alpine bij hun is, dan kan hij in 1 minuut met een software update je toestel updaten.

mvg Patrick
let's see wich navigation system can follow mee at 300 km/h!


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Alpine”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 1 gast