Alfa 147 connect nav+

Alles met betrekking tot Alfa Romeo navigatie
Gebruikersavatar
roy27
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Nov 2007 17:40

Alfa 147 connect nav+

Berichtdoor roy27 » 13 Nov 2007 17:45

Hallo Kenners,

even voorstellen,
ben roy 27 jaar en de trotse bezitter van een alfs 147 TI uit 2006 heeeerlijke auto.

mijn vraag:
er zit standaard een radi/cd speler in met bediening op t stuur.
ik wil er nu een connect nav+systeem inbouwen(zelf)2ehandsje
is dit te doen?ben wel technisch....waar moet ik op letten?
plug and play zal het wel niet zijn wel..?
ik wacht op jullie antwoord




Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 13 Nov 2007 18:20

O het kan is vraag twee maar het zou buitengewoon onverstandig zijn om zo'n "antiek" navigatiesysteem in een nieuwe auto te bouwen. Het systeem wordt al jaren niet meer gemaakt en werkt met de meest omslachtige wijze van kaartpresentatie met voor elk fatsoenlijk land minimaal 2 CD's en die methode wordt sinds 2001 niet meer gebruikt.'
Abosluut zonde van je geld en alleen een bron van ergenis, zeker als je zelfs maar één keer bijv een TomTom hebt gezien. Daar moeten nog wel wat andere oplossingen voor mogelijk zijn.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
quell
Senior Member
Berichten: 451
Lid geworden op: 10 Mei 2007 11:15
Locatie: zuid-Holland

Re: Alfa 147 connect nav+

Berichtdoor quell » 13 Nov 2007 22:42

roy27 schreef:Hallo Kenners,

even voorstellen,
ben roy 27 jaar en de trotse bezitter van een alfs 147 TI uit 2006 heeeerlijke auto.

mijn vraag:
er zit standaard een radi/cd speler in met bediening op t stuur.
ik wil er nu een connect nav+systeem inbouwen(zelf)2ehandsje
is dit te doen?ben wel technisch....waar moet ik op letten?
plug and play zal het wel niet zijn wel..?
ik wacht op jullie antwoord


Het kan inderdaad wel, maar is redelijk wat werk, maar niet moeilijk. Kijk eens op de verschillende Alfa fora, daar zijn wel wat mensen die dit gedaan hebben, bijv. http://www.alfa147club.nl/forum en www.alfaromeogtclub.nl/forum

Systeem is technisch inderdaad nogal verouderd, enige reden om het achteraf in te bouwen zou zijn dat het kwa vormgeving perfect past bij het interieur en eventueel de boordcomputer functies....

Gebruikersavatar
roy27
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Nov 2007 17:40

Berichtdoor roy27 » 13 Nov 2007 23:20

hey mensen,
bedankt voor de reactie.
de rede dat ik dit wil doen is pure koste besparing,
kan dr 1 voor 450,- op de kop tikken.

hebben jullie andere of betere ideeen die ook redelijk binnen de kosten blijven?
Geld is net als mn borst haar.....t groeit niet op mn rug.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 14 Nov 2007 00:02

kan dr 1 voor 450,- op de kop tikken.

Dat lijkt misschien in jouw ogen aardig maar is in feite een belachelijk hoge prijs voor een antiek systeem
Ik zou eerder denken aan € 200 mits inclusief recente software
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
roy27
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Nov 2007 17:40

Berichtdoor roy27 » 14 Nov 2007 11:46

ow oke,
haha dacht dat t een koopje was,
welke systemen raden jullie me aan?
gr roy

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 14 Nov 2007 11:53

Jij bent naar wat ik zo zie, in de vervelende omstandigheden dat er vrijwel niets anders in jouw Alfa gaat passen zonder serieuze aanpassingen aan het interieur en misschien bepaalde functies.
Ga eens verder kijken op de specifieke Alfa fora. De daar aanwezige expertise is zeker te prefereren boven de hier geuite aanbevelingen. In ieder geval is willekeurig welk ander merk navigatie veruit e preferenren boven de antieke handel van Magneti Marelli's Connect Nav +
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
JW
Senior Member
Berichten: 14088
Lid geworden op: 01 Sep 2003 21:19
Locatie: 030

Berichtdoor JW » 14 Nov 2007 12:01

Misschien kan Gene hier nog wat aan toevoegen.
Hij heeft in zijn 164 ook zo'n systeem en is bezig daar wat anders voor te zoeken en zit daarbij ook te kijken naar de mogelijkheid om een PC 5200 te koppelen aan het scherm in z'n 164. Met alle problemen van dien.

Groet,
JW
RT4-HDD in Citroën C5 Break V6 Exclusive
Voorheen: MS 5500 met 'franse' MT 5010/01-VT en MA 1410 splitter

_______________________________________
Vragen & antwoorden svp via het forum, niet per Prive-Bericht of E-Mail.

Gebruikersavatar
Gerritje - In Memoriam †
Senior Member
Berichten: 13447
Lid geworden op: 03 Okt 2004 17:14
Locatie: NB

Berichtdoor Gerritje - In Memoriam † » 14 Nov 2007 13:17

In de 164 van Gene zit een ICS, een beeldscherm waar alle functies van de auto op worden getoond. Daar is een ALFA navigatiecomputer op aan te sluiten maar dat lijkt dacht ik niet op de Connect Nav + waarover hier wordt gesproken. Gene is doende om daar een echte navicomputer (PC5200) op aan te sluiten.
Vragen & antwoorden mbt navigatie svp via het forum, niet per Privé-Bericht of E-Mail

Gebruikersavatar
quell
Senior Member
Berichten: 451
Lid geworden op: 10 Mei 2007 11:15
Locatie: zuid-Holland

Berichtdoor quell » 14 Nov 2007 13:29

Gerritje schreef:In de 164 van Gene zit een ICS, een beeldscherm waar alle functies van de auto op worden getoond. Daar is een ALFA navigatiecomputer op aan te sluiten maar dat lijkt dacht ik niet op de Connect Nav + waarover hier wordt gesproken. .


Yep, zie bijv hier voor connect+:
klik

.

Gebruikersavatar
roy27
Starting Member
Starting Member
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 Nov 2007 17:40

Berichtdoor roy27 » 14 Nov 2007 13:41

hey kerel,
en is deze gewoon aan te sluiten??
of zijn er veel aanpassingen voor?
gr roy

gr roy

Gebruikersavatar
quell
Senior Member
Berichten: 451
Lid geworden op: 10 Mei 2007 11:15
Locatie: zuid-Holland

Berichtdoor quell » 14 Nov 2007 13:48

roy27 schreef:hey kerel,
en is deze gewoon aan te sluiten??
of zijn er veel aanpassingen voor?
gr roy

gr roy


Nou ja, zoals gezegt, kan je het beste even op de links kijken van de clubs die ik eerder gegeven heb....
maar in principe, heel snel:
- Indien je nog geeen 2din had, doorzagen van een spijl die de 2 din openingen in de alfa scheid
- aanbrengen van microfoon
- aanbrengen antenne (voor gps kan je ook separate antenne gebruiken die je onder dashboard verbergt)
verder zou het redelijk plug&play moeten zijn, behalve dan dat de boordcomputer de connect+ niet herkend, en dit kenbaar maakt door knipperend km-teller display. Dit is op te lossen door de connect+ een keer aan te laten melden dmv Examiner bij een Alfa dealer, of dmv het iets later inschakelen van de voeding van de connect dmv een vertragingsschakelaar, waardoor de connect pas ingeschakeld wordt nadat de systeemcheck (inventarisatie) heeft plaatsgevonden...

aansluitingen zie je bijv. hier:
Iso aansl. connect+

.

Gebruikersavatar
mobrong
New Member
New Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 Jun 2008 12:59

alfa 147 connect+ nav

Berichtdoor mobrong » 13 Aug 2008 14:06

hi, - zag je post - maar is het ondertussen gelukt het inbouwen - zo niet -
vraag - is jouw system - geschikt voor o.a. een boordcomputer ???
Is jouw system misschien te koop - ben n.l. op zoek omdat mijn systeem een kapot moederboard heeft.
Hoor graag van je
grtjs
George Mobron.
06-14587448


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Statistieken
    Laatste bericht

Terug naar “Alfa Romeo”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Onbekende zoekrobot en 0 gasten